nedelja, 14. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

četrtek, 29. februar 2024 ob 09:45, ogledov: 4319

ZAPRTA POT | planinska pot in odsek STKP Zatolmin - Javorca

Planinsko društvo Tolmin | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Zaradi podora je do nadaljnjega zaprta gozdna cesta med vasjo Zatolmin in planino Srednjica oz. Javorco.

Gre za gozdno cesto, po kateri se iz Tolmina pripeljemo do parkirišča pri znani spominski cerkvi na Javorci in ki vodi naprej do planine Polog in izvira Tolminke.

Po trasi ceste potekata planinska pot ter odsek Slovenske turnokolesarske poti. Obe sta do nadaljnega ZAPRTI!

>>> Zaprta cesta na mapzs-gumb_500x156_1


Obisk Javorce je možen peš ali z gorskim kolesom preko planine Gorenji Pretovč. OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino