nedelja, 14. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

četrtek, 7. oktober 2021 ob 09:40, ogledov: 3071

Simpozij V vrtincu sprememb | raziskovalni študentski tabor Mikrofon podnebju | vabilo

Objavil(a): Matej Ogorevc
Le še en teden nas loči od mednarodnega simpozija na temo podnebne krize, upada biodiverzitete in vodnega bogastva, ki ga 14. in 15. oktobra vitualno organizirata Nacionalni inštitut za biologijo in Mladi za podnebno pravičnost. Od 22. do 24. oktobra pa bo na Filozofski fakulteti v Ljubljani mednarodni raziskovalni študentski tabor Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za komuniciranje podnebnih sprememb, ki ga organizira Cipra Slovenija skupaj z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Vabljeni na oboje!
Prihodnji četrtek in petek, 14. in 15. oktobra, se bo v organizaciji Nacionalnega inštituta za biologijo ter Mladih za podnebno pravičnost odvil simpozij V vrtincu sprememb, kjer bodo iz naravoslovnih in družboslovnih vidikov spregovorili o podnebni krizi, upadu biodiverzitete in vodnem bogastvu. Podali bodo tudi možne rešitve in razmisleke, kako naprej. Simpozij bo potekal v virtualni obliki.
  • 14. oktober 2021: Zemlja, imamo problem
  • 15. oktober 2021: Ali bomo del rešitve ali pa ostanemo del problema

Program simpozija >>> 
Prijavnica na simpozij >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Na mednarodnem raziskovalnem študentskem taboru Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za komuniciranje podnebnih sprememb vas bodo seznanili s podnebnimi vsebinami na področju prometa, kmetijstva, gospodarstva, oblikovanja podnebnih politik, razumevanja in komunikacije podnebnih sprememb ter evropskih finančnih mehanizmov. Tabor, ki je v celoti brezplačen, je namenjen vsem študentom, ki želijo svoje znanje, zavedanje in komunikacijo podnebnih sprememb poglobiti in podpreti s kompetencami, potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo.

Mednarodni študentski tabor je organiziran v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki bo z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih deležnikov spodbudil izvajanje ukrepov, s čimer bo Slovenija dosegla cilje v zvezi z zmanjšanjem emisij toplogrednih plinov do leta 2020 oziroma 2030. Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani. Več informacij o projektu CARE4CLIMATE najdete na www.care4climate.si.

PDF Razpis z več informacijami
  • Kdaj: od 22. do 24. oktobra 2021
  • Lokacija: Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana
  • Jezik programa: slovenščina in angleščina (tuja predavanja)
  • Prijave: do 15. oktobra 2021 preko spletnega obrazca.

Pohitite s prijavo, število prostih mest je omejeno.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino