ponedeljek, 15. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 2. april 2021, ob 10.50 uri, ogledov: 2796

Razpis seminarja Mladinski voditelj 2021

Mladi | 
Mladinska komisija | 
Objavil(a): Ana Suhadolnik
Rad/-a pohajkuješ po hribih in dolinah, preživljaš večere ob tabornem ognju, se družiš z vrstniki in si željen/željna novih planinskih znanj in veščin? Če si na vsaj nekaj izmed teh vprašanj odgovoril/-a pritrdilno, si iz pravega testa za že 12. usposabljanje za mladinske voditelje!
Kdo pa so Mladinski voditelji? To so mladi, ki imajo radi hribe in delo z mlajšimi člani mladinskih odsekov oz. planinskih društev, ki v planinstvo šele vstopajo. Njihov namen je v duhu »mladi za mlade«.

Po domače povedano ... če imaš rad hribe in delo z mladimi, je to enkratna priložnost, da v enem tednu spoznaš sovrstnike, ki jih veselijo podobne stvari. Obilica zabave je zagotovljena. Za zvrhano mero novega, planincem koristnega in potrebnega znanja, bo poskrbela ekipa izkušenih in nasmejanih vodnikov ter inštruktorjev. Ob koncu programa postaneš pripravnik. Za  prejem naziva Mladinski voditelj PZS moraš v matičnem mladinskem odseku v roku enega leta izvesti projekt na področju dela z mladimi.

ZELO POMEMBNO! Kandidati in kandidatke morajo prijavi priložiti izjavo o zdravstveni primernosti, na kateri morajo biti navedene bolezni, poškodbe, pooperacijska in druga stanja (poškodbe in težave s koleni, alergije na živila in pike žuželk, aritmije, gibalne oviranosti, pretiran strah pred višino, vrtoglavice ...), ki bi lahko kakorkoli preprečevale, zmanjševale ali celo onemogočale izvajanje planinskih aktivnosti (ture v visokogorje, gibanje po zelo zahtevnih poteh, športno plezanje ...).

Mladinski voditelji z opravljenimi obveznostmi (seminarska naloga, pozitivno opravljena izpitna tura ter pozitvno ocenjenimi testi) lahko na planinskem izletu po lahkih označenih in neoznačenih poteh opravlja vlogo pomočnika. Prav tako se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva. Vse posameznike s pridobljenim nazivom se vpiše tudi v neformalni indeks Nefiks sistem. To je je sistemsko orodje za beleženje neformalnega učenja za mlade od 14. leta starosti naprej. Posameznik lahko s pomočjo indeksa sistematično in na enem mestu zbere vse, kar je poleg rednega sistema izobraževanja še počel. V praksi to pomeni, da v Nefiks vpisuje vsa svoja neformalno pridobljena znanja in spretnosti, pridobljene kompetence pa lahko predloži pri razgovorih za zaposlitev.

Več o seminarju za Mladinske voditelje si lahko preberete na spletni strani Mladinske komisije PZS.

Kdaj in kje: od 24. julija do 1. avgusta 2021 v Planinskem učnem središču Bavšica

Za koga: za mlade nad 15 let oz. z zaključeno osnovno šolo (število udeležencev na posamezno planinsko NI omejeno).

Strošek seminarja: 240 €

Samoplačniki boste po poslani prijavi na elektronski naslov prejeli predračun, katerega morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška usposabljanja. Za udeležence, katerim strošek usposabljanja plača planinsko društvo, bo na društvo poslan račun po izvedbi usposabljanja.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec/udeleženka ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na usposabljanju (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti seminarja.

Pred prijavo na seminar bodoče udeležence opozarjamo, da bo potrebno sledenje navodilom, ki jih bodo organizatorji podali glede trenutnega stanja z boleznijo COVID-19. Organizatorji seminarja pozorno spremljamo trenutno stanje epidemije COVID-19. Sprememb v izvedbi seminarja trenutno ne načrtujemo. V kolikor bi do spremembe prišlo, vas bomo o tem pravočasno obvestili. Strah pred morebitno okužbo s SARS-CoV-2 ("novi koronavirus", povzročitelj COVID-19) NE VELJA kot tehten razlog za odjavo.

Izpolnjeno prijavnico skupaj z dodatnimi pogoji ter izjavo o zdravstveni primernosti pošljite na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana in sicer najkasneje do 31. maja 2021. Prijavljeni morajo imeti najkasneje na dan prejete prijavnice poravnano članarino PZS. Prosimo vas, da hkrati izpolnite tudi spletni obrazec (ki pa sam po sebi ni dovolj za prijavo).

Na voljo je 25 prostih mest. Omejitve na število članov iz istega planinskega društva NI!.

Več informacij dobite na telefonski številki 01 434 56 89 (Veronika Susman) ali na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

PS: Utrinki z usposabljanja za Mladinskega voditelja tekom let:: zaključek prvega desetletja Mladinskih voditeljev, pa  leto pred tem, in pred dvematremi, ... do zadnjega izvedenega.


Vabljeni!

 

Priloge:
DOC Prijavnica na akcije MK PZS
DOC Posebni pogoji ob prijavi
DOC Izjava o zdravstveni primernosti

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih