četrtek, 19. maj 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

petek, 19. november 2021, ob 8.20 uri, ogledov: 984

Na 17. seji UO PZS potrjeni prejemniki najvišjih priznanj 2021 in priporočena članarina 2022

Splošno | Koče | Planinska organizacija | 
Gospodarska komisija | Komisija za gorske športe | Komisija za športno plezanje | Komisija za varstvo gorske narave | Odbor za članstvo | Odbor za priznanja | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 17. seji v mandatnem obdobju 2018–2022 sestal 18. novembra 2021 prek zooma. Med drugim se je posvetil prejemnikom najvišjih priznanj za leto 2021, zneskom priporočene članarine za leto 2022 ter podaljšanju veljavnosti certifikatov okolju in družinam prijazna planinska koča.
Prisotnih je bilo 17 od 23 članov upravnega odbora, kar je 73,9-odstotna udeležba. Uvodoma je bil potrjen zapisnik 16. seje UO in bile podane aktivnosti v obdobju od pretekle seje UO PZS.

UO je na predlog Odbora za članstvo potrdil prejemnike najvišjih priznanj za leto 2021. Podeljenih bo 14 spominskih plaket in 10 svečanih listin ter posebna priznanja PZS. Svečana podelitev bo - če bodo razmere omogočale - 4. decembra 2021 v Medvodah.

V letu 2022 ni predvidenih sprememb pri višini članarine, tudi zavarovanje ostaja enako. Potrjeni so bili zneski priporočene članarine za leto 2022, in sicer v višini A 60,00 €, A/d 54,60 €, B 28,00 €, B/d 22,60 €, B1 21,00 €, S+Š 18,50 €, S+Š/d 15,00 €, P+O 8,00 €, P+O/d 6,40 €, IN 8,00 €, IN/d 6,40 € in B člani društev v tujini 15,85 €. Potrjena so bila tudi izhodišča za pripravo podrobnega finančnega načrta PZS za leto 2022.

Na predlog Gospodarske komisije PZS je UO podaljšal veljavnost certifikatov okolju prijazna planinska koča za obdobje 2022-2025 naslednjim 10 kočam: Dom na Lubniku (PD Škofja Loka), Dom na Peci (PD Mežica), Domžalski dom na Mali planini (PD Domžale), Koča na Blegošu (PD Škofja Loka), Koča na Planini pri Jezeru (PD LPP), Planinski dom na Košenjaku (PD Dravograd), Planinski dom na Uštah-Žerenku (PD Moravče), Planinski dom na Zelenici (PD Tržič), Poštarski dom na Vršiču (PD PTT Ljubljana), Valvasorjev dom pod Stolom (PD Radovljica), ter družinam prijazna planinska koča za obdobje 2022-2025 naslednjim 14 kočam: Dom dr. Klementa Juga v Lepeni (PD Nova Gorica), Dom na Menini planini (PD Gornji Grad), Domžalski dom na Mali planini (PD Domžale), Koča na Blegošu (PD Škofja Loka), Koča na Planini pri Jezeru (PD LPP), Koča na planini Razor (PD Tolmin), Koča pri Jelenovem studencu (PD Kočevje), Kosijev dom na Vogarju (PD Železničar Ljubljana), Mengeška koča na Gobavici (PD Mengeš), Planinski dom na Zasavski sveti gori (PD Zagorje), Planinski dom na Zelenici (PD Tržič), Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (PD Krka Novo mesto), Planinski dom pri Krnskih jezerih (PD Nova Gorica) in Valvasorjev dom pod Stolom (PD Radovljica).

UO je potrdil prodajo desetine solastnine na zemljiščih na Arehu na Pohorju, ki jih ima PZS v solasti s PD Ruše in po kateri poteka državna cesta. Predstavljeno je bilo tudi poročilo z zbora Komisije za športno plezanje PZS in UO PZS je podal soglasje k izvolitvi načelnika KŠP Aleša Pirca in IO KŠP v sestavi Nejc Potrebuješ, Dean Schmautz, Marko Pogačar, Jernej Peterlin in Jure Golob.

Upravni odbor se je seznanil z dosedanjimi obsežnimi aktivnostmi za pripravo podlag za izvajanje Zakona o planinskih poteh in poziva pristojna ministrstva, da pravočasno uredijo potrebne dokumente za začetek izvajanja sofinanciranja vzdrževanja planinskih poti skrbnikov v začetku leta 2022, v skladu z ZPlanP-1.

Podano je bilo poročilo Komisije za varstvo gorske narave PZS o tečaju za varuhe gorske narave in posvetu Izzivi, prognoze in rešitve varstva gorske narave v povezavi s podnebnimi spremembami in povečanim obiskom gorskega sveta v obdobju 2021-2030, ki ga bodo prek zooma izvedli 11. decembra 2021. Komisija za gorske športe PZS je aktivna predvsem na področju tekmovalnega turnega smučanja, iskanja sredstev, decembra načrtujejo tudi dve tekmi državnega pokala.

Naslednja redna seja UO PZS bo januarja 2022.

Manca Ogrin

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih