petek, 29. september 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

sreda, 11. marec 2009, ob 0. uri, ogledov: 818

Povzetek zapisnika 8. seje UO (2009)

Planinsko društvo Ljubljana-Matica
Upravni odbor Planinskega društva Ljubljana-Matica je imel 11.3.2009 redno sejo, kjer je bilo prisotnih 8 članov, dva člana nadzornega odbora in en vabljen.

1. Pregled zapisnika s prejšnje seje
Predsednik društva je prebral zapisnik iz prejšnje seje UO. Na sklepe prejšnje seje ni bilo nobenih pripomb. K 1./7. sklepu je vodja strokovne službe podal informacijo o delovanju GIZ v okviru STO, kjer bi lahko sodelovali tudi kot društvo. Za obisk na STO se pooblasti Drago Metljaka. Pri 5./7. sklepu pa smo se odločili, da se prestavi na poletje, ko bomo imeli izdelan plan investicij.

Sklep: Upravni odbor sprejme in potrdi zapisnik s 7. seje UO z dne 17.12.2008.


2. Poročilo o delu društva v letu 2008
Predsednik je podal poročilo o delovanju društva in zaključnem računu za leto 2008. Vodja strokovne službe Aleš Jenko in računovodja Eva Plečko sta predstavila poslovni rezultat za leto 2008, ki je bil prihodkovno boljši kot v letu 2007, vendar pa je kljub temu imelo društvo manjšo izgubo iz poslovanja. Boljši rezultat je predvsem zaradi dobrega dela treh planinskih postojank, in sicer: Triglavskega doma na Kredarici, Koče pri Triglavskih jezerih, Koče pri Savici. Slabše pa je bilo poslovanje Doma na Komni in slabo poslovanje Doma v Kamniški Bistrici. Zaradi Doma v Kamniški Bistrici je nastal v društvu glavni del izgube.
Predsednik društva je podal informacijo o delovanju društva, o gibanju članstva in delu odsekov. V nadaljevanju je podal informacijo o zaključnem računu za leto 2008, popisni elaborat za leto 2008 in predlog odpisa osnovnih sredstev za leto 2008. Predsednik je predlagal, da se dodelijo odsekom sredstva za leto 2009 v enaki višini kot v letu 2008. Računovodja je povedala, da revizija za leto 2008 še poteka in bo revizijsko poročilo zaključeno do 20.03.2009.

Sklep: Strokovna služba opravi inventuro v Domu v Kamniški Bistrici. Delo inventurne komisije vodi vodja strokovne službe. Na naslednji seji UO poda podrobno poročilo.
Sklep: Vodja strokovne službe na oktobrski seji OU pripravi podrobno poročilo o poslovanju Doma v Kamniški Bistrici za obdobje I-IX. V primeru negativnega rezultata pripravi nabor ukrepov in predvidi učinke za izboljšanje stanja poslovanja.
Sklep: V Domu v Kamniški Bistrici se ne sme zaposlovati dodatnih delavcev. Izjema so prireditve, v primeru katerih mora biti zaposlitev pisno utemeljena s strani oskrbnika, predvideti je potrebno stroške in učinke, vodja strokovne službe mora vsako tako zaposlitev predhodno odobriti.
Sklep: UO je sprejel poročilo za leto 2008.
Sklep: UO je sprejel zaključni račun za leto 2008.
Sklep: UO je sprejel popisni elaborat za leto 2008.
Sklep: UO je sprejel predlagane odpise osnovnih sredstev in terjatev za leto 2008.
Sklep: UO je sprejel predlog za dodeljevanje višine sredstev za odseke.
Sklep: Glede na to, da mora občni zbor sprejeti revizijsko poročilo, UO pooblašča predsedstvo, da obravnava in potrdi revizijsko poročilo za 2008, in s poročilom seznani UO in NO pred občnim zborom.

Računovodja Eva Plečko je opozorila UO na vsebino 18. člena Pravil društva, ki govori o članarini in popustih, ki so jih deležni člani PD.

Sklep: Glede na vsebino 18. člena Pravil društva strokovna služba preuči vsebino tega člena, pripravi morebitni predlog spremembe besedila tega člena, UO pa pooblasti predsedstvo, da predlog spremembe obravnava in predloži v obravnavo občnemu zboru.


3. Plan društva za leto 2009
Predsednik društva je predstavil predlog plana delovanja društva za leto 2009.

Sklep: UO je potrdil predlog plana društva za leto 2009.


4. Sklic občnega zbora
Občni zbor bo v Pivovarni Union, dne 16.04.2009 ob 17h. Predsednik društva je naprosil g. Milana Čučnika za vodenje OZ, kar je gospod Čučnik sprejel.

Sklep: Strokovna služba pripravi in izvede vse potrebne aktivnosti za izvedbo volilnega občnega zbora, ki bo v pivovarni Union 16. 4. 2009.


5. Razno
Pod točko razno je bilo govora o oživitvi Odseka za varstvo narave. Vodja strokovne službe je predlagal, da se udeležijo velike čistilne akcije, ki bo v začetku poletne sezone v dolini Triglavskih jezer. Akcija bo potekala pod pokroviteljstvom Ljubljanskih mlekarn. Na takih akcijah se vedno najde skupina somišljenikov, ki bi lahko tvorila jedro tega odseka. Vodja strokovne službe je obvestil UO, da je monografija o društu že v izdelavi in da je avtor predelal vsebine delovanja društva do leta 1949. Preučevali smo možnost organizacije turnih smukov na Komni.

Ljubljana, 11.3.2009

Povzetek pripravil E.G.


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih