sobota, 4. julij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

27.06.2020 19:16
Miha Mrak
Karte LOCUS
05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
25.06.2020 08:31
Janja Miklošič
Triglav
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

NOVICE  

torek, 2. februar 2010, ob 0. uri, ogledov: 2246

Posvet za vodje planinskih taborov

 Posvet za vodje planinskih taborov
- OŠ Ljubečna, Ljubečna, 27. 2. 2009 ob 9.30 -

Planinski tabor je vrhunec doživetij za vsakega mladega, ki svoj prosti čas namenja zahajanju v gore. Gre seveda za logičen zaključek celoletne planinske dejavnosti, a v mnogih pogledih še za toliko več. Biti nekaj časa med prijatelji, ko izza šotorskega krila pokukaš v zvezdnato nebo ali pa se stiskaš, ko zunaj divja nevihta, ko so ti za tiste dni vodniki starši, ki ti odkrivajo lepote gorskega sveta in s katerimi se igraš igre brez meja ter zapoješ zvečer ob tabornem ognju in zraven še poveš kakšen vic ali prigodo z izleta, ko si enostavno srečen. Da so planinski tabori uspešnica, je bilo potrebno v preteklosti storiti marsikaj. Predvsem gre zahvala vsem, ki so delali in tudi sedaj delajo z mladimi. In prav zato, ker se pri Mladinski komisiji Planinske zveze Slovenije zavedamo, kako pomembna je ta, za marsikateri mladinski odsek osrednja, planinska akcija, letos organiziramo posvet za vse tiste, ki se želijo v prihodnosti lotiti tovrstnega projekta, vse tiste, ki želijo pridobiti prepotrebne izkušnje s tega področja in tudi vse tiste, ki želijo z izmenjavo informacij dvigniti kakovost izvedbe svojega planinskega tabora.


PROGRAM POSVETA:

9:30 Predstavitev PUS Bavšica

Na koncu precej nepoznane ledeniške doline Bavšice se nahaja Planinsko učno središče (PUS) Bavšica. Mladinska in vodniška komisija v njem izvajata večino svojih usposabljanj. Objekt je v upravljanju Mladinske komisije, možen pa je tudi najem za organizacije znotraj in izven PZS, vendar le za akcije vzgojno-izobraževalnega značaja. Zaradi čudovite narave, objema Triglavskega narodnega parka in planinskega duha je objekt zelo primeren za izvedbo zimovanj in taborjenj.


10:00 Primeri taborne prakse

Predstavljene bodo različne oblike organizacije planinskega taborjenja, ki jih izvajajo planinska društva PZS. Predstavljeno bo tudi izobraževanje za mladinske voditelje in njihova potencialna vloga pri izvajanju taborjenja. Na željo lanski udeležencev bomo dali poudarek na programskem delu izvedbe tabora. Poleg predstavitve tabora z udeležbo mladinskih voditeljev, bosta predstavljena še primer zimovanja in primer taborjenja v planinski koči za najmlajše osnovnošolce.


12:00 Okrogla miza: Razpis MK PZS

Mladinska komisija vsako leto pripravi javni razpis za izbor izvajalcev za sredstva iz programa »Osnovni in dodatni programi planinske dejavnosti mladih«, odobren s strani Fundacije za  Šport, s katerim ponudi možnost sofinanciranja planinskih vsebin mladinskih odsekov, članov ali pridruženih članov naše komisije. Predstavljene bodo razpisane vsebine, osnovanje meril za vrednotenje vsebin in razpisni obrazci v predlogu razpisa za leto 2010. Z okroglo mizo na to temo želimo vse sodelujoče spodbuditi k razpravi o izboljšanju meril prihajajočega razpisa in odgovoriti na morebitne nejasnosti v zvezi s prijavnimi obrazci in prilogami.


12:45 Odmor za kosilo


13:45 Predavanje v dveh skupinah

i) Kako začeti s planinskim taborom

Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo v svojem društvu začeti s planinskimi tabori, vsem, ki s tega področja še nimajo posebnih izkušenj in predvsem tistim, ki želijo spoznati osnovne problematike pri izvajanju planinskega tabora. Predstavljene bodo naloge različnih vodstvenih kadrov, osnovna finančna konstrukcija taborjenja na prostem in v planinski koči, ter nekateri zanimivi predlogi za dopolnitev programskega vsakdana na taboru. ii) Predpisi in okoljevarstvena izhodišča za taborjenja v Triglavskem narodnem parku

Predavanje je namenjeno posebnim kriterijem, ki jih je potrebno izpolnjevati za taborjenja v TNP-ju. Okoljevarstveni predpisi v TNP-ju so dobro izhodišče tudi za zmanjšanje vpliva na okolje pri taborjenjih drugod po Sloveniji.

Predavala bo predstavnica Triglavskega narodnega parka, ki bo po predavanju na voljo tudi za vprašanja.

Opomba: V prijavnici označite, katerega predavanja se bodo udeležili prijavljeni.


15:00 Predviden zaključek posvetaPRIJAVA

Najkasneje do ponedeljka, 22. 02. 2009, pošljite izpolnjeno prijavnico na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana, s pripisom: »Posvet za vodje planinskih taborov«. V kolikor se kljub prijavi posveta ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da svojo odsotnost preko elektronske pošte sporočite vodji posveta najkasneje do četrtka, 25. 02. 2009.


CENA

Posvet je brezplačen (vključno s kosilom) za dva člana posameznega planinskega društva. Ostali člani morajo ob prihodu poravnati stroške kosila, ki znašajo 5,00 €.


KAKO DO NAS?

Kako pridete do Ljubečne? Na izvoz Celje vzhod iz avtoceste za Ljubečno, nato sledite smernim tablam, šola je na levi strani približno 1 km od izvoza z avtoceste.

Naslov: OŠ Ljubečna, Kocbekova cesta 40a, Ljubečna.


INFORMACIJE: Damjan Omerzu (vodja posveta), 031 868 590, damjan.omerzu@gmail.com.


PRIJAVNICA - POSVET ZA VODJE PLANINSKIH TABOROV

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih