četrtek, 13. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Varstvo gorske narave

Prikazano: 581 - 597 od 597 zapisov
Stran  <<   <   31 
30. 11. 2011, Posvet ob četrtem razpisu programa Območje Alp Varstvo gorske narave
  Ministrstvo za okolje in prostor organizira Posvet ob četrtem razpisu programa Območje Alp. Razpis je dvofazni. Prva faza je odprta od 26. oktobra, končni rok za oddajo Izrazov interesa (Expression of Interest) pa je 20. januar 2012.
22. 11. 2011, Usposabljanje za varuha gorske narave 2011 Varstvo gorske narave
  Kako je bilo na letošnjem usposabljanju za varuhe gorske narave, je opisala ena izmed 17 udeležencev usposabljanja - Darinka Gaberščik, članica PD PT Ljubljana (PS PT Nova Gorica). Preberite si in poglejte tudi fotografske utrinke.
17. 11. 2011, Odgovor Ministrstva za okolje in prostor na vprašanja PZS o vetrnih elektrarnah na Peci Varstvo gorske narave
  Objavljamo odgovor Ministrstva za okolje in prostor RS in ministra dr. Roka Žarnića o čezmejni presoji vplivov na okolje za vetrne elektrarne na Peci.
8. 11. 2011, Gozd - naš dom Varstvo gorske narave
  Naravovarstvena zveza Smrekovec je v mednarodnem letu gozdov 2011 izdala lično zloženko »Gozd - naš dom«, s katero želi obiskovalce Smrekovškega pogorja na kulturen način opozoriti na škodljive vplive prekomernega nabiranja gozdnih sadežev na prosto živeče rastline in živali.
7. 11. 2011, Prijava gradnje nove traktorske poti med Planino Svečica in Planino Seča v Karavankah Varstvo gorske narave
  Planinska zveza Slovenije pri nedovoljenih posegih v naravi za ureditev le-teh koristi uradne poti. Tako je Inšpektoratu za okolje in naravo pri Ministrstvu za okolje in prostor RS prijavila novogradnjo traktorske poti med Planino Svečica/Belca in Planino Seča v Karavankah ter jih pozvala, da preverijo zakonitost ter ukrepajo v skladu s svojimi pooblastili.
5. 11. 2011, Izbrane najlepše fotografije na fotonatečaju Alpske konvencije 2011 Varstvo gorske narave
  Stalni sekretariat Alpske konvencije je pripravil poseben fotografski natečaj za izbor najboljših fotografij za koledar za leto 2012. Rezultati so znani, izbrane pa tudi fotografije petih Slovencev.
4. 11. 2011, Alpska konvencija podprla projekte Varstvo gorske narave
  Stalni sekretariat Alpske konvencije je pripravil poseben program za podporo projektom, ki udejanjajo Alpsko konvencijo in njene protokole na posameznih območjih. Na ta prvi natečaj so prejeli 39 prijav, dve tudi iz Slovenije.
27. 10. 2011, Simpozij o razvoju območja Karavank Varstvo gorske narave
  Vabimo vas na simpozij projekta »karavanke@prihodnost.eu - gospodarjenje z naravo v evropski regiji prihodnosti«, ki poteka v okviru Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013.
18. 10. 2011, Ekskurzija o ekološki gradnji Varstvo gorske narave
  Alparc in CIPRA International organizirata ekskurzijo o ekološki gradnji 'Gradimo za prihodnost - na celotnem območju Alp!', ki bo potekala od 2. do 4. novembra 2011.
11. 10. 2011, Odkritje informacijskih tabel na Travniku v snegu Varstvo gorske narave
  Skupina tridesetih planincev in ljubiteljev narave se je v soboto, 8. oktobra, kljub več kot pol metra debeli snežni odeji podala proti Turnovki, vrhu Travnika nad Ljubnim ob Savinji. Tam je potekalo odkritje informacijskih tabel, ki obiskovalcem Smrekovškega pogorja na primeren način posredujejo osnovne informacije o naravnih vrednotah Komna in Travnika.
10. 10. 2011, Okrogla miza TRIGLAVSKI NARODNI PARK VČERAJ, DANES, JUTRI Varstvo gorske narave
  V torek, 11. oktobra 2011, ob 16. uri, bo v Strgulčevi hiši v Bovcu v okviru obeležitve 30-letnice zakonske ustanovitve TNP potekala okrogla miza z naslovom Triglavski narodni park včeraj, danes, jutri, na kateri bodo svoja razmišljanja o TNP predstavili domačini TNP, okoljevarstveniki in strokovnjaki. Okroglo mizo bo povezoval direktor TNP mag. Martin Šolar.
10. 10. 2011, Fotografska razstava in predavanje v TNP Varstvo gorske narave
  V mesecu oktobru je TNP vse dogodke posvetil spoznavanju primorskega dela TNP in tako bo tokratni sredin večer povezoval odprtje avtorske fotografske razstave in predavanje Janija Kutina, "Križarjevga s Čadrga", ki nam bo predstavil svojo domačo vas. Vabljeni v Info središče TNP Triglavska roža na Bledu v sredo, 12. oktobra 2011, ob 19. uri.
10. 10. 2011, Ohranjanje narave in podnebne spremembe Varstvo gorske narave
  Osnovno poročilo CIPRE "Ohranjanje narave in podnebne spremembe", ki ponuja pregled naravovarstvenih ukrepov, ki se na območju Alp izvajajo za varstvo podnebja ter za prilagajanje na podnebne spremembe, je odslej na voljo tudi v slovenskem jeziku.
29. 9. 2011, Švica: osem novih naravnih parkov Varstvo gorske narave
  Prvi narodni park na območju Alp je bil ustanovljen leta 1914 v Engadinu v Švici, a od takrat dalje v tej državi skorajda ni bilo več prizadevanj za ustanovitev novih širših zavarovanih območij.
29. 9. 2011, Energijsko samozadostne Alpe do leta 2050? Varstvo gorske narave
  Alpe morajo postati energijsko samozadostne, je v svoji zahtevi odločna CIPRA, ki pri tem ne želi, da bi se Alpe izolirale od zunanjega sveta, temveč se zavzema za vizijo prihodnosti, ki bo alpskemu svetu zagotavljala kakovostno življenje.
28. 9. 2011, Odkritje informacijskih tabel na Travniku Varstvo gorske narave
  Informacijske table na Koči na Travniku in na razglednem stolpu na Turnovki bodo obiskovalcem Smrekovškega pogorja na primeren način ponudile osnovne informacije o naravnih vrednotah Komna in Travnika. Odkritje bo v soboto, 8. oktobra 2011, ob 11. uri.
9. 8. 2011, ECOnnect ali Mreža življenja Varstvo gorske narave
 
Prikazano: 581 - 597 od 597 zapisov
Stran  <<   <   31 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih