sobota, 18. september 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

petek, 4. november 2016, ob 12.30 uri, ogledov: 1714

Razpis za vodjo odprave KA PZS

Alpinizem | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za alpinizem PZS bo v letu 2017 ali 2018 organizirala odpravo za mlade perspektivne alpiniste, ki še nimajo odpravarskih izkušenj, na območje z gorami nekje med 5500 m in 7000 m z namenom plezanja ledno-snežnih oz. kombiniranih smeri. Cilj odprave bo gorstvo oz. območje, ki bo udeležencem odprave omogočilo primerne alpinistične cilje. Odpravo naj bi sestavljali vodja in pomočnik odprave ter 2 do 4 naveze mladih perspektivnih alpinistov (skupaj do 10 članov).
KA PZS ugotavlja, da v zadnjem obdobju ni odprav za mlade perspektivne alpiniste zlasti v gore z višjo nadmorsko višino (nad 6000 m), ki bi imeli za cilj plezanje težjih ledno snežnih oz. kombiniranih smeri. Z usmerjeno podporo mladim perspektivnim alpinistom, po piramidalnem sistemu (začetni poletni in zimski alpinistični tabori, alpinistični tabori za perspektivne alpiniste, mednarodne alpinistične izmenjave, SMAR), bi rada KA PZS mladim perspektivnim alpinistom omogočila še (prvo) pomembno odpravarsko izkušnjo. Po mnenju KA PZS so odprave v tuja najvišja in najpomembnejša svetovna gorstva vrhunec alpinističnega udejstvovanja. Odprave morajo biti cilj vsakega alpinista, ki se resneje ukvarja z alpinizmom, ne glede na to ali gre za skalno, ledno snežno ali kombinirano plezanje.

V prvi fazi je razpis namenjen samo za vodjo odprave. Od kandidatov pričakujemo, da v pisni obliki po elektronski pošti z ustreznimi prilogami (slike, skice, zemljevidi, literatura, spletne povezave, itn.) predstavijo idejo, gorstvo, konkretne cilje, okvirne stroškovne postavke ter vse ostalo potrebno za organizacijo odprave. Podrobnosti v prilogi(ah). V tej fazi je pomemben predvsem cilj in razlogi, zakaj je primeren za perspektivne alpiniste.

KA PZS bo vodji odprave omogočila izbiro kompetentnega pomočnika vodje odprave po lastni izbiri. Vodja odprave ter pomočnik bosta imela krite določene stroške (o tem več po končanem razpisu, ko bo znan cilj odprave), pomoč KA PZS in strokovne službe PZS pri sestavi ekipe mladih perspektivnih alpinistov ter pri organizaciji odprave.

KA PZS bo po zaključku razpisa preučila prispele prijave in po potrebi organizirala razgovor s kandidati za vodjo odprave. KA PZS bo izbor naredila glede na vodstvene kompetence, izkušnje ter aktualno alpinistično aktivnost kandidata za vodjo odprave, glede na ustreznost predlaganega cilja odprave ter finančne okvirje - realne možnosti organizacije predlagane odprave.

Kandidati se morajo zavedati, da ima KA PZS pri organizaciji odprave finančne omejitve.

Prijave naj bodo na ustreznih obrazcih s potrebnimi podatki. Obrazci s prilogami se oddajo po elektronski pošti na alpinizem@pzs.si (obvezno vpišite geslo: vodja odprave KA PZS 2017 in zahtevajte potrditev prejema pošte) do ponedeljka, 5. decembra 2016, do 24:00 h. Do konca decembra 2016 bo KA PZS sporočila rezultat razpisa.

Obravnavane bodo samo pravočasno prispele, popolne in korektno pripravljene prijave.

Dodatne informacije: Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec PZS (matjaz.serkezi@pzs.si, 041 663 446), v času uradnih ur PZS in Miha Habjan (miha.habjan@pzs.si, 040 698 650).

Lep planinski pozdrav,
Miha Habjan, načelnik KA PZS

Prilogi:
PDF Razpis (322 kB)
DOC Prijavni obrazec (321 kB)


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih