ponedeljek, 17. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Planinska kultura

Prikazano: 801 - 820 od 1502 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
8. 2. 2015, 120 let Planinskega vestnika Planinska kultura
  5 držav, tri vojne, 9 predsednikov slovenske planinske organizacije, 8 urednikov – in še vedno ga radi beremo!
5. 2. 2015, Nahrbtnik in palice za 200 novih naročnikov Planinskega vestnika Planinska kultura
  Ob 120-letnici Planinskega vestnika prvim 200 novim naročnikom podarimo nahrbtnik in pohodniške palice. Pokroviteljica akcije je Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto.
5. 2. 2015, Prireditev ob 120-letnici Planinskega vestnika ODPOVEDANA Planinska kultura
  Zaradi vremenskih razmer smo odpovedali jubilejno prireditev ob 120-letnici Planinskega vestnika, najstarejše slovenske revije, ki naj bi se v Slovenskem planinskem muzeju odvila v petek, 6. februarja. Nov termin prireditve bomo sporočili v prihodnjih dneh, v nedeljo, 8. februarja, pa se doma s Planinskim vestnikom v rokah spomnili na izid njegove prve številke daljnega leta 1895.
3. 2. 2015, Planinski vestnik, mladosten 120-letnik Planinska kultura
  Planinski vestnik, najstarejša še izhajajoča slovenska revija, ljubitelje gora na sončni strani Alp razveseljuje že 120 let. Njegova prva številka je kot glasilo Slovenskega planinskega društva v Ljubljani izšla 8. februarja 1895. Skupaj s prvimi redkimi bralci je prisostvoval postavitvi Aljaževega stolpa na vrhu Triglava, z njimi se je veselil prve koče na Kredarici, poročal o odprtju naših prvih poti v visokogorje … in pozneje podoživljal drznost prvih plezalcev doma, ko je dozorel čas, pa tudi na najvišjih vrhovih sveta.
2. 2. 2015, Februarske projekcije filma Aljažev stolp po Sloveniji Planinska kultura
  Dokumentarni film Aljažev stolp s podnaslovom Ta pleh ima dušo si lahko po celjski premieri 3. februarja v tem mesecu ogledate še v Domžalah, Šmarju pri Jelšah, Ljubljani in Radovljici, ponekod v družbi njegovih ustvarjalcev. V letu, ko simbol slovenstva praznuje 120 let, se zvrsti še več projekcij filma in pogovorov s filmskimi ustvarjalci.
30. 1. 2015, Planinski vrvež na sejmu Alpe-Adria Splošno
  Planinska zveza Slovenije s polnimi pljuči diha s sejmom Alpe-Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki tradicionalno poteka konec januarja. Vse do sobote, 31. januarja 2015, dobrodošli v dobri družbi na gostoljubni in živahni stojnici PZS, člani planinskih društev tudi s posebnim popustom pri vstopnini.
29. 1. 2015, Planinski vestnik - 120 let z nami na planinskih poteh (vabilo) Planinska kultura
  Ob 120. obletnici izida prve številke Planinskega vestnika vas vabimo na prireditev z naslovom Planinski vestnik - 120 let z nami na planinskih poteh, ki bo v petek, 6. februarja 2015, ob 18.00 uri v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. V pogovoru z izbranimi sogovorniki bomo v sliki in besedi osvetlili vlogo in pomen Planinskega vestnika, najstarejše slovenske revije. Zaradi vremenskih razmer smo prireditev ODPOVEDALI.
18. 1. 2015, Za ene plezalska mama, za druge direktorica norcev Športno plezanje
  Elico sem najprej slišal, čez dobro uro pa tudi – prvič – videl. Z Damjanom Slabetom sva v Ospu plezala smer Luknja. Stal sem v veliki niši, vdolbini sredi stene (od tod ime smeri), ga varoval, s strahom gledal obledele prusike in gurtne na stojišču in premišljeval: "Bi tole zdržalo padec?" Nenadoma sem iz globine zaslišal ženski glas: "Hej, ti, v Luknji! Previsoko si, tam ne boš mogel. Spusti se malo niže in potem nadaljuj počez proti levi."
16. 1. 2015, Januarski Planinski vestnik - prvi od enajstih, ob stodvajsetletnici Planinska kultura
  Tema meseca je Slovenska šola v Nepalu, pogovarjali smo se Miho Lamprehtom in Elico Vehar, obiskali pa vzpeti svet severozahodne Slovenije.
15. 1. 2015, Izdelek meseca – Planinsko-izletniški vodnik Preddvor Planinska kultura
  Od 15. januarja do 15. februarja smo za vas pripravili naslednji izdelek meseca: Planinsko-izletniški vodnik Preddvor. V tem času vam je na voljo s 50-odstotnim popustom.
8. 1. 2015, 50 % popust za planinski koledar 2015 Nazaj v planinski raj Planinska kultura
  Planinska zveza Slovenije vam nudi 50 % popust pri nakupu planinskega koledarja 2015 PLANINSKA DOŽIVETJA (Mountaineering Experiences), ki ga krasijo najlepše fotografije, izbrane na razpisu Planinske zveze Slovenije.
4. 1. 2015, Aljažev stolp pripravljen na zimo Planinska kultura
  Na osnovi dogovora z Ministrstvom za kulturo v letu 2014, je PZS kot začasni upravljavec Aljaževega stolpa, v letu 2014 izvedla pregled stanja stolpa med sezono, v mesecu decembru pa je v skladu z nalogami, ki izhajajo iz Restavratorskega načrta, ki ga je v letu 2014 izdelal Restavratorski center Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine Slovenije, izvedla dela potrebna za prezimovanje Aljaževega stolpa.
3. 1. 2015, Na BOFF-u nagrajena plezalska zgodovina in smučarska zavest Planinska kultura
  Po treh večerih v Bovcu žirija nagradila filma Vstaja v dolini in Meditacija, prvi najbolj pri srcu tudi občinstvu.
31. 12. 2014, Izdelek tedna - Vodnik po planinskih kočah v Sloveniji Planinska kultura
  V tednu od 1. do 8. januarja 2015 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: Vodnik po planinskih kočah v Sloveniji. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom
17. 12. 2014, Zadnji letošnji Planinski vestnik posvečen ... goram Planinska kultura
  Ko je bog ljudstvom sveta delil zemljo, na kateri naj bi si vsako ustvarilo svojo domovino, so v vrsti čakali tudi mirni in skromni Bohinjci. Vsi so se prerivali v želji po čim lepšem in večjem kosu, le Bohinjci so tiho čakali, da pridejo na vrsto. Ker so druga ljudstva zase odločno zahtevala kar najlepše dele sveta, je teh, ko so na vrsto končno prišli Bohinjci, zmanjkalo. In vendar skromni Gorenjci od boga niso hoteli nič več kot tisto, kar jim je lahko dal. Boga je ganila skromnost teh ljudi, zato jih je sklenil nagraditi – dal jim je zemljo od »svojega«. Bohinjci še danes pravijo, da je njihov svet tako lep zato, ker jim ga je bog »od svojega dal«.
6. 12. 2014, Svečano podeljena najvišja priznanja PZS za leto 2014 PZS
  V soboto, 6. decembra 2014, je v Ajdovščini potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2014. Podelitve, ki jo je Planinska zveza Slovenije (PZS) pripravila v sodelovanju s Planinskim društvom (PD) Ajdovščina in Občino Ajdovščina, so se udeležili številni ugledni gostje, kot slavnostni govornik je spregovoril alpinist Viki Grošelj. Najvišja priznanja PZS podeljuje enkrat letno ter so velika čast in pohvala prejemnikom za njihovo dolgoletno in predano prostovoljno delo. Svečane listine PZS je letos prejelo enajst zaslužnih posameznikov, ki so dali bistven pečat planinstvu in planinski organizaciji, spominske plakete pa je ob življenjskih jubilejih (65, 70, 75, 80 let) za uspešno delovanje in izjemne dosežke prejelo štirinajst planincev. PZS je podelila tudi tri dodatna priznanja.
5. 12. 2014, Razkošje v glavi s Habjanom in varnost v gorah s Kadišem Splošno
  Vabljeni k poslušanju planinsko obarvanih oddaj na 1. programu Radia Slovenija. V soboto, 6. decembra, bo gost Jureta K. Čokla dolgoletni urednik Planinskega vestnika Vladimir Habjan, v ponedeljek, 8. januarja, pa se bo o varnosti v gorah s Francem Kadišem, načelnikom Odbora za usposabljanje in preventivo PZS, pogovarjala Lucija Fatur.
3. 12. 2014, 8. BOFF – Bovec Outdoor Film Festival Planinska kultura
  BOFF v treh večerih prinaša 28 filmov s tematiko športov v naravi in narave same. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.
1. 12. 2014, Uspešno sodelovanje med člani Raziskovalne skupine PZS in Slovenskim planinskim muzejem Planinska kultura
  Dogovor med Raziskovalno skupino PZS in Slovenskim planinskim muzejem o sodelovanju in krepitvi raziskovalnega dela na področju planinstva.
28. 11. 2014, Razširjena slovenska planinska pot najlepša slovenska knjiga Planinska kultura
  Sveže izdani vodnik Gorazda Goriška Razširjena slovenska planinska pot, ki orje ledino nove celostne grafične podobe izdaj Planinske založbe PZS, za katero sta zaslužna oblikovalca Damjan Ilić in Ivian Kan Mujezinović iz Grupe Ee, je na 30. slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepšo slovensko knjigo v kategoriji poljudnih knjig.
Prikazano: 801 - 820 od 1502 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih