sreda, 19. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

sreda, 13. januar 2021, ob 15.30 uri, ogledov: 5478

PLANINSKA ČLANARINA – UGODNOSTI, PODPORA, PONOS!

Splošno | Planinska organizacija | Društva | 
Komisija za alpinizem | Komisija za gorske športe | Komisija za športno plezanje | Komisija za turno kolesarstvo | Mladinska komisija | Planinstvo za invalide | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Z včlanitvijo postanete del slovenske planinske družine. Koristite številne ugodnosti, ste nezgodno zavarovani in zavarovani za primer reševanja v tujih gorah, predvsem pa s plačilom članarine podprete delovanje izbranega planinskega društva, saj precejšen del članarine ostane prav društvom in klubom, zbranimi pod streho Planinske zveze Slovenije.

VRSTE IN VIŠINA ČLANARINE ZA LETO 2021

Kategorija članstva

Članarina

Družinski popust

A

Aktivni obiskovalec domačih in tujih gora.
Največji obseg ugodnosti.

60,00 €

54,60 €

B

Aktivni obiskovalec domačih in tujih gora.
Osnovni obseg ugodnosti.

28,00 €

22,60 €

B1

Oseba, starejša od 65 let.
Osnovni obseg ugodnosti.

21,00 €

/

S+Š

Dijaki, študentje s statusom, do vključno 26. leta.
Osnovni obseg ugodnosti.

18,50 €

15,00 €

P+O

Predšolski ali osnovnošolski otrok.
Osnovni obseg ugodnosti.

8,00 €

6,40 €

IN

Oseba z delno ali v celoti odvzeto poslovno sposobnostjo
oz. s podaljšano roditeljsko pravico. Omejen obseg ugodnosti.

8,00 €

6,40 €


Družinski popust
Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi člani hkrati. Za družinske člane se štejejo: starši, otroci, mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov in osebe z odvzeto poslovno sposobnostjo. Za družino se šteje tudi starš samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

SPLETNA VČLANITEV - PRENOVLJEN SPLETNI PORTAL

Planinsko članarino lahko poravnate tudi preko spletnega portala CLANARINA.PZS.SI. Ob včlanitvi mora član obvezno izbrati planinsko društvo ali klub, ter navesti določene osebne podatke (ime, priimek, naslov, spol, datum rojstva, elektronski naslov), katere posredujemo partnerski zavarovalnici za sklenitev članskega zavarovanja.

Ob spletni včlanitvi lahko podaljšate ali sklenete tudi naročnino na revijo Planinski vestnik in turistično zavarovanje za tujino z asistenco.

Plačilo je možno s kreditno kartico ali platformo Paypal. Ob spletni včlanitvi se dodatno zaračunajo administrativni stroški in stroški pošiljanja v vrednosti 2 € na člana oz. na družino.

Za neprekinjeno zavarovalno jamstvo moramo obstoječi člani članstvo podaljšati do konca januarja 2021. V nasprotnem primeru začne člansko zavarovanje veljati šele ob vplačilu članarine.

UGODNOSTI ZA ČLANE

Člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti, zavarovanje zasebne odgovornosti članov in zavarovanje za primer reševanja v tujih gorah s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco.

V slovenskih planinskih kočah prenočujemo ugodneje, s 50 % oz. 30 % popustom. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi.

Člani smo upravičeni do 20 % popusta za nakup v Planinski trgovini PZS, 25 % popusta na letno naročnino revije Planinski vestnik, vožnje z nekaterimi žičnicami in 30 % na vozovnice 2. razreda vseh vrst vlakov v Sloveniji. Ugodneje nakupujemo tudi v številnih trgovinah z gorniško opremo, oblačili in obutvijo ter opremo za prosti čas.

ČLANSKO ZAVAROVANJE

Člansko zavarovanje je natančneje predstavljena na zavarovanja.pzs.si.

Veljavnost zavarovalnega kritja
Zavarovalno kritje začne veljati ob 24. uri istega dne, ko je bila opravljena registracija preko spleta ali vnos v informacijski sistem Naveza. Storitev 24-urne asistence za organizacijo reševanja v tujini ter zdravstvene asistence za tujino se aktivira ob 24. uri istega dne, če so bili podatki posredovani zavarovalnici do 11. ure. Sicer se asistenca aktivira do 24. ure naslednjega dne.

Navodila za uveljavljanje zavarovanja in obrazci so objavljeni na clanarina.pzs.si.

Možnosti dodatnih zavarovanj za člane PZS
Člani PZS lahko sklenemo ugodnejše turistično zavarovanje z asistenco za tujino pri Generali Zavarovalnici d.d.. Dodatno zavarovanje sklenete individualno na portalu clanarina.pzs.si.

helikoptersko_resevanje_n_foto_matjaz_serkezi

TEHNIKALIJE

Članarina v več društvih oz. dvojna članarina
Če želite biti član več društev, lahko v drugem poravnate le delež društvene članarine (določi jo društvo samo). Tudi v tem primeru morate podpisati pristopno izjavo, društvo pa vas vpiše v evidenco članstva v sistemu Naveza (kategorija članstva D). To je možno le, če ste se predhodno včlanili v matično društvo. Izbira te kategorije članstva je možna zgolj neposredno pri drugem društvu!

Za drugo društvo ne prejmete izkaznice in znamkice. Vse ugodnosti iz članstva PZS uveljavljate s članstvom v matičnem društvu.

Članska izkaznica
Novi člani izkaznico z znamkico za tekoče leto prejmete po pošti v roku 10 delovnih dni. Strošek izkaznice znaša 2 € (DDV in poštnina vključeni).
Člani, ki izkaznico že imate, lahko v primeru zapolnjene izkaznice, izgube ali spremembe podatkov naročite novo izkaznico pri svojem društvu ali na portalu clanarina.pzs.si. Strošek izkaznice znaša 2 € (DDV in poštnina vključeni).

Bodite pozorni, da pisma z izkaznico ne zavržete z reklamnim gradivom in ostalo pošto!

 

Dodatne informacije:

PDF Planinska članarina 2021


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih