petek, 20. september 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

30.08.2019 13:12
Administrator PZS
GAEA
29.08.2019 21:30
Karl JARC
GAEA
Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

sreda, 29. julij 2009, ob 0. uri, ogledov: 784

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič sprejela predstavnike PZS

Predstavnike Planinske zveze Slovenije v sestavi: predsednik mag. Franci Ekar, generalni sekretar Danilo Sbrizaj in načelnik Komisije za planinska pota Tone Tomše je danes sprejela ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič s sodelavci.

Predstavniki PZS so ministrici prvenstveno predstavili probleme, s katerimi se zaradi krčenja proračunskih sredstev in s tem povezanimi ukrepi srečuje Komisija za planinske poti PZS (KPP). Predsednik mag. Franci Ekar je opozoril, da KPP ne more izvajati nekaterih v letošnjem letu predvidenih akcij na planinskih poteh, ker SV ne more zagotoviti prevozov materiala za delo na akcijah do delovišč v visokogorju. Zaradi tega, KPP ne more izvajati ustrezne preventivne dejavnosti na opremljenosti planinskih poti, kar lahko pomembno vpliva na varnost planincev in drugih uporabnikov planinskih poti. Glede tega so ministrica in sodelavci zagotovili, da bodo poizkusili vse, da bi našli način, kako realizirati prevoz opreme in materiala vsaj za nekaj najbolj kritičnih poti s seznama, ki ga je predstavil načelnik KPP Tone Tomše.  

Ministrico so seznanili tudi z problematiko planinskih koč, ki so bile nekdaj last JLA in so sedaj v lasti MORS in v upravljanju planinskih društev. Nekatere od teh koč so planinska društva dobila v najem povsem izropane in so jih kasneje z veliko požrtvovalnostjo povsem obnovila, sedaj pa zaradi zakonodaje prihaja do problemov pri prenosu lastnine teh objektov s strani MORS na PD. Po predstavitvi nekaterih možnih rešitev je bilo dogovorjeno, da se skliče sestanek za katerega PZS pripravi seznam objektov.

Dogovorjeno je bilo tudi, da bo MORS - URSZR pomagal PZS pri posodobitvi sistema zvez in obveščanja na planinskih kočah v visokogorju saj je to zelo pomembno pri pravočasnem reševanju ponesrečencev. PZS bo prav tako povabljena k sodelovanju pri pripravi uredbe, ki bo uredila nekatere nejasnosti do katerih prihaja sedaj pri tolmačenju 118 člena Zakona o zaščiti in reševanju.

Dogovorjeno je bilo tudi, da bosta MORS in PZV poglobila sodelovanje pri predstavitvi skupnih dejavnosti, ki so pomembne za zagotavljanje varnosti uporabnikov gorskega sveta.


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih