sobota, 15. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

četrtek, 3. april 2014, ob 0. uri, ogledov: 4860

Volitve vodstva MDO PD Dolenjska in Bela krajina za 2014-2018

Društva | 
Planinsko društvo Krka Novo mesto | Planinsko društvo Trebnje | Planinsko društvo Polet Šentrupert | Planinsko društvo Metlika | Planinsko društvo POHODNIK Novo mesto | Pohodniško društvo Novo mesto | Planinsko društvo Polom Kostanjevica na Krki | Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
V sredo, 2. aprila 2014, je v prostorih Planinskega društva Polet Šentrupert potekala 19. redna seja MDO PD Dolenjske in Bele krajine v mandatu 2010–2014, na kateri je bilo kar nekaj pomembnih točk dnevnega reda.
Osrednja je bila seveda priprava na Skupščino PZS 2014, ki bo 12. aprila potekala v Novem mestu, tudi v počastitev 100-letnice delovanja PD Krka Novo mesto oz. organiziranega planinstva na Dolenjskem in tudi v Beli krajini. Prisotnim so bili podani glavni poudarki o pomembnosti tega dogodka, prav tako pa predstavljena tudi posamezna gradiva, od programskih smernic kandidata za predsednika PZS Bojana Rotovnika, prek okvirnega vsebinskega programa dela PZS, komisij in odborov za leto 2015 in ugodnih poročil Nadzornega odbora PZS ter poročila neodvisnega revizorja, do poročila o članstvu v letu 2013, ko se z neugodnimi pokazatelji prvič po letu 2001, soočamo tudi v našem MDO PD-ju. Pojasnjen je bil tudi potek kandidacijskih postopkov, ki jih je vodila posebna komisija za pripravo volitev in tudi sama kandidatna lista, ki tokrat kot novost, vključuje po enotnem postopku tudi volitve predsednikov MDO PD.

Enako pomembne so bile tudi same volitve predsednika MDO PD Dolenjske in Bele krajine za obdobje 2014-2018, tokrat izvedene že v skladu z novim Pravilnikom o delu MDO PD, ki ga je na seji 6. marca potrdil UO PZS, na kateri je od 13 članov MDO PD - na seji je bilo prisotnih 11, za edinega kandidata Rudolfa Skobeta, dosedanjega predsednika MDO PD glasovalo vseh 10 prisotnih članov (predsednik o sebi namreč ni glasoval).

Na seji smo za obdobje 2014-2018 potrdili tudi tri vodje odborov; Martina Luzarja - odbor vodnikov, Mladena Živkovića - odbor za planinske poti in Rozalijo Skobe - odbor za varstvo gorske narave, ki so bili predhodno izvoljeni na zborih omenjenih dejavnosti.

Potrjenih je bilo tudi kar šest soglasij o ustreznosti in usklajenosti novih pravil društev s Statutom PZS, in sicer za PD Krka Novo mesto, PD Trebnje, PD Polet Šentrupert, PD Metlika, PD Pohodnik Novo mesto in Pohodniško društvo Novo mesto, ker pa imajo v PD Kočevje in PD Polom Kostanjevica na Krki prav tako že potrjena nova pravila, imamo že kar osem društev z novimi in usklajenimi pravili.

Na seji smo obravnavali tudi problematiko delovanja mladih v našem MDO PD-ju, že omenjene zaskrbljujoče podatke o padanju članstva in pobude, kako jih zaustaviti pa uporabo spletne aplikacije »naveza«, za uporabo katere smo se odločili ponoviti delavnico na našem območju in še nekatera druga vprašanja, povezana s podeljevanjem priznanj po novem, težavam pri pridobivanju sredstev na lokalnem nivoju, ustreznosti izbora tuje zavarovalnice za zavarovanje članstva in še nekatera druga.

Na seji, na kateri smo z velikim zadovoljstvom prvič svečano pozdravili v naši sredini kar štiri predstavnike PD Kočevje, ki je po zadnji seji UO PZS 6. marca 2014 uradno postalo del našega MDO-ja, je bil prisoten tudi predsednik PZS Bojan Rotovnik, ki se je tudi sam vključil v razpravo, predvsem v delu o skupščini PZS, bodoči strategiji športa v RS, zavarovanju članov in priznanjih. Gotovo je bil zadovoljen s številčno udeležbo na seji in bogato vsebino srečanja. Z vse skupaj se je seveda tudi zahvalil in prisotne pozdravil tudi v imenu celotne PZS.

Tokratno srečanje članov našega MDO PD-ja, na katerem nas je bilo prisotnih kar 21, smo nadaljevali z ogledom edinstvenega muzeja na prostem »Dežele kozolcev«, skozi katero nas je popeljal sam župan Občine Šentrupert Rupert Gole, uni. dip. arhitekt in idejni vodja tega projekta kozolcev, zaključili pa na Turistični kmetiji Možina, eni od osrednjih točk Steklasove planinske poti, ki jo vzdržuje in oskrbuje PD Polet Šentrupert. Po prijetnem druženju in neformalnem klepetu ter izmenjavi mnenj, je župan Rupert Gole v zahvalo, da smo to pomembno srečanje izvedli prav v njihovi občini, izročil posebna spominska darila - čudovito knjigo »Poklon kozolcu« predsedniku PZS Bojanu Rotovniku, predsedniku PD Kočevje Francu Janežu in predsedniku MDO PD Rudolfu Skobetu, vsakemu s posebnim osebnim posvetilom.

Vsem skupaj in vsakemu posebej se je ob koncu srečanja zahvalil tudi predsednik MDO PD, še posebej Bojanu Brezovarju, predsedniku PD Polet Šentrupert za odlično organizacijo srečanja in priložnostna spominska darila, predsedniku PZS Bojanu Rotovniku za prihod na srečanje, prispevek v razpravi ter izrečene pohvale, in županu Občine Šentrupert Rupertu Goletu, ki je počastil srečanje s svojo prisotnostjo in osebno predstavitev Dežele kozolcev.

 Rudolf Skobe

Fotogalerija

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine1 / 5

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine2 / 5

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine3 / 5

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine4 / 5

 Foto arhiv MDO PD Dolenjske in Bele krajine5 / 5

 

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih