petek, 1. marec 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Alpinizem

Prikazano: 221 - 240 od 1415 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
23. 3. 2022, Planinski utrip na Alpe-Adrii, 32. sejmu za zeleni in aktivni turizem Splošno
  Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 23. do 26. marca 2022. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste letos počutili kot v planinski koči in gorniški vasi, predstavljajo se še Slovenski planinski muzej, Češka podružnica SPD in gorski reševalci. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 5 €.
21. 3. 2022, Ocena alpinistične sezone 2020 Alpinizem
  Alpinistično leto 2020 je bilo silno nenavadno; od množične in vrhunske aktivnosti do povsem druge skrajnosti – tako rekoč prepovedi obiska gora ob pomladanskem in jesenskem izbruhu epidemije koronavirusa. Vseeno lahko dogajanje na sceni ocenimo kot pozitivno; alpinistična skupnost jo je dobro odnesla in v času možnosti plezanja smo bili priča dobrim vzponom tako doma kot na tujem.
15. 3. 2022, Z znanjem do zvezd | predstavitev knjige v Kamniku in Mojstrani Planinska kultura
  Eno najlepšh zgodb slovenskega alpinizma predstavlja monografija Z znanjem do zvezd, ki je posvečena Alešu Kunaverju in vsem vodnikom, inštruktorjem, zdravnikom ter podpornikom 40-letnega delovanja slovenske šole za gorske vodnike v Nepalu. Vabljeni na predstavitev knjige in pogovor z ustvarjalci - 17. marca na Grad Zaprice v Kamnik ter 18. marca v Slovenski planinski muzej v Mojstrano, kjer bo na ogled tudi dokumentarni film Poslanstvo.
15. 3. 2022, Patagonija 2022 | Prva patagonska izkušnja kot kompletna zgodba s pozitivnimi in negativnimi stranmi Alpinizem
  Prva patagonska izkušnja je članom alpinistične odprave Patagonija 2022 ponudila kompletno zgodbo s pozitivnimi in negativnimi stranmi alpinističnega udejstvovanja v gorah. Člani so dobro dojeli idejo akcije, kjer je bila dobra mera samostojnosti ključna, in vodji akcije upata, da jih je skupna akcija navdušila za samostojen obisk tega območja v prihodnosti.
11. 3. 2022, RAZPIS I Seminar in izpiti za alpinista 2022 Alpinizem
  Rok prijav je ponedeljek, 25. marec 2022 in jih je treba poslati na naslov: PZS, Komisija za alpinizem – izpiti za alpiniste, Ob železnici 30a, p.p. 214, 1001 Ljubljana. Posebna 5- članska komisija bo pregledala ustreznost prijav do nedelje, 3. aprila 2022.
11. 3. 2022, Razpis sofinanciranja gradnje novih plezalnih centrov in sten Športno plezanje
  Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projektov v Načrt razvojnih programov za leto 2022 in podpisom pogodb z izbranimi prijavitelji.
10. 3. 2022, Alpinistično-plezalni večer | podelitev priznanj najuspešnejšim v letu 2021 Alpinizem
  Vabljeni na slovesno podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem plezanju in turnem smučanju v letu 2021, ki bo 24. marca 2022 ob 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na sejmu Alpe-Adria. Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi, pred njo pa bo predavanje alpinista Andreja Grmovška.
9. 3. 2022, Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022 Alpinizem
  24. marca 2022 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani slovesna podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu. Letošnji prejemnik priznanja za življenjsko delo v alpinizmu je alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec (roj. leta 1928), ki je z Janezom Resnikom že leta 1969 kot prvi Slovenec preplezal klasično smer v Eigerju. Starosta Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO) in GRZS - Postaje Celje je tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.
8. 3. 2022, Himalajski plezalci pišejo brez rokavic | osemtisočaki v knjigah slovenskih alpinistov Alpinizem
  V letih 1975-1995 so slovenski alpinisti stali na vseh 14 osemtisočakih ‒ napisali pa so tudi dvakrat toliko knjig o njih. Himalajske stene so zahtevale življenja premnogih naših legend, vendar so nam tudi dajale knjige, ki navdihujejo nove legende. Vabljeni na ogled razstave Himalajski plezalci pišejo brez rokavic o slovenskih alpinistih, ki so svoje osvajanje osemtisočakov popisali v knjigah, v Slovenski planinski muzej v Mojstrano.
4. 3. 2022, V navezi | Turno smučanje in olimpijske medalje v alpinizmu Gorski športi
  Marčevska oddaja V navezi je bila vsa v olimpijskem duhu. Turno smučanje bo že čez štiri leta postalo del olimpijske družine, zato v oddaji V navezi gostujeta selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Robert Pritržnik in najuspešnejši slovenski tekmovalec na nedavnem evropskem prvenstvu Maj Pritržnik. Ste vedeli, da je bil tudi alpinizem del olimpijskih iger? Zadnja sta leta 1988 olimpijske medalje za dosežke v alpinizmu prejela Reinhold Messner in Jerzy Kukuczka. Vabljeni k poslušanju oddaje v spletnem arhivu Prvega programa Radia Slovenija!
3. 3. 2022, Lednoplezalni tabor UIAA | v šestih dneh smo plezali v sedmih dolinah Alpinizem
  Slovenci smo redni gosti UIAA lednoplezalnega tabora v Guillestru, ki ga že 22 let organizira Christian Biard (Bibi) s pirenejskega kluba Club Alpin Toulouse. Tudi letos ni bilo nič drugače.
2. 3. 2022, Plezanje na Škotskem | mix SMAR-ove akcije in tabora za perspektivce zadetek v polno Alpinizem
  Luka Stražar in Tom Livingstone sta prišla na idejo, da bi organizirali izmenjavo angleške in slovenske ekipe alpinistov, kjer bi nam najprej Angleži predstavili slovito plezanje na Škotskem, nato pa bi jim še mi vrnili uslugo in jih gostili v Sloveniji. Ideja je začela pridobivati vedno več interesentov in po enem tednu na Škotskem lahko rečem, da je uspela v polnem pomenu besede!
1. 3. 2022, Na meji - tihotapske in mejaške zgodbe Iztoka Tomazina | spletni dogodek Planinska kultura
  Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v torek, 8. marca 2022, ob 18. uri. Dogodek organizira Knjižnica Prežihov Voranc, bo pa v celoti potekal preko spleta. Lahko si ga ogledate preko Zooma ali preko Facebook profila Knjižnice Prežihov Voranc.
28. 2. 2022, Nagrajeni filmi 16. FGF znova na ogled v Ljubljani Planinska kultura
  Nagrajeni filmi Festivala gorniškega filma bodo v začetku marca znova na ogled v Cankarjevem domu v Ljubljani. Filmski večer 3. marca je žal odpovedan, 4. marec pa bosta začela osupljiva dokumentarca o gorski naravi in kulturi Snežni leopardi in prijatelji ter Big Bend: ameriška divjina, za vrhunec večer bo poskrbel zmagovalni film letošnjega festivala Po Antarktiki.
27. 2. 2022, Alpinistični tabor | Grohot odličen za zimski alpinizem v slabi zimi Alpinizem
  Stene nad Grohotom so se izkazale za odlično izbiro v letošnji slabo zasneženi zimi. To so ugotovili tudi mladi alpinisti, udeleženci tabora Komisije za alpinizem PZS.
25. 2. 2022, Ženski plezalni tabor | Mam to! Mene pa že nav tlele en led Alpinizem
  Od 11. do 13. februarja 2022 je v okolici Vršiča potekal 1. ženski zimski alpinistični tabor. Tabor je bil očitno več kot zaželen, prijave so deževale in število udeleženk je na koncu moralo omejiti število postelj na Mihovem domu.
24. 2. 2022, Z znanjem do zvezd - 40 let šole v Manangu | predstavitev knjige v Ljubljani Planinska kultura
  Dvojezična monografija Z znanjem do zvezd: Slovenska šola za nepalske gorske vodnike je posvečena Alešu Kunaverju in vsem vodnikom, inštruktorjem, zdravnikom ter podpornikom 40-letnega delovanja slovenske šole za gorske vodnike v Nepalu. Vabljeni na predstavitev knjige v ponedeljek, 28. februarja 2022, ob 18. uri v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani. Gostji pogovora bosta Mojca Volkar Trobevšek in Dušica Kunaver.
18. 2. 2022, Film Po Antarktiki zmagovalec 16. FGF, nagrajen tudi Stena - vzpon do zlata z Janjo Garnbret Planinska kultura
  Ameriški film Po Antarktiki, neverjetna zgodba legendarnega polarnega raziskovalca Willa Stegerja, je veliki zmagovalec 16. Festivala gorniškega filma. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 29 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah; najboljši plezalni film je Stena - vzpon do zlata, ki prikaže vzpon Janje Garnbret do olimpijskega zlata. Posebno nagrado je podelila tudi Televizija Slovenija. Nagrajeni filmi bodo v petek na ogled Radovljici, Celju in Ljubljani, kjer bo danes v Cankarjevem domu še predavanje Luke Stražarja in predstavitev knjige Z znanjem do zvezd, v soboto pa v Radovljici in Domžalah.
16. 2. 2022, Z znanjem do zvezd | predstavitev knjige in pogovor z ustvarjalci Planinska kultura
  Pravkar izdano knjigo Z znanjem do zvezd bomo med bralce pospremili na 16. Festivalu gorniškega filma. Toplo vabljeni na predstavitev knjige o slovenski šoli za nepalske gorske vodnike in pogovor z ustvarjalci, ki bo v petek, 18. februarja, ob 17.30 v Cankarjevem domu v Ljubljani.
15. 2. 2022, Iztok Tomazin: Na meji – tihotapske in mejaške zgodbe od Karavank do Himalaje | 16. FGF Planinska kultura
  Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo na 16. Festivalu gorniškega filma ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v četrtek, 17. februarja, ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Prikazano: 221 - 240 od 1415 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih