petek, 22. september 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Varstvo gorske narave

Prikazano: 301 - 320 od 561 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29 
4. 6. 2016, 2. del tečaja za naziv varuha gorske narave Varstvo gorske narave
  Čudovito sobotno jutro na dan 27. maja 2016, je napovedovalo lepo vreme. Tokrat smo se zbrali na Kranjskem Raku, saj smo bili namenjeni na Veliko planino.
31. 5. 2016, Razstava fotografij na Kumu Varstvo gorske narave
  V maju se je nanizalo kar nekaj mednarodnih, za okoljevarstvo pomembnih dni. To so bili evropski dan parkov, mednarodni dan biotske raznovrstnosti in dan Natura 2000. Planinsko društvo Kum ob teh dneh vsako leto pripravi naravovarstveno predavanje, letos pa je bilo srečanje kronano še s praznovanjem 20-letnice razglasitve krajinskega parka Kum.
28. 5. 2016, Vabilo na srečanje gorskih stražarjev in varuhov gorske narave MDO PD Posočja Varstvo gorske narave
 
18. 5. 2016, Sprejet nov Načrt upravljanja TNP za obdobje 2016 - 2025 Varstvo gorske narave
  Programski dokument za trajno in učinkovito ohranjanje vrednot zavarovanega območja je namenjen tako javnemu zavodu Triglavski narodni park kakor tudi deležnikom in uporabnikom prostora, ki se jih zavezuje k uresničevanju ciljev in namenov narodnega parka.
13. 5. 2016, Prvi del 14. tečaja za varuhe gorske narave je pod streho Varstvo gorske narave
  V soboto, 7. maja smo začeli z letošnjim tečajem za varuhe gorske narave, tokrat že štirinajstim po vrsti. Iz vseh koncev Slovenije se je na Lisci nad Sevnico zbralo 25 ljubiteljev narave, z željo po novih znanjih s področja varovanja (gorske) narave.
12. 5. 2016, Naravovarstvena ekskurzija v Krajinski park Lahinja Varstvo gorske narave
  Odbor varuhov gorske narave pri meddruštvenem odboru PZS, ki pokriva Dolenjsko in Belo krajino, se je odločil, da z letošnjo prvo naravovarstveno ekskurzijo udeležencem približa lepote domačega okolja. Planinci, gorski stražarji, varuhi gorske narave in tisti, ki so z ekskurzijo to postali, smo se v soboto, 23.5.2016, odpravili v Krajinski park Lahinja.
6. 5. 2016, Čistilna akcija na Kekcu in Škabrijelu Varstvo gorske narave
  Na lepo spomladansko sobotno dopoldne, ko je vse kazalo, da bomo končno imeli tudi nekaj dežja, smo se v Novi Gorici zbrali člani na novo aktiviranega Odseka za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica, pridružil pa se nam je tudi predstavnik Društva za rekreacijo, kulturo in zgodovino Škabrijel 1917.
6. 5. 2016, Začetek akcije Očistimo gore na Pohorju Varstvo gorske narave
  Spoštovane planinke in cenjeni planinci, brez skrbi, pohorskega povodnega moža Jezernika, o katerem pripoveduje legenda, ne bomo zmotili. A nekaj pravljičnega pridiha vendarle bo. Vstopamo namreč v že sedmo sezono planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore. Začnemo v soboto, 7. maja 2016, pri koči Luka na Mariborskem Pohorju.
29. 4. 2016, 18. redno srečanje varuhov gorske narave in gorske straže MDO PD Koroške Varstvo gorske narave
  V nedeljo, 17. aprila 2016, je v Planinskem domu Košenjak potekalo vsakoletno srečanje varuhov gorske narave in gorskih stražarjev Meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške.
2. 4. 2016, Fotografska razstava Narodni parki: v skrbi za naravo Varstvo gorske narave
  Namen razstave, ki so jo pripravili Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani, National Geographic Slovenija in Turizem Ljubljana, je prikaz lepot Triglavskega narodnega parka in nekaterih narodnih parkov iz Združenih držav Amerike.
26. 3. 2016, Ljubitelji narave MDO PD Kamniško-bistriškega območja v Krakovskem gozdu Varstvo gorske narave
  Vreme je bilo kot nalašč za izlet, saj nas je že navsezgodaj pozdravilo sončno in toplo vreme. Zborno mesto je bilo v Domžalah in po kratkem preštevanju smo potrdili kar 87 udeležencev.
21. 3. 2016, Delavnica o upravljanju voženj z motornimi vozili v naravnem okolju Varstvo gorske narave
  V zadnjih dveh letih smo na Pohorju s pomočjo projekta SUPORT s konkretnimi akcijami na terenu sledili učinkovitejšemu upravljanju in spremljanju stanja območij Natura 200o ter trajnostnemu razvoju območja. Tekom projekta smo izboljševali razmere v naravnem okolju Pohorja, ki je največji kapital tega območja.
18. 3. 2016, 21. marec je mednarodni dan gozdov Varstvo gorske narave
  Na pobudo generalne skupščine Združenih narodov je bil 21. marec razglašen za mednarodni dan gozdov. Varstvo gozdov je ključno za ohranitev vseh dobrobiti, ki jih gozdovi zagotavljajo človeški družbi.
8. 3. 2016, Planika ali očnica, prva z zakonom zavarovana rastlina pri nas Varstvo gorske narave
  Planika je simbol gora, planinskega rastlinstva, planincev. Je ena najbolj znanih evropskih gorskih rož. Njena bela barva v Švici velja za simbol čistosti, v Romuniji pa je zaradi svoje lepote dobila ime kraljičina roža.
5. 3. 2016, Visoka udeležba na izpopolnjevanju za varuhe gorske narave in Zboru odsekov za varstvo gorske narave Varstvo gorske narave
  V soboto, 27. februarja 2016, smo se gorski stražarji in varuhi gorske narave zbrali v Škofji Loki. Že zjutraj so z delom začeli varuhi, ki jim je v letošnjem letu potekla licenca. Najprej so prisluhnili predavanju Tanje Menegalija Vpliv rekreacije v gorskem svetu in se tudi aktivno vključili v pogovor.
4. 3. 2016, Varstvo narave na Dolenjskem in v Beli krajini Varstvo gorske narave
  V soboto, 27. februarja 2016, je Odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine za člane naših društev že devetič zapovrstjo organiziral in izvedel prvi del naravovarstvenega usposabljanja z imenom gorski stražar.
29. 2. 2016, Srečanje Gorskih stražarjev in Varuhov gorske narave - vabilo Varstvo gorske narave
  Vabljeni vsi gorski stražarji in varuhi gorske narave MDO PD Savinjske ter vsi planinci, ki jih zanima naravovarstvena problematika. Srečanje bomo izvedli v obliki naravovarstvenega planinskega pohoda.
28. 2. 2016, Pri –20 °C: tudi brez PFC-jev gre Varstvo gorske narave
  19. januarja je redek meteorološki pojav povzročil, da se je rekordno mrzel zračni tok spustil iz Arktike proti jugu, vse do celinske Kitajske. Polarno mrzel zrak je večino prebivalcev prisilil, da so ostali na toplem, trojica izkušenih alpinistov pa se je zbrala v gostilni Changping Valley Inn na 3800 metrih nadmorske višine. Tam so jih čakale zadnje priprave na vzpon na goro Siguniang, imenovano tudi Gora štirih sester, ki se nahaja v provinci Sichuan (Sečuan).
26. 2. 2016, SUPORT - trajnostno upravljanje Pohorja in problematika vožnje z motornimi vozili v naravi Varstvo gorske narave
  Številni interesi na omejenem območju terjajo aktivno upravljanje in usklajevanje. Cilj projekta SUPORT – trajnostno upravljanja Pohorja je, da se doseže učinkovitejše upravljanje in spremljanje stanja območij Natura 2000, in sicer z iskanjem rešitev za bolj trajnostni razvoj Pohorja. To bo hkrati zagotavljalo izboljšanje stanja naravovarstveno visoko vrednih območij in razvoj prostočasnih aktivnosti v naravi.
13. 2. 2016, Pohodništvo brez PFC-jev - dnevnik Laure in Eugenie Varstvo gorske narave
  Proizvajalcem oblačil za dejavnosti na prostem sta dokazali, da je mogoče izdelovati učinkovita oblačila, ki ohranjajo ekosisteme, za katere so bila narejena. Spodaj vam v branje ponujamo prvi del potovalnega dnevnika, ki sta ga plezalki pisali med njuno čudovito pustolovščino.
Prikazano: 301 - 320 od 561 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih