četrtek, 18. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Gorski športi

Prikazano: 21 - 40 od 718 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
29. 2. 2024, Državno prvenstvo in odprti SHS-pokal v lednem plezanju vabita v Domžale Gorski športi
  Vabljeni na državno prvenstvo in odprti slovensko-hrvaško-srbski pokal v tekmovalnem lednem plezanju, ki bo v soboto, 2. marca 2024, pri garažni hiši v Domžalah, z začetkom kvalifikacij ob 9. uri in atraktivnim finalom ob 14. uri. Pred domačim občinstvom bosta v pisani mednarodni konkurenci nastopila tudi najuspešnejša slovenska ledna plezalka zadnjih let Maja Šuštar Habjan in zmagovalec zadnje tekme celinskega pokala 2023/24 Gregor Šegel. Na prizorišču se poleg vrhunskega tekmovanja obetajo srečelov, pijača in jedača, glasba in dobro vzdušje. Vstopnine ni!
26. 2. 2024, Obe slovenski mešani štafeti deveti na tekmi SP v Val Martellu Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je na peti tekmi svetovnega pokala, ki je bila med 22. in 25. februarjem v italijanskem Val Martellu, navdušila z odličnim nastopom v mešanih štafetah, disciplini, ki bo poleg šprintov na olimpijski premieri turnega smučanja leta 2026, prav tako v Italiji. Rea Kolbl in Luka Kovačič sta bila deveta v A-finalu, Ana Čufer in Klemen Španring pa prav tako deveta v B-finalu. Slovenci so nastopili tudi na posamični tekmi in v šprintih.
19. 2. 2024, Kadetinja Klara Velepec srebrna v vzponu v Nemčiji Gorski športi
  Kadetinja Klara Velepec je januarski srebrni medalji z mladinskega evropskega prvenstva 17. februarja dodala še srebrno odličje na tekmi mladinskega svetovnega pokala v tekmovalnem turnem smučanju v Berchtesgadnu, oboje v vzponu. Slovenske barve je v Nemčiji zastopal tudi Maj Pritržnik, ki pa je ob malce slabšem nastopu ponovno pridobil veliko novih izkušenj in dodatno motivacijo za trening.
11. 2. 2024, Krstna zmaga lednega plezalca Gregorja Šegla v Veliki Britaniji Gorski športi
  Kamničan Gregor Šegel je na zadnji tekmi celinskega pokala 2023/24 v tekmovalnem lednem plezanju v Sunderlandu v Veliki Britaniji v soboto, 10. februarja, prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke - in to v velikem slogu, z zmago v močni evropsko-azijski konkurenci. To je največji uspeh slovenskih tekmovalnih lednih plezalcev od časov Janeza Svoljšaka, rednega finalista in leta 2016 tudi zmagovalca tekme svetovnega pokala in evropskega prvenstva. Slovenske barve sta v Veliki Britaniji zastopala tudi Marko in Miha Guna. Tekmovalni ledni plezalci bodo svoje mojstrstvo pred domačim občinstvom pokazali 2. marca na državnem prvenstvu in tekmi slovensko-hrvaško-srbskega pokala v Domžalah.
9. 2. 2024, Ana Čufer in Luka Kovačič državna prvaka v vzponu na Lumarjevem vertikalu 2024 Gorski športi
  Na Lumarjevem vertikalu 2024, državnem prvenstvu v tekmovalnem turnem smučanju v vzponu, sta 7. februarja v Mariboru na z baklami osvetljeni progi slavila Ana Čufer in Luka Kovačič. Med mladinci sta državna prvaka postala Klara Velepec in Bor Pritržnik. Med gorskimi tekači je bil najhitrejši Janez Klančnik.
9. 2. 2024, 18. Festival gorniškega filma s 35 filmi in 8 predavanji Alpinizem
  Festival gorniškega filma praznuje polnoletnost v velikem slogu! Med 12. in 17. februarjem v Ljubljani, Domžalah, Radovljici in Celju ljubitelje alpinizma, plezanja, gorske narave, kulture in avanture razveseli 35 gorniških filmov, tri bodo na festivalu predvajali premierno: Viharnik z roba, Tam, kjer tečejo kozorogi in Himalajska bojevnika. Zgodbe z veliko začetnico na predavanjih oživijo alpinisti Krzystof Wielicki in Leszek Cichy, Mikhail Fomin, Edu Marin, Matteo Della Bordella in Rado Fabjan, športna plezalka Mina Markovič, fotograf in režiser Rožle Bregar, raziskovalec planinske zgodovine Dušan Škodič, na fotografski razstavi pa tudi direktor festivala Silvo Karo.
6. 2. 2024, Rea Kolbl in Luka Kovačič izenačila najboljši slovenski rezultat v olimpijskih mešanih štafetah Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju uspešno nadaljuje tekmovalno sezono. Na četrti tekmi svetovnega pokala, ki je bila od 2. do 5. februarja v Villarsu v Švici, sta Rea Kolbl in Luka Kovačič v mešanih štafetah osvojila odlično 9. mesto in s tem izenačila največji slovenski uspeh v tej disciplini. Uspešno so nastopili tudi Kolbl v šprintih ter Kovačič in Klemen Španring na posamični tekmi.
6. 2. 2024, Mladinca Klara Velepec in Maj Pritržnik sedma v mešanih štafetah v olimpijskem Bormiu Gorski športi
  Klara Velepec in Maj Pritržnik (oba TSK LiMa) sta se 3. in 4. februarja udeležila druge tekme mladinskega svetovnega pokala v sezoni 2023/24, ki jo je gostil italijanski Bormio. V mešanih štafetah sta bila sedma, v šprintih pa se je Maj uvrstil na sedmo in Klara na 11. mesto. Obe disciplini bosta tudi na olimpijski premieri tekmovalnega turnega smučanja na ZOI Milano-Cortina 2026.
1. 2. 2024, Najuspešnejši športni plezalci, alpinisti, turni smučarji in ledni plezalci v letu 2023 Alpinizem
  Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 1. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2023. V športnem plezanju sta lovoriko znova osvojila Janja Garnbret in Luka Potočar, za življenjsko delo v alpinizmu so se poklonili Kazimirju Drašlarju - Mikcu, najuspešnejša alpinistka je Anja Petek in alpinist Gašper Pintar, naj tekmovalna turna smučarja sta Karmen Klančnik Pobežin in Klemen Španring, naj tekmovalna ledna plezalca pa Maja Šuštar Habjan in Marko Guna.
29. 1. 2024, Brata Guna po izkušnje na tekmo SP v lednem plezanju v Saas Feeju Gorski športi
  Pretekli konec tedna je v Saas Feeju v Švici potekala druga izmed letošnjih treh tekem svetovnega pokala v lednem plezanju, hkrati pa tudi edina, ki je gostila slovenske tekmovalce. V Švico sta se odpravila Marko Guna in Miha Guna (oba AO PD Rašica).
26. 1. 2024, Lahko s članskim zavarovanjem PZS smučam na italijanskih smučiščih? Splošno
  Italijanska zakonodaja, še bolj pa nadzor na smučiščih in v gorah, postaja vedno strožja. Za smuko na smučiščih naše zahodne sosede je obvezno zavarovanje odgovornosti do tretje osebe, za gibanje v razmerah, ko obstaja nevarnost snežnih plazov, pa zakonodajalec predpisuje obvezno uporabo plazovnega trojčka. V spodnjem prispevku objavljamo nekaj pomembnih informacij, povezanih s članskim zavarovanjem in opremljenostjo.
23. 1. 2024, Gregor Šegel v močni konkurenci solidno na tekmi EP v Franciji Gorski športi
  Francosko alpsko mestece Champagny-en-Vanoise je pretekli konec tedna gostilo lednoplezalsko tekmovanje v seriji evropskega pokala sezone 2023/24. Od slovenskih predstavnikov se je tekmovanja udeležil le Gregor Šegel in zasedel zelo solidno 22. mesto. Šlo je namreč za tekmovanje z izredno močno konkurenco, ki so se ga udeležili številni finalisti svetovnega pokala, najverjetneje kot pripravo na tekmovanje svetovnega pokala, ki sledi prihodnji teden v Švici.
22. 1. 2024, Kolbl, Kovačič in Španring po drugi tekmi SP v Andori zanosno v nadaljevanje sezone Gorski športi
  Na drugi tekmi svetovnega pokala 2023/2024 v tekmovalnem turnem smučanju, ki je bila 20. in 21. januarja v Andori, so slovenske barve zastopali Rea Kolbl, Luka Kovačič in Klemen Španring. Zadovoljni s tekmovalno izkušnjo, ne pa toliko z rezultati, s še večjim zagonom in optimizmom nadaljujejo sezono.
22. 1. 2024, Srebrna turneja turnih smučarjev na TV in radijskih valovih Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je na nedavnem evropskem prvenstvu spisala zgodovino - s srebrom kadetinje Klare Velepec in ekipno sedmim mestom v Evropi. Po vrnitvi v Slovenijo je "odsmučala" na medijske proge, tako da lahko Klaro, Maja in Roberta Pritržnika ter Luko Kovačiča v teh dneh ujamete na Planet TV, Prvem programu Radia Slovenija, Valu 202 in Radiu Ognjišče.
22. 1. 2024, Alpinistično-plezalni večer | podelitev priznanj najuspešnejšim v letu 2023 Alpinizem
  Vabljeni na slovesno podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju v letu 2023, ki bo 1. februarja 2024 ob 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na sejmu Alpe-Adria. Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi, pred njo pa bo predavanje alpinistke Anje Petek.
12. 1. 2024, Srebro na EP prva medalja v turnem smučanju za Slovenijo, ekipno sedmo v Evropi Gorski športi
  Z večerno tekmo mešanih štafet se je 12. januarja v Chamonixu končalo evropsko prvenstvo 2024 v tekmovalnem turnem smučanju, najuspešnejše do zdaj za slovensko reprezentanco. Mladinska evropska podprvakinja Klara Velepec je poskrbela za sploh prvo slovensko medaljo na največjih tekmovanjih v tem športu, ki se leta 2026 pridruži olimpijski družini. Ekipni uspeh so dopolnili mladinec Maj Pritržnik s petim mestom v vzponu in šestim v mešanih štafetah s Klaro Velepec, Klemen Španring s šestim mestom v vzponu med mlajšimi člani, Rea Kolbl in Luka Kovačič med deseterico v članskih mešanih štafetah, izkazala sta se tudi članica Ana Čufer in kadet Jon Pritržnik. V skupnem seštevku se je Slovenija uvrstila na 7. mesto med 22 državami, takoj za Avstrijo, kar je še en pomemben mejnik.
12. 1. 2024, Festival gorniškega filma ob polnoletnosti z najbogatejšim programom do zdaj Alpinizem
  18. Festival gorniškega filma praznuje polnoletnost z najnovejšo domačo in svetovno gorniško filmsko produkcijo, v spremljevalnem programu pa z vrsto zanimivih gostov, kolikor jih v 18 letih še ni bilo, s predavanji, pogovori, razstavo in aktualno gorniško literaturo. Med 12. in 17. februarjem 2024 vse poti ljubiteljev gora vodijo v Cankarjev dom v Ljubljani, Mestni kino Domžale, Linhartovo dvorano v Radovljici in Kino Metropol v Celju.  
11. 1. 2024, Klara Velepec mladinska evropska podprvakinja v turnem smučanju Gorski športi
  Kadetinja Klara Velepec je na evropskem prvenstvu 2024 v tekmovalnem turnem smučanju v Franciji 11. januarja osvojila srebro na tekmi v vzponu, kar je sploh prva slovenska medalja na največjih tekmovanjih v tem športu, ki se leta 2026 premierno predstavi na olimpijskih igrah. V slovenski paradni disciplini so se izkazali tudi mladinec Maj Pritržnik s 5. mestom, mlajši član Klemen Španring na 6., kadet Jon Pritržnik in članica Ana Čufer na 14. in član Luka Kovačič na 16. mestu.
11. 1. 2024, Smola in zadovoljstvo na EP v šprintu, danes na sporedu paradni vzpon Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva 2024 v francoskem smučarskem središču Flaine nastopila v olimpijski disciplini šprint. Nekaj smole je 10. januarja zaznamovalo nastope mlajših tekmovalcev - Maja Pritržnika, Klare Velepec in Jona Pritržnika, izkazali sta se članici Ana Čufer in Rea Kolbl, ki sta se uvrstili na 23. in 24. mesto. Danes je na sporedu slovenska paradna disciplina - vzpon. Klara Velepec je osvojila srebro!
10. 1. 2024, Turni smučarji po uspešni posamični tekmi na EP v pričakovanju olimpijskega šprinta | prenos v živo Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je letošnje evropsko prvenstvo začela s kraljevsko posamično preizkušnjo v francoskem smučarskem središču Flaine. Kadeta Klara Velepec in Jon Pritržnik sta si prismučala 9. oz. 15. mesto, Maj Pritržnik je bil 11. med mladinci, Klemen Španring 15. med mlajšimi člani, Rea Kolbl in Luka Kovačič pa sta se v najmočnejši članski konkurenci uvrstila na 16. oziroma 31. mesto. Danes je na sporedu olimpijska disciplina šprint - tekmo lahko prek youtuba v živo spremljate ob 9.30 za mlajše kategorije in ob 14.00 za člane.
Prikazano: 21 - 40 od 718 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih