torek, 25. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 661 - 680 od 12534 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
27. 6. 2023, Podpredsednik PZS Jožef Bobovnik prejel državno priznanje na področju prostovoljstva za leto 2022 Splošno
  Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na posebni slovesnosti vročila državna priznanja in nagrado na področju prostovoljstva za leto 2022. Priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2022 za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela je prejel tudi podpredsednik PZS Jožef Bobovnik, ki že 45 let opravlja nalogo društvenega in strokovnega delavca v planinski dejavnosti.
27. 6. 2023, Planinski vestnik | Katere višine koč so prave? Planinska kultura
  Nadmorske višine objektov v naravi so načeloma objektivni podatki, enolično določljivi. V klasični kartografiji so bile z geodetsko točnostjo na nekaj centimetrov določene točke državne geodetske mreže. Nadmorske višine ostalih pomembnejših točk so bile večinoma določene fotogrametrično, to je iz letalskih posnetkov, kjer je točnost precej slabša, še posebej v gozdnatem svetu (možno odstopanje tudi za nekaj metrov).
26. 6. 2023, 250 številk Planinskega vestnika pod urednikovanjem Vladimirja Habjana Planinska kultura
  Junijska številka Planinskega vestnika je 250. številka, odkar je njen urednik Vladimir Habjan. Od septembrske številke leta 2001 do danes se jih je nabrala takšna lepa številka. Kot pravi Habjan ima še veliko energije in volje za nove številke.
26. 6. 2023, Bronasta medalja Lucije Tarkuš na Evropskih igrah Športno plezanje
  Na Evropskih igrah v Krakovu je tudi slovenska ekipa v športnem plezanju. V balvanski preizkušnji je Lucija Tarkuš osvojila bronasto medalj, kar je četrto odličje za Slovenijo.
25. 6. 2023, Posebno vzdušje in pozitivna energija na Žavcarjevem vrhu Splošno
  Zadnjo spomladansko soboto, 17. junija smo se inPlaninci podali na inkluzijski pohod na Žavcarjev vrh pri Mariboru. To je bil še eden od naših dogodkov, na katerih nas raznolikosti ne ločujejo, ampak povezujejo ter ustvarjajo posebno vzdušje, kjer se vsakdo počuti dobrodošel in sprejet. Skupaj delimo veselje do narave, gibanja in medsebojnega spoštovanja, veselje do novih doživetij in spoznavanja novih ljudi.
24. 6. 2023, Uspešni slovenski plezalci tudi na vojaškem svetovnem prvenstvu Športno plezanje
  S sklepno slovesnostjo in podelitvijo kolajn v vipavski Vojašnici Janka Premrla Vojka se je v petek, 23. junija, v organizaciji Slovenske vojske končalo svetovno vojaško prvenstvo Mednarodnega sveta za vojaški šport (CISM) v športnem plezanju. Za slovenske športne plezalce je bilo prvenstvo zelo uspešno.
23. 6. 2023, KLOPCE LJUBEZNI 2023 |Razpis akcije Splošno
  Nekaj je v teh hribih, kar nas mami in kar pospeši utrip srca. Nekaj je v teh hribih, gorskem zraku, ki nas tako silno vse leto vleče v osrčje neokrnjene narave, zavetja gora in hribov. Slovenci jih imamo radi. Kako jih ne bi imeli?
23. 6. 2023, Aleš Česen in Luka Stražar, vrhunska alpinista o sodobnem alpinizmu #podcast Alpinizem
  Aleš Česen in Luka Stražar. Vrhunska alpinista srednje generacija, dva izmed redkih slovenskih alpinistov, ki že vrsto let zehajta predvsem v najvišje gore našega planeta. Njuna alpinistična seznama preplezanih smeri doma v tujini, zlasti pa odpravarskih dosežkov, ju uvrščata med sodobno svetovno alpinistično elito zadnjih let. O tem ni dvoma.
23. 6. 2023, Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih Planinska kultura
  Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«
23. 6. 2023, PONOVNO ODPRTA POT | Kokrsko sedlo - Ovnov čer proti Grintovcu oz. Kočnam Poti
  Planinsko društvo Kamnik obvešča, da je planinska pot, ki vodi iz Kokrskega sedla proti Grintovcu in sicer na odseku med Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu in Ovnovim čerom, PONOVNO ODPRTA.
22. 6. 2023, Meddruštveni Pohod za Pohorje – korak s posebno težo Splošno
  Planinsko društvo Slovenska Bistrica je v podporo Civilni iniciativi ZA Pohorje brez vetrnih elektrarn organiziralo meddruštveni planinski izlet »Pohod za Pohorje«. Planinci domačega in okoliških planinskih društev, smo se z namenom ohranitve našega Pohorja zbrali v nedeljo, 18.06.2023, pri planinskem domu na Treh kraljih. Po zbranih podatkih se je pohoda udeležilo vsaj 150 planink in planincev. Z gesto podpore smo želeli sporočiti, da vetrne elektrarne ne sodijo na naše lepo Pohorje.
22. 6. 2023, Vključujoča priložnost na Dnevu slovenskih planincev Splošno
  Na Dnevu slovenskih planincev na Kalu inPlaninci seveda nismo manjkali. Med približno tisoč dvesto planinci, ki so se 10. junija zbrali na Dnevu slovenskih planincev na Kalu na Hrastnikom, so bili tudi navdušeni pohodniki vseh naših skupin. Skupaj smo premagovali izzive poti in si izmenjali navdušenje nad lepotami gora. Občutek pripadnosti in skupnosti med planinci je preprosto nekaj posebnega.
21. 6. 2023, S planinskim vodnikom čez mejo in leposlovjem do samotnih stezic Planinska kultura
  Planinska založba PZS je na prvi poletni dan, na dan, ko ima svetloba največjo moč, predstavila svojo bogato knjižno bero, tako da zlepa ne bo zmanjkalo idej za obisk gora in dobrega planinskega čtiva. Ljubitelji gora se bodo z novim vodnikom Karnijske Alpe podali v soseščino in raziskovali čudovita gorska območja korak čez mejo, tisti, ki bodo ostali doma, bodo lahko brali leposlovni deli Šepet samotnih stezic in Spomini starega alpinista.
20. 6. 2023, Intervju z Vladimirjem Habjanom ob izidu vodnika Karnijske Alpe Planinska kultura
  Planinski vodnik Karnijske Alpe je novo, sveže delo zakoncev Habjan, ki predstavlja obsežno območje Karnijskih Alp. Izjemno podatkovno in slikovno bogat vodnik je nujno del gorniške literature. "Naju so Karnijci dobesedno začarali. Posebno južni del, ki je tako zelo prvinski. Tam se počutim, kot bi bil "doma". To je v bistvu kar težko opisati. Podobno je kot sam čutim v naši Trenti. Nič komercializacije, nič vplivov civilizacije, le prvinska narava," je ob izidu povedal soavtor vodnika Vladimir Habjan. Njegova žena Irena Mušič Habjan je druga avtorica.
20. 6. 2023, 2. svetovno vojaško prvenstvo v športnem plezanju Športno plezanje
  Med 19. in 24. junijem bo v organizaciji Slovenske vojske v Kopru svetovno vojaško prvenstvo Mednarodnega sveta za vojaški šport (v nadaljevanju CISM – Conseil International du Sport Militaire) v športnem plezanju. Preko 100 udeležencev iz 12 držav se bo v moški in ženski kategoriji pomerilo v vseh treh disciplinah športnega plezanja, težavnosti, hitrosti in balvanih. Slovenijo bodo zastopali najboljši slovenski športni plezalci, pripadniki Športne enote SV: Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan, Katja Debevec, Mina Markovič, Luka Potočar, Anže Peharc ter Igor Primc iz 15. polka vojaškega letalstva.
20. 6. 2023, Slepi in slabovidni z odločnim korakom na Očaka Splošno
  V odboru inPlaninec pričakujejo, da se bo julijskega vzpona na Triglav udeležilo 17 slepih in slabovidnih planincev, ki jim bo na poti do vrha pomagalo okoli 40 posebej usposobljenih spremljevalcev, planinskih vodnikov in drugih prostovoljcev. Med udeleženci bodo tudi osebe z okvaro sluha, nevrorazlični in otroci.
19. 6. 2023, RAZPIS I Tabori v organizaciji alpinističnih klubov in odsekov 2023 Alpinizem
  Razpis je odprt za akcije od 1. 1. 2023 do 31. 10. 2023 oz. do porabe načrtovanih sredstev.
18. 6. 2023, Janja Garnbret ponovno slavila v Innsbrucku: Vsi dvomi so odpravljeni Športno plezanje
  Pred tri tisoč navdušenci športnega plezanja je najboljša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret slavila že svojo 24. zmago v težavnosti. Mia Krampl je k slovenskemu uspehu dodala 6. mesto.
18. 6. 2023, Življenje za tekmo: Kaj počnejo športniki, ko čakajo na veliki dan? Športno plezanje
  Za športnike je tekma vrhunec njihovega napornega treninga in odrekanja. Vendar pa pred samim začetkom tekme obstaja obdobje čakanja, ki je lahko polno različnih izzivov. Medtem ko športniki čakajo na veliki dan, se ukvarjajo s številnimi dejavnostmi, od spodbujanja soigralcev do premagovanja dolgčasa.
18. 6. 2023, Manca Smrekar osvojila srebro na paraplezalski tekmi v Innsbrucku Športno plezanje
  Med 18 državami, ki so v Innsbrucku imele svoje ekipe v paraplezanju, je bila tudi slovenska. Slovenija je nastopila v tričlanski postavi, ekipo pa je vodil novi trener Luka Mužar. Najboljše se je odrezala Manca Smrekar, ki se je kot edina prebila v finale, v katerem je osvojila drugo mesto.
Prikazano: 661 - 680 od 12534 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih