ponedeljek, 25. maj 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

NOVICE  

Preventiva

Prikazano: 201 - 220 od 350 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
12. 6. 2014, V gore v kratkih hlačah ali v popolni zimski opremi? Preventiva
  Sportal - Alenka Teran Košir: To ni šala, ampak vprašanje, ki je v teh dneh povsem na mestu. Severni predeli visokogorja so ponekod še povsem zimsko obarvani. Kako je z uporabo mobilnika v gorah, z obveščanjem in opremo? Pred nami je vrhunec planinske sezone.
11. 6. 2014, Razmere na zelo zahtevni poti na Raduho Preventiva
  Da so v gorah, še posebej v visokogorju in na osojnih straneh gora, še vedno zimske razmere, vemo, da ste že seznanjeni. Tu objavljamo nekaj posnetkov in opis, kakšne so razmere na zelo zahtevni poti na Raduho. Potrebna je primerna oprema (čelada, cepin, dereze).
10. 6. 2014, Novinarska konferenca PZS - pred začetkom poletne planinske sezone ter o oceni škode na planinskih poteh po želedolomu in snegolomu Splošno
  Na današnji novinarski konferenci smo predstavili trenutne razmere v gorah, kako varneje v gore, mladinske planinske tabor v letošnjem poletju, Dan slovenskih planinskih doživetij 2014 ter sanacijo in okvirno oceno škode na planinskih poteh po žledolomu in snegolomu letos pozimi.
28. 5. 2014, Gorski reševalci opozarjajo na uporabo čelade in zimske opreme v gorah Preventiva
  Danes, 28. maja, je v Kranju potekala novinarska konferenca Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), na kateri sta Klemen Belhar in Miha Pavšek predstavila kratko analizo reševanj v letu 2013 in prvi polovici leta 2014, načelnik GRZS Igor Potočnik je predstavil poletno dežurstvo na Brniku, Matjaž Šerkezi skupno preventivno zloženko GRZS in PZS, Brane Žorž pa kako varneje v gore v letošnjem poletju.
22. 5. 2014, Delovni obisk GRZS in PZS v tovarni PETZL, Francija Preventiva
  V tem tednu so se predstavniki Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) in Planinske zveze Slovenije (PZS) mudili na delovnem obisku v tovarni gorniške opreme Petzl v Franciji. Preberite si razne ugotovitve ter tudi navodila glede uporabe plezalnega pasu in samovarovalnega sestava. Več:
12. 5. 2014, Pripravljeni? Gremo! Splošno
  Vabljeni k ogledu Dobre ure z Milico, televizijske oddaje na TV Slovenija, 1. program, ki je bila na sporedu konec aprila, dosegljiva pa je tudi vsvetovnem spletu. Gost inštruktor planinske vzgoje Borut Peršolja je predstavil planinsko opremo in nasvete za varnejše obiskovanje gora.
17. 4. 2014, Mi zbiramo, zbiraj tudi ti! Za sanacijo planinskih poti po žledolomu! Splošno
  Planinska zveza Slovenije, dobitnica dobrodelnih sredstev v okviru akcije Star papir za novo upanje, zbira star papir! Da bi lahko obnovili čim več planinskih poti, vas vabimo - planinska društva in posameznike, da do konca aprila sodelujete v čim večjem številu, da zberemo čim več starega papirja.
10. 4. 2014, Letopis PZS 2013 Splošno
  Planinska zveza Slovenije je izdala svoj četrti Letopis, kjer je predstavljeno delovanje PZS in vseh njenih organov, komisij v preteklem letu (v letu 2013). Vabljeni k branju!
10. 4. 2014, Planinarjenje je primerno za vse Splošno
  V sodelovanju s PZS je Kanal A posnel prispevek o tem, kako je planinarjenje primerno za vse in vsakogar, za to 'ne potrebujemo denarja, zgolj dobro obutev, sendvič in sok. Predstavili so tudi nekaj zanimivih poti, spregovorili o opremi, varnejšem obiskovanju gora itn.
8. 4. 2014, Spomladanska seja Gorniške komisije UIAA 2014 Splošno
  V Franciji, natančneje v Le Tour pri Chamonixu je v začetku aprila potekala redna seja Gorniške komisije UIAA (Mountaineering Commission UIAA), v kateri je s strani PZS predstavnik Matjaž Šerkezi.
5. 4. 2014, Naj vas (skoraj) idealne razmere ne zavedejo Preventiva
  Siol.net – Alenka Teran Košir: Sezona turnega smučanja v polnem zamahu. Naj vas (skoraj) idealne razmere ne zavedejo. Razmere za turno smučanje, ki velja za eno najatraktivnejših smučarskih aktivnosti, ki jo pogosto povezujemo z visoko stopnjo tveganja, so v teh dneh skoraj idealne. Naj bo to dodaten razlog za skrb.
17. 3. 2014, Zimska planinska šola 2014 – sonce, sneg in ženske Mladi
  Po vikendu, kakršen je bil ta, se je zares težko vrniti v običajno življenje v sivi in nezasneženi prestolnici. Če smo v dolinah že dvignili roke nad letošnjo zimo, je na Pokljuki zgodba čisto drugačna – ceste obdajajo sneženi zidovi, višji od človeka, mnoge gazi pa pričajo o tistih, ki so jih premamili vršaci, prekriti s snežno odejo. To je bilo okolje, kjer je potekala letošnja Zimska planinska šola, štiridnevni neformalni seminar Mladinske komisije.
6. 3. 2014, Odpoklic nahrbtnikov Mammut Snowpulse avalanche airbags Preventiva
  Proizvajalec gorniške opreme Mammut je izdal servisni bilten za pregled nahrbtnika Mammut Snowpulse avalanche airbags z varnostno plazovno zračno blazino. Če opazite spodaj opisane napake, nahrbtnik nemudoma prenehajte uporabljati in ga vrnite trgovini ali neposredno proizvajalcu.
25. 2. 2014, Snežni plazovi brez meja 2014 - plazovna delavnica Preventiva
  Najboljša zaščita pred snežnimi plazovi je preprečevanje oziroma krajše - da nismo ob nepravem trenutku na nepravem mestu.
19. 2. 2014, Opozorilo za plazovni žolni Arva in Pieps Preventiva
  S strani IKAR-CISA smo prejeli obvestilo o napaki plazovnih žoln modela Arva (Evolution +, Evo 3, 3 Axes in Evo 3+) in Pieps (DSP Sport in DSP Pro).
11. 2. 2014, 11. februar je mednarodni dan enotne evropske številke 112 Preventiva
  11. februar je izbran za mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili. Zapišite datum 11. 2., zbrišite ločilo in dobili boste 112. Klici nanjo so brezplačni, na tej številki pa je ljudem dosegljiva nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije, čeprav v državi delujejo tudi druge nacionalne številke klica v sili.
7. 2. 2014, Zaprtje večine planinskih poti v Sloveniji Splošno
  Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu in predvsem na območju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, zato je v gozdovih in drugih območjih zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so le-te zaradi velike količine podrtega drevja neprehodne (in bodo popolnoma ali delno neprehodne precej časa), zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno.
5. 2. 2014, Nevarne razmere v gorah in gozdovih Preventiva
  Spoštovani, ob nedavnih izrednih vremenskih razmerah Planinska zveza Slovenije opozarja vse obiskovalce gora naj ne uporabljajo in se ne zadržujejo na planinskih poteh, ki potekajo po gozdovih. V gorah pa je še vedno zelo velika nevarnost proženja snežnih plazov, zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora.
4. 2. 2014, Zimska planinska šola 2014 se bliža! Mladi
  Mladi - mladinski voditelji, sterjši srednješolci in študenti - bliža se zimska planinska šola 2014 in rok prijav za njo. Vabljeni k prijavam - na voljo je še nekaj prostih mest! Rok prijav: 20. februar 2014.
30. 1. 2014, Vremenski podatki za gorski svet in nevarnost snežnih plazov na spletu PZS Splošno
  Na spletni strani PZS - na prvi strani - od nedavnega lahko spremljate tudi vremenske podatke, med katerimi so: Snežne razmere in stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov, Vremenska napoved za gorski svet, Podatki z lavinskih postaj, Padavine in višina snežne odeje, Model ALADIN/SI.
Prikazano: 201 - 220 od 350 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih