torek, 18. junij 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Preventiva

Prikazano: 201 - 220 od 314 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
11. 10. 2013, Preventivni odpoklic plazovnih žoln Pieps Vector Preventiva
  Proizvajalec plazovnih žoln Pieps je s trga in iz prodaje odpoklical plazovno žolno Pieps Vector, ostale Piepsove plazovne žolne ta odpoklic ne zadeva.
10. 10. 2013, Mladinska komisija PZS sodelovala na strokovnem srečanju vzgojiteljev Mladi
  14. septembra 2013 je na Jezerskem potekalo že 14. strokovno-družabno srečanje zaposlenih v vrtcih na Gorenjskem. Poleg Gorske reševalne zveze Slovenije, splošnih bolnišnic Slovenj Gradec in Jesenice, Slovenske vojske, Koronarnega kluba Mežiške doline, Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Zdravstvenega doma Kranj, Društva študentov medicine ter Enote helikopterske Nujne medicinske pomoči smo s strokovnim znanjem sodelovali tudi člani Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije.
4. 10. 2013, Domen Škofic opozarja! Športno plezanje
  Domen Škofic je imel danes v Mišji peči izjemno srečo. Na fotografiji si poglejte, kaj se lahko zgodi z že nameščenimi kompleti. Domen še opozarja: imejte sabo svoje komplete.
1. 10. 2013, Izgubljeni v megli, reševalni akciji Preventiva
  Akciji sta resno opozorilo gornikom pred začetkom jesenske gorniške sezone. Morda bi sporočili regijskega centra za obveščanje spregledali sredi največje poletne gorniške sezone, toda konec septembra in v tednu, ko se je skozi vrata že prikobalila jesen, sta informaciji o dogajanju v gorah nemara veliko bolj resno opozorilo, kot se sprva zdi.
11. 9. 2013, Reševanje v Vzhodni smeri Male Rinke nad Okrešljem Preventiva
  V soboto, 7. 9. 2013, zvečer me je dosegel klic iz 112, ravno pred večerjo na Okrešlju, kjer smo ves dan pridno delali na našem novem zavetišču. V steni Male Rinke sta onemogli dve plezalki.
11. 9. 2013, Reševanje dveh plezalcev v J razu Skute - znova neizkušenost Preventiva
  V soboto, 31. 8. 2013, sta se ob 19.30 na Skuti v Občini Kamnik planinca zaplezala v steni. Rešili so ju reševalci Društva GRS Kamnik in dežurne ekipe GRS z Brnika s helikopterjem SV. V letošnjem letu smo priča kar nekaterim tovrstnim reševalnim intervencijam, kjer je botrovala predvsem neizkušenost navez, ki po neformalnih pravilih alpinističnih odsekov sploh ne bi smeli plezati skupaj.
24. 8. 2013, Gneča v gorah prinaša več dela tudi gorskim reševalcem Preventiva
  Zdrs, neprimerna opremljenost, precenjevanje fizičnih in psihičnih sposobnosti, dehidracija in neprimerna prehrana so najpogostejši vzroki nesreč v gorah. V letošnjem letu je bilo že 288 reševalnih intervencij, od tega so gorski reševalci v dolino pripeljali 23 mrtvih ljudi.
6. 8. 2013, Opozorilo o uporabi ustrezne opreme na zelo zahtevnih poteh Preventiva
  Prejšnji vikend se zavarovani plezalni poti na Gonžarjevi peči v Vinski gori zgodila nesreča, ki se je končala tragično. To je že druga takšna nesreča v tem plezalnem poligonu, ki je sicer zgledno urejen in vzdrževan.
6. 8. 2013, Analiza vzroka za intervencijo 1. 8. 2013 - Izgubljena planinca Preventiva
  Objavljamo analizo akcije, v kateri sta se izgubila planinca iz tujine. Reševali so gorski reševalci Društva GRS Kamnik, ki so tudi napravili analizo: Preko Centra za obveščanje sta nas za pomoč prosila tuja planinca. Nameravala sta sestopiti s planine Dol po nezahtevni markirani poti skozi Dolski graben v Kamniško Bistrico, vendar sta zašla in se znašla na mestu, od koder nista mogla nadaljevati ne naprej ne nazaj.
5. 8. 2013, Reševanje v Triglavski severni steni Društva
  V petek, 2. 8. 2013, ob 19.29 so v ReCO Kranj prejeli obvestilo, da sta se v severni Triglavski steni, v Čopovem stebru zaplezala dva planinca. Kot član dežurne ekipe GRS na Brniku je sodeloval tudi kamniški reševalec letalec Jure Prezelj.
31. 7. 2013, Razpis - Skupni usklajevalni seminar inštruktorjev PZS, jesen 2013 Splošno
  V okviru Odbora za usposabljanje in preventivo PZS razpisujemo skupen usklajevalni seminar za vse inštruktorje PZS, ki bo potekal 12. oktobra 2013 na ledeniku Koednitz pod Velikim Klekom. Rok prijav: 13. september 2013.
18. 7. 2013, Dan varne hoje 2013 na Koroškem Društva
  Planinsko društvo Mežica v sodelovanju z Društvom Gorske rešrevalne službe Koroške in Alpinističnim klubom Ravne na Koroškem organizira Dan varne hoje s kratkim teoretičnim delom in praktičnim prikazom za varnejšo hojo v gore, ki bo v nedeljo, 28. 7. 2013, v Grohotu pod Raduho - v sklopu kolesarskega maratona Black hole Bike Fest.
11. 7. 2013, Seja komisije CAA za planinstvo, usposabljanje in varnost 2013 Preventiva
  Junija 2013 je na Južnem Tirolskem potekala redna seja Komisije CAA za planinstvo, usposabljanje in varnost, ki so se je udeležili tudi predstavniki Planinske zveze Slovenije. Razprava in zaključki so bili zanimivi, izmenjava izkušen pa koristna.
10. 7. 2013, Reševanje v gorah s helikopterjem - kako ravnati Preventiva
  Objavljamo zanimiv članek o reševanju v gorah s helikopterjem in kako ravnati, da ne bomo ovirali reševanja in ogrožali varnosti helikopterja, posadke in reševalcev.
8. 7. 2013, Analiza lavinskih nesreč na območju Kamniških Alp za leto 2013 Preventiva
  Spoštovane planinke in planinci, potrudili smo se in naredili analizo intervencij, ki so bile posledica snežnega plazu v letošnji zimski sezoni. Povzetek obeh intervencij bo objavljen tudi v biltenu avstrijske lavinske službe, ki izide vsako leto in za katerega je pripravila podatke vseh letošnjih nesreč v snegu ekipa Mihe Pavška iz NH - WF.
20. 6. 2013, Posvet o problematiki voženj v naravnem okolju pokazal na nujnost zakonske ureditve Splošno
  Danes, 20. junija 2013, so v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije v Ljubljani Planinska zveza Slovenije, Ribiška zveza Slovenije in Lovska zveza Slovenije organizirale posvet o problematiki voženj v naravnem okolju z naslovom PROBLEMATIKA VOŽENJ V NARAVNEM OKOLJU: »Imamo rešitve, toda ali imamo voljo?« Na posvetu so predavatelji in udeleženci osvetlili vplive voženj na različne dele naravnega okolja in na okolje kot celoto.
9. 6. 2013, Planinska sezona se začenja - z glavo v gore! Preventiva
  RTV SLO, Miro Štebe: Planinska sezona se začenja - z glavo v gore! Glavna poletna planinska sezona je, čeprav so višje po gorah marsikje še povsem zimske razmere, tik pred vrati, saj bo že prihodnji konec tedna odprtih večina planinskih postojank.
30. 5. 2013, Dobra ura z Milico o gorah, Everestu, Slovenski planinski poti Splošno
  V tokratni oddaji so se uredniki in novinarji pa tudi vsi gledalci TV Slovenija, 1. program, odpravili v gore. Gostili so vrhunska alpinista Marijo in Andreja Štremflja, gorskega tekača Klemna Trilerja, ki je v dobrih osmih dneh prehodil Slovensko planinsko pot, ter oskrbnika Češke koče na Spodnjih ravneh, Sabino in Toneta Karničarja.
14. 5. 2013, Seja Mountaineering Commission UIAA v Bavšici Splošno
  Gorniška komisija Mednarodnega združenja planinskih organizacij (Mountaineering Commission UIAA) je zasedala v Bavšici od 9. do 10. marca 2013, kjer so se zbrali člani te komisije.
2. 5. 2013, Dan varnejšega gibanja v gorah v kopnih razmerah Društva
  Gorska reševalna služba Ljubljana organizira Dan varnejšega gibanja v gorah v kopnih razmerah, ki bo v soboto, 11. maja 2013, v Gradiški Turi. Število udeležencev je omejeno. Vabljeni!
Prikazano: 201 - 220 od 314 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih