nedelja, 17. november 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Planinska organizacija

Prikazano: 201 - 220 od 270 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14 
18. 10. 2016, Skupščina Mednarodnega združenja planinskih organizacij 2016 Planinska organizacija
  Redna letna in volilna skupščina Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA) je potekala v soboto, 15. oktobra 2016, v južnotirolskem mestu Brixen oz. Bressanone v soorganizaciji Južnotirolske planinske zveze (Alpenverein Südtirol). Skupščine se je udeležilo okoli 110 udeležencev, med katerimi je bilo 42 od 59 predstavnikov planinskih zvez z glasovalno pravico. V zaključnem in svečanem delu skupščine je bil na predlog CAI in AVS za novega častnega člana UIAA izvoljen alpinist iz Južne Tirolske, Reinhold Messner.
17. 10. 2016, Toyotin gozd. En hibrid. Eno drevo. Varstvo gorske narave
  Toyota Adria d.o.o. za vsak prodan hibrid zasadi novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije so v Brezovici pri Ljubljani zasadili Toyotin gozd - v okolju, kjer je žled uničil precejšnje število dreves. Namen zasaditve Toyotinega gozda je na najučinkovitejši način približati širši populaciji skrb za okolje in aktivno podpirati in pospeševati razvoj kakovostne in zdrave življenjske kulture.
12. 10. 2016, 11. Kongres športa za vse - Gibanje je zdravje Planinska organizacija
  Redna gibalna aktivnost ima pozitivne učinke na zdravje posameznika, izboljša njegovo psihofizično počutje in delovno storilnost. Produktivnost športno aktivnega posameznika je višja, zato je gibalni aktivnosti potrebno nameniti posebno pozornost tudi v času, ko so ljudje na delovnem mestu. Zdravo delovno okolje je eden izredno pomembnih dejavnikov za doseganje dobrih rezultatov, hkrati pa tudi želja vsakega zaposlenega in dolžnost vsakega delodajalca. Takšno delovno okolje prinaša koristi za vse, delojemalce in delodajalce.
12. 10. 2016, Javna razprava Pravilnika o povračilu stroškov PZS Planinska organizacija
  Upravni odbor PZS je na svoji 11. seji, ki je potekala v četrtek, 6. oktobra 2016, v I. obravnavi sprejel Pravilnik o povračilu stroškov Planinske zveze Slovenije. Skladno s tem, se obravnavani pravilnik posreduje v javno obravnavo
12. 10. 2016, Varuh narave – glas narave za skupno dobro vseh nas Varstvo gorske narave
  V torek, 4. oktobra 2016, so se v prostorih Lovske zveze Slovenije sestali predstavniki nevladnih organizacij. Planinska, ribiška, turistična, čebelarska, kinološka in lovska zveza sodelujejo že vse od leta 2011, ko so podpisale Dogovor o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in pri skupnih prizadevanjih varovanja ter ohranjanja biotske raznovrstnosti. Skupina nevladnih organizacij za trajnostni razvoj v svojih prizadevanjih za usklajeno delovanje narave in krepitev načel trajnostnega razvoja združuje blizu 200 tisoč članov. Skupina si med drugim prizadeva za vzpostavitev instituta varuha narave v Sloveniji.
11. 10. 2016, Skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) 2016 Planinska organizacija
  V soboto, 17. septembra 2016, je v Innsbrucku (Avstrija) potekala redna letna skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA), ki jo je gostila Planinska zveza Avstrije (Österreichischen Alpenvereins – OeAV). Skupščine so se udeležili predstavniki vseh članic tega združenja, predstavnika PZS sta bila Bojan Rotovnik (predsednik) in Matej Planko (generalni sekretar), iz Slovenije je bil prisoten tudi Miro Eržen, in sicer kot član predsedstva CAA.
7. 10. 2016, 11. seja Upravnega odbora PZS z visokim češkim gostom ter o vzpostavitvi še boljšega sodelovanja Planinska organizacija
  11. seja UO PZS je potekala na znani lokaciji na Igu. Na seji je bil prisoten tudi predsednik Češke planinske zveze, Jan Bloudek, ki je uvodoma pozdravil prisotne delegate ter izrazil zadovoljstvo ob dosedanjem ter veselje ob prihodnjem sodelovanju.
6. 10. 2016, Razpis za soorganizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij Planinska organizacija
  Objavljamo razpis za organizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij. Razpis velja za vsak dogodek ločeno.
23. 9. 2016, Sklic 11. seje Upravnega odbora Planinske zveze Slovenije Planinska organizacija
  V četrtek, 6. oktobra 2016, ob 16.30, bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig, Zabrv 12, Ig, 11. seja Upravnega odbora Planinske zveze Slovenije v tem mandatnem obdobju. Sklicatelj: predsednik PZS Bojan Rotovnik.
9. 9. 2016, Razpis najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2016 Planinska organizacija
  Na podlagi 18. člena Pravilnika o priznanjih Planinske zveze Slovenije objavljamo razpis najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2016.
7. 9. 2016, Slovenija planinari ob evropskem tednu športa 2016 Planinska organizacija
  S planinskimi dogodki, združenimi pod imenom Slovenija planinari, se evropskemu tednu športa med 16. in 23. septembrom 2016 drugič pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi, ki spodbuja nove dejavnosti in nadgrajuje že uveljavljene uspešne pobude na evropski, državni, regionalni ali lokalni ravni.
12. 8. 2016, Planinski Studio ob 17:00 z Vršiča Splošno
  Na vrhuncu poletne planinske sezone bo danes, 12. avgusta, pogovorna radijska oddaja Studio ob sedemnajstih planinsko obarvana. Voditeljica Aljana Jocif bo v živo na Tičarjevem domu na Vršiču z gosti iz planinskih in gorskoreševalskih vrst govorila o planinski sezoni, obisku koč, varnosti v gorah in tudi pri nas vse bolj priljubljenih feratah. Vabljeni k poslušanju v arhivu 1. programa Radia Slovenija.
7. 8. 2016, Gregor Rupnik prejemnik Plakete Občine Bovec Planinska organizacija
  V Kulturnem domu Bovec je bila slovesna prireditev s kulturnim programom in podelitvijo priznanj najzaslužnejšim občanom.
22. 7. 2016, Pogovor z Andrejem Brvarjem: v organizaciji naj zavladajo mlade ideje in vizije Planinska organizacija
  Andrej Brvar ima v planinski organizaciji nedvomno veliko izkušenj, poleg tega je v njej še vedno aktiven, zato je bil pogovor z njim več kot zanimiv. Z Andrejem se poznava že dolgo, med drugim sva bila skupaj na enotedenski planinski šoli leta 1973 na Komni, zato se seveda tikava.
10. 7. 2016, Varneje v gore - Svetovalni servis na Radiu Slovenija 1 Preventiva
  V dneh, ki kar kličejo po obisku gora, je bil 7. julija gost oddaje Svetovalni servis na 1. programu Radia Slovenija generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko, ki je svetoval o varnejšem obiskovanju gora, primerni opremi in psihofizični pripravljenosti ter tudi odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Vabljeni k poslušanju oddaje!
28. 6. 2016, Obvestila PZS, 2. letošnja številka Planinska organizacija
  Izšla je nova, letos že druga, številka Obvestil Planinske zveze Slovenije. Poleg rednega dela dodajamo še prilogo - nabor vseh temeljnih aktov PZS. Torej Statuta PZS, Častnega kodeksa slovenskih planincev, Programskih vodil PZS ter Pravilnika o finančnem in materialnem poslovanju PZS.
24. 6. 2016, Pojasnila ob spremembi pravil za izdajanje računov manjših društev Planinska organizacija
  4. junija 2016 je začel veljati spremenjeni Pravilnik o izvajanju Zakona o DDV, ki je prinesel nekatere spremembe pri finančnem poslovanju društev.
23. 6. 2016, Kako do članarine PZS? Še nikoli lažje! Planinska organizacija
  Poletje je le stopilo skozi vrata, kmalu za njim pridejo še počitnice - morske in gorske. Upamo, da predvsem slednjih ne zamudite, kakor tudi ne vplačila članarine Planinske zveze Slovenije, ki ni zgolj članarina. Je prispevek k razvoju slovenskega planinstva, vaša zavarovalna polica, predvsem pa vam prinaša cel kup članskih ugodnosti.
20. 6. 2016, Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vročil državna odlikovanja za dosežke slovenskih alpinistov, plezalcev in planincev Splošno
  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja za dosežke slovenskih alpinistov, plezalcev in planincev. Zlati red za zasluge je prejel Marko Prezelj, Red za zasluge Andrej Brvar Medalji za zasluge pa Tomo Česen in Bojan Pollak.
18. 6. 2016, Planinska in turnokolesarska doživetja na Golte privabila več kot dva tisoč ljubiteljev gora Planinska organizacija
  Sonce je bilo kažipot več kot dva tisoč planincem, turnim kolesarjem ter drugim ljubiteljem gora in narave vseh generacij, ki so se v soboto, 18. junija 2016, zbrali na Dnevu slovenskih planinskih doživetij pri Mozirski koči na Golteh. Polno malho doživetij so napolnili vodeni planinski, turnokolesarski in naravovarstveni izleti, ustvarjanje, plezanje, orientacija, gorsko reševanje in prešerna planinska pesem. Slovesni sprevod praporščakov planinskih društev je bil uvod v osrednjo prireditev, na kateri so slovesno odprli Slovensko turnokolesarsko pot, edinstveni projekt pri nas in širše v Evropi.
Prikazano: 201 - 220 od 270 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih