sreda, 17. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 281 - 300 od 12561 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
2. 2. 2024, RAZPIS I Zimski alpinistični tabor Zacchi 2024 Alpinizem
  Tabor se bo odvijal v okolici koče Zacchi oz. se lahko lokacija glede na razmere tudi spremeni. Glavni namen tabora bo plezanje zimskih smeri. Več informacij bodo udeleženci prejeli po izboru. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere.
2. 2. 2024, RAZPIS I Zimski alpinistični tabor Ecrins 2024 Alpinizem
  Tabor se bo odvijal v Ecrinih v Franciji oz. se lahko lokacija glede na razmere tudi spremeni. Glavni namen tabora bo plezanje kompleksnih skalnih in kombiniranih smeri ali I in grebenov v omenjeni skupini. Več informacij bodo udeleženci prejeli po izboru. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere.
2. 2. 2024, Knjiga meseca (- 50 %) | Trden kakor skala Planinska kultura
  Zgodovinska monografija o Turistovskem klubu Skala, napisala sta jo Peter Mikša in Elizabeta Gradnik, prinaša zgodovinski pregled delovanja tega elitnega slovenskega gorniškega kluba. V monografiji predstavita najpomembnejše skalaše in njihove zgodbe, a pravo težo da knjigi 141 fotografskih enot, od katerih je velik del sploh prvič predstavljen javnosti.
2. 2. 2024, RAZPIS I Usposabljanje Turnokolesarski vodnik 2 v letu 2024 Turno kolesarstvo
  Usposabljanje je namenjeno kandidatom, ki bi želeli voditi tehnično in organizacijsko zahtevnejše, tudi večdnevne kolesarske ture v planinskem okolju v okviru planinskih društev in drugih organizacij, tako v Sloveniji, kot v tujini.
2. 2. 2024, Odgovorno v gore: okrepljeno partnerstvo za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah Preventiva
  Obisk slovenskih gora je lahko nepozabna izkušnja, ki pa mora biti v prvi vrsti varna. V duhu skupne odgovornosti deležniki iz vrst slovenskega turizma ter planinskih, vodniških in reševalnih organizacij, odgovornih za varnost v gorah, krepijo sodelovanje za izboljšanje trendov na področju odgovornega in varnega obiskovanja gorskega sveta. Na dogodku Izzivi turizma na področju varnosti v gorah, ki je 1. februarja potekal v sklopu sejma Alpe-Adria, so predstavniki ključnih institucij predstavili trende in svoj pogled na potrebne spremembe. Med drugim so izpostavili potrebo po zanesljivem in dostopnem osrednjem viru informacij, prilagojenih potrebam obiskovalcev gora, v angleškem jeziku.
1. 2. 2024, Najuspešnejši športni plezalci, alpinisti, turni smučarji in ledni plezalci v letu 2023 Alpinizem
  Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 1. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2023. V športnem plezanju sta lovoriko znova osvojila Janja Garnbret in Luka Potočar, za življenjsko delo v alpinizmu so se poklonili Kazimirju Drašlarju - Mikcu, najuspešnejša alpinistka je Anja Petek in alpinist Gašper Pintar, naj tekmovalna turna smučarja sta Karmen Klančnik Pobežin in Klemen Španring, naj tekmovalna ledna plezalca pa Maja Šuštar Habjan in Marko Guna.
1. 2. 2024, Z varnim korakom tudi pozimi Splošno
  InPlaninci smo se resno lotili zimskega pohodništva. Da bi bili kar najbolje pripravljeni na izzive, ki nas čakajo v zasneženih gorah, smo se minuli konec tedna udeležili tečaja varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki ga je organizirala PZS v sodelovanju z Gorsko reševalno službo Kamnik.
31. 1. 2024, Hitrostno plezanje | skupni treningi za tekmovalce Športno plezanje
  Vabimo na skupni trening športnega plezanja v hitrosti. Potekal bo v nedeljo, 18. februarja 2024 v Plezalnem centru Celje.
31. 1. 2024, Kaj nam je prinesel projekt Planinstvo 4.0? Poti
  V zadnjih letih v gorskem svetu zaznavamo številne izzive z vidika trajnostnega upravljanja tega prostora - vse od prometne preobremenjenosti in onesnaževanja, do odlaganja odpadkov, oteženega izvajanja varstva naravne in kulturne dediščine, naravnih nesreč, porasta nesreč v gorah in številne poškodbe planinskih poti in ostale planinske infrastrukture.
30. 1. 2024, Alpinistične novice, 30. 1. 2024 Alpinizem
  Kar dlake mi gredo pokonci od navdušenja nad alpinizmom, ki se dogaja v naših gorah. Razmere stoletja so vzrok za neverjetno alpinistično aktivnost v naših gorah.
30. 1. 2024, Po planinski navdih na sejem Alpe-Adria 2024 Koče
  Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 31. januarja do 3. februarja 2024. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste tudi letos počutili kot v planinski koči, predstavljajo se še gorski reševalci in Slovenski planinski muzej. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 7 €.
30. 1. 2024, Ocena tekmovalne sezone 2023 slovenskih športnih plezalcev Športno plezanje
  Slika reprezentance v 2023 je kot celota ponovno zelo uspešna, dejstvo pa je, da je večino največjih uspehov ponovno dosegla Janja Garnbret z vrhunskimi predstavami, osvojenim svetovnim prvenstvom in olimpijsko vozovnico. V hudi mednarodni članski konkurenci bo Slovenija v prihodnje uspešna, če bomo vzgojili veliko število mladih, ki bodo trkali na vrata članske reprezentance.
29. 1. 2024, Brata Guna po izkušnje na tekmo SP v lednem plezanju v Saas Feeju Gorski športi
  Pretekli konec tedna je v Saas Feeju v Švici potekala druga izmed letošnjih treh tekem svetovnega pokala v lednem plezanju, hkrati pa tudi edina, ki je gostila slovenske tekmovalce. V Švico sta se odpravila Marko Guna in Miha Guna (oba AO PD Rašica).
29. 1. 2024, Ocena alpinistične sezone 2023 Alpinizem
  Precej težko in nehvaležno je oceniti sezono, ki ni postregla s presežki na mednarodni ravni, kakršnih smo bili (raz)vajeni v preteklih letih, bolje desetletjih. Če smo nekdaj postavljali standarde, danes vse bolj občudujoče gledamo (že malce v hrbet) razcvet na svetovni sceni, kjer se vedno več ekip loteva zelo zanimivih (tudi izjemnih) ciljev; in v 2023 je bilo tozadevno kar nekaj uspeha.
26. 1. 2024, Lahko s članskim zavarovanjem PZS smučam na italijanskih smučiščih? Splošno
  Italijanska zakonodaja, še bolj pa nadzor na smučiščih in v gorah, postaja vedno strožja. Za smuko na smučiščih naše zahodne sosede je obvezno zavarovanje odgovornosti do tretje osebe, za gibanje v razmerah, ko obstaja nevarnost snežnih plazov, pa zakonodajalec predpisuje obvezno uporabo plazovnega trojčka. V spodnjem prispevku objavljamo nekaj pomembnih informacij, povezanih s članskim zavarovanjem in opremljenostjo.
26. 1. 2024, Izzivi turizma na področju varnosti v gorah | posvet in delavnice Preventiva
  Planinska zveza Slovenije, Slovenska turistična organizacija in Slovenia Outdoor v okviru sejma Alpe-Adria organizirajo posvet in delavnice o izzivih turizma na področju varnosti v gorah - v četrtek, 1. februarja 2024, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Posvet Odgovorno v gore: okrepljeno partnerstvo za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah bo ob 10.30, sledijo delavnice o gorniških nesrečah in preventivi, planinski infrastrukturi, uporabi aplikacij in vodenju v gorah.
26. 1. 2024, Razpis za delo v kočah PD Ljubljana-Matica Koče
  Planinsko društvo Ljubljana-Matica išče zanesljive, odgovorne, prijazne in dinamične osebe, ki so pripravljene na delo v planinskem okolju. Delo se bo izvajalo v njihovih kočah v na Komni, pri Savici in pri Triglavskih jezer.
25. 1. 2024, Rezultati glasovanja za NAJ razgled s Klopce ljubezni Splošno
  Na najbolj romantičnih mestih z razgledi je postavljenih 53 Klopc ljubezni po Sloveniji. Vse imajo čudovite razglede, želeli pa smo izvedeti, kateri razgled s Klopce ljubezni je po vašem mnenju najlepši.
24. 1. 2024, 35 filmov na 18. FGF, sedem slovenskih, tri premiere Alpinizem
  Na 18. Festivalu gorniškega filma bo na ogled 35 alpinističnih, plezalnih, avanturističnih ter filmov o gorski naravi in kulturi, med njimi kar sedem slovenskih. Na festivalu bomo tri filme predvajali premierno: dokumentarno-igrani film Viharnik z roba, 100 let Skalašev, filmsko zgodbo gorskih tekačev na Julian Alps Trail Run Tam, kjer tečejo kozorogi in dokumentarec Himalajska bojevnika o 50-letnem prijateljstvu med Stipetom Božićem in Vikijem Grošljem.
23. 1. 2024, Urh Čehovin: Balvani, znanost giba in vseživljenjsko plezanje #podcast Športno plezanje
  Z nami V steni tokrat balvanski guru, legenda balvanskega plezanja, mojster krimpanja, vedno nasmejani Urh Čehovin.
Prikazano: 281 - 300 od 12561 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih