ponedeljek, 27. maj 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 361 - 380 od 12482 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
13. 11. 2023, Priznanje Mladina in gore 2023 OŠ in vrtcu Polzela Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za izjemne dosežke pri vzgoji in izobraževanju planinske mladine ga letos na predlog PD Polzela prejmeta osnovna šola in vrtec Polzela.
11. 11. 2023, Bogomilu Polavdru priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog Savinjskega MO PD prejme Bogomil Polavder (PD Zabukovica).
10. 11. 2023, Ireni Kumer priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog MO PD Dobrovlje Braslovče prejme Irena Kumer (PD Dobrovlje Braslovče).
10. 11. 2023, Zeleni izlet: Krvavec - gorsko igrišče osrednje Slovenije Splošno
  Krvavec je poznan predvsem kot smučišče, na katerega po sneženju z veseljem planejo tudi ljubitelji smučanja zunaj urejenih prog. Jadralni padalci so v okolici Ambroža pod Krvavcem že stari gostje, pred nedavnim pa so se jim pridružili še spustaši na dveh kolesih. Potem ko so upravljavci smučišča spoznali, da jim samo ob globalno segretih zimah ne bo uspelo obstati nad bankrotom, so se vneto posvetili poletni zabavi in tako so žičniške naprave zaživele tudi kot bližnjica za kolesarje, ki se jim ne ljubi potiti navzgor v breg. Tamkajšnji bike park, kot se temu moderno reče, ponuja kup prog za spust oziroma “trailov” za downhill. Omenimo še, da je tudi asfaltirana cesta iz Cerkelj na Krvavec s 1000 metri višinske razlike resen preizkus kondicije za vsakega cestnega kolesarja.
9. 11. 2023, Alpinistična odprava Kamet 2023 | Resni hribi niso hec! Alpinizem
  Gora Kamet s svojo piramidno obliko in zavidljivo višino 7700 metrov nima težav z alpinistično privlačnostjo. Prav tako ne njen severni sosed Mukut Parbat s svojimi 7200 metri. Obe gori ležita na vojaškem območju blizu oziroma povsem na meji med Indijo in Kitajsko. To dejstvo je najverjetneje glavni razlog, da območje ni deležno večjega obiska. Odprava je bila v alpinističnem smislu neuspešna, a z iskrenim premislekom in pravim odzivom na takšen dogodek je mogoče iz izkušnje potegniti marsikaj dobrega za nadaljnje udejstvovanje.
9. 11. 2023, Domači in tuji živi svet alpskih voda od Trente do Bohinja Varstvo gorske narave
  Dolina pod Triglavom s pravljičnim številom sedmih jezer je za planince pogosta izbira tudi zaradi izjemnih razgledov in velja za enega najbolj obiskanih delov visokogorja Triglavskega narodnega parka. Čeprav so Triglavska sedmera jezera polovico leta skrita pod snežno odejo in prekrita z ledom, je življenje v in ob njih pestro in dinamično, njihova neizmerna vrednost in ranljivost pa sta že pred skoraj stoletjem vodili v zavarovanje, tako da prihodnje leto praznujejo 100-letnico prvega zavarovanja območja kot Alpskega varstvenega parka.
8. 11. 2023, Pez Komarčo (Savica-Črno jezero) ponovno odprta Poti
  Planinsko društvo Ljubljana-Matica obvešča, da je pot čez Komarčo očiščena in sanirana ter tako ponovno odprta in normalno prehodna.
8. 11. 2023, Kako varčevati z vodo ob obisku planinskih koč? Varstvo gorske narave
  Slovenija velja za deželo, bogato z vodo. Imamo okoli 28 tisoč kilometrov vodotokov, okoli 1.300 jezer in dobrih 46 kilometrov morske obale. Ni veliko držav na svetu, kjer lahko praktično povsod pijemo vodo iz pipe. Vode pa so pomembne tudi za ohranjanje raznolikosti živalskega in rastlinskega sveta. Z obiskovanjem gora in planin si prizadevamo za čim manjši vpliv na vodne vire.
7. 11. 2023, Karnijske Alpe | predstavitev vodnika v Kamniku in Ljubljani Planinska kultura
  Vladimir Habjan in Irena Mušič Habjan na pot med bralce in ljubitelje gora popeljeta bogat in temeljit vodnik po Karnijskih Alpah. Na pogovornih večerih - v torek, 7. novembra ob 18. uri v Knjižnici Franceta Balantiča v Kamnika in v ponedeljek, 13. novembra, ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani - bosta spregovorila o lepotah te izjemne gorske skupine med Julijci in Dolomiti, o divjini in odmaknjenosti, o vsebini vodnika in kakšno bogastvo gora in poti vse sta strnila vanj.
7. 11. 2023, Šepet samotnih stezic | predstavitev knjige v Radovljici Planinska kultura
  Šepet samotnih stezic je knjiga za vse ljubitelje narave, gora in lepih zgodb. O doživetjih, darovih narave in življenja, o sončnih vzhodih in zahodih, o vztrajanju, ljubezni in čudovitih kotičkih v gorah se bo z avtorico knjige Jano Remic v Knjižnici ATL Radovljica v torek, 14. novembra, ob 19. uri pogovarjala Zdenka Mihelič. Vabljeni!
6. 11. 2023, ZAPRTA POT | Topla-Dom na Peci Poti
  PD Mežica obvešča, da je zaradi hudourniških poplav planinska pot, ki vodi iz Tople proti Domu na Peci, poškodovana in ZAPRTA!
6. 11. 2023, Sladka zmaga Julije in Jerneja Kruder na Red Bull Dual Ascentu Športno plezanje
  Drama, kot bi jo Juliji in Jerneju Kruder, članoma slovenske reprezentance v športnem plezanju, zavidal celo Shakespeare. Celjska sestrsko-bratska naveza je na plezalskem masters tekmovanju Red Bull Dual Ascent premagala ukrajinsko-špansko navezo in se veselila najslajše zmage v paralelnem plezanju 180-metrske večraztežajne smeri v steni jezu Verzasca v Švici, s katerega je v filmu GoldenEye skočil James Bond. Druga slovenska naveza Vita Lukan in Domen Škofic si je v malem finalu priplezala četrto mesto, tako da je bila Slovenija znova najuspešnejša udeleženka tekmovanja.
6. 11. 2023, 1. tekma SHS pokala v lednem plezanju 2023 | razpis Gorski športi
  Vabljeni na prvo tekmo odprtega Slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju, ki bo v soboto, 11. novembra 2023, v Podsljemenskem tunelu v Zagrebu.
6. 11. 2023, Kako planinci skrbimo za ohranjanje narave in še posebej voda ob obisku gora? Varstvo gorske narave
  Visokogorski svet ob vsej svoji mogočnosti je v resnici zelo občutljiv za različne spremembe, ki jih v ta prostor vnaša človek. Planinska zveza Slovenije in planinska društva v svojem temelju vedno in povsod poudarjajo pomen odnosa do prostora, ki ga obiskujemo. V nekaj kratkih napotkih smo zbrali ključne poudarke za ohranjanje narave in še posebej voda.
5. 11. 2023, Razpis za sodelovanje na 8. planinskem filmskem večeru E. M. Savellija Planinska kultura
  Zasnova večera ostaja takšna, kot je bila v izvirniku za prvi večer, in sicer: v prvem delu bodo prikazani filmi E. M. Savellija, v drugem delu pa filmski zaznamki planincev, alpinistov, hribovcev, gorskih kolesarjev, turnih smučarjev, reševalcev idr. Večer bo potekal v petek, 23. februarja 2024 v Črni na Koroškem.
4. 11. 2023, Pravljica meseca - Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah Splošno
  Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah (avtorice Stanke Klakočer) je v mesecu novembru znižana za kar 50 %!
3. 11. 2023, Vodja odbora inPlaninec in Slovenska planinska pot (SPP) Splošno
  Konec junija 2019 smo bili s slepimi in slabovidnimi na Čavnu in ob povratku mi je Sabina DERMOTA predlagala, da bi s slepimi in slabovidnimi po 60 letih zopet organizirano prehodili Slovensko transverzalo - SPP. Na vprašanje koliko predvideva, da bi bilo pohodnikov je odgovorila med 5 in 6. Brez veliko obotavljanja in razmišljanja sem njen predlog sprejel in obljubil, da sem za.
3. 11. 2023, Planinski horoskop: kakšno leto se obeta gorskim zvezdam? Varstvo gorske narave
  Planinski horoskop je univerzalen pripomoček za boljše razumevanje, kako ne glede na položaj planetov ljudje vplivamo na življenje gorskih zvezd. Vsak mesec predstavlja eno žival, ki ima velik naravovarstveni pomen za ohranjanje bogate narave Triglavskega narodnega parka. S prebiranjem horoskopa bo sobivanje človeka in živalskih prebivalcev lahko prineslo pozitivne učinke!
3. 11. 2023, Državno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju 2023/2024 Gorski športi
  Znan je koledar tekem državnega prvenstva v tekmovalnem turnem smučanju za sezono 2023/2024. V tej zimski sezoni se slovenski pokal v turnem smučanju preimenuje v državno prvenstvo v turnem smučanju.
2. 11. 2023, ZAPRTA POT | parkirišče Socka-Kislica Poti
  Odnešena brv čez Hudinjo onemogoča vzpon na Kislico iz parkirišča v Socki.
Prikazano: 361 - 380 od 12482 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih