nedelja, 16. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 341 - 360 od 12512 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
7. 12. 2023, RAZPIS I Akcije Komisije za alpinizem 2024 (članska in mladinska reprezentanca) Alpinizem
  Prijave naj bodo na ustreznih obrazcih z zahtevanimi podatki. Obrazci s prilogami se oddajo po elektronski pošti alpinizem@pzs.si (obvezno vpišite geslo: prijava akcije KA PZS 2024 in zahtevajte potrditev prejema pošte) do srede, 31. januarja 2024, do 24:00 h.
7. 12. 2023, Brati gore | predstavitev knjige Triglav je naš | Idrija Planinska kultura
  Mestna knjižnica in čitalnica Idrija in Planinsko društvo Idrija ob mednarodnem dnevu gora vabita na predstavitev knjige Dušana Škodiča Triglav je naš v torek, 12. decembra 2023, ob 18. uri v Galeriji Magazin. Z avtorjem se bo pogovarjala Anka Rudolf.
6. 12. 2023, Spoštljivo in odgovorno obiskovanje gora pozimi | zgibanka Varstvo gorske narave
  Planinska zveza Slovenije je v okviru projekta Vrh Julijcev pripravila novo zgibanko Spoštljivo in odgovorno obiskovanje gora pozimi, s katero pojasnjujemo razloge, ki so pomembni za varstvo vrst v gorah in hkrati nagovarjamo obiskovalce gora, kako se vesti v gorah pozimi. Držimo se označenih in ustaljenih poti ali prog. Izogibamo se predelom, ki jih živali uporabljajo za počivanje in prehranjevanje. Pomembno je, da ne povzročamo nepotrebnega hrupa, če nas spremlja pes, pa naj bo vedno na povodcu.
6. 12. 2023, (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine: Triglav, naš dom | TV Slo Planinska kultura
  Si predstavljate, da bi se z vlakom odpeljali na vrh Triglava? Ali pa pod našim očakom smučali in spali v mondenem turističnem središču? Kaj če bi pod njegovim vrhom kraljeval ogromen observatorij? Za vse to so celo obstajali načrti. Vabljeni k ogledu dokumentarno-izobraževalnega filma (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine: Triglav, naš dom s spletnem arhivu TV Slovenija.
5. 12. 2023, Vodnik meseca – V zasnežene gore Splošno
  Decembra znižujemo planinski vodnik V zasnežene gore (avtor Gorazd Gorišek) za 30-odstotkov. V prazničnem mesecu je na voljo že za 18,83 € (redna cena 26,90 €). Vabljeni v slovenske zasnežene gore!
5. 12. 2023, Predstavitev novega Vodnika po planinski poti SPDT Vertikala Planinska kultura
  Predstavitev novega vodnika Vodnik po planinski poti SPD Trst: vertikala. Pot poteka po italijanski strani vse od Tromeje pa do vznožja tržaškega Krasa.
5. 12. 2023, Zemljevid priporočenih turnosmučarskih poti na Pokljuki Varstvo gorske narave
  Najbolj priljubljene turnosmučarske poti na širšem območju Pokljuke potekajo v bližini mirnih območij za belko, divjega petelina, ruševca in gamsa, zato je Planinska zveza Slovenije s partnerji projekta VrH Julijcev pripravila zemljevid priporočenih turnosmučarskih poti na Pokljuki, na katerih boste živalim zagotavljali večjo mero miru.
5. 12. 2023, Ko človek sebe namenja drugemu Splošno
  Vedno bolj se zavedamo pomembnosti izkoriščanja časa. Občutek imamo, da je tega vse manj. Vsakdanjost nas posesa v rutino nalog in dejavnosti, temu pa sledi vedno manjša odprtost za raznovrstne stike z drugimi. Oddaljujemo se drug od drugega, sosed od soseda, človek od človeka. Med nami je vse manj žive komunikacije.
4. 12. 2023, Gregor Šegel na robu finala na 2. tekmi EP v lednem plezanju Gorski športi
  V soboto, 2. decembra, se je v Brnu na Češkem odvila druga tekma v seriji evropskega pokala v tekmovalnem lednem plezanju v sezoni 2023/24. Tekma je doživela rekordno udeležbo, na štartni listi je bilo kar 72 tekmovalcev in 35 tekmovalk iz 18 držav. Slovenske barve je zastopala šesterica, med katerimi se je najvišje zavihtel Gregor Šegel, ki je le za las zgrešil finale, odlično plezanje v kvalifikacijah sta pokazala tudi Nadja Korinšek in Miha Guna.
4. 12. 2023, Letno srečanje kategoriziranih alpinistov 2023 na Vršiču | poročilo Alpinizem
  Peto leto zapored smo se ob koncu sezone sestali kategorizirani alpinisti in predstavniki IO Komisije za alpinizem. Sledili smo lanskim zavezam in tokrat zadnji novembrski vikend preživeli v Koči na Gozdu, kar je večina izkoristila za potepanje in plezarijo po okoliških vzpetinah, hkrati pa je bližina doma pomenila tudi precej okrnjene večerne debate.
4. 12. 2023, Uspešno izpeljani jesenski posveti za planinska društva 2023 Društva
  Planinska zveza Slovenije je med 21. in 30. novembrom 2023 izpeljala šest posvetov za vodstvo planinskih društev, in sicer v Kranju, Mariboru, Novem mestu, Ajdovščini, Velenju in Ljubljani. Objavljamo PPT-predstavitev.
4. 12. 2023, Pohod na svetovni dan invalidov združil inPlanince Splošno
  Invalidi in ljudje s posebnimi potrebami imajo velikokrat težavo, kako biti vidni v današnji družbi, ki je preplavljena z informacijami, hitenjem in brez stika s človekovo bitjo. Še težje je v taki družbi biti sprejet kot enakopraven in dejaven član. Prav to pa je cilj, ki ga želimo skupaj doseči na inkluzijskih pohodih Inplaninca Skupaj v hribe. Naši pohodi so prežeti s spoštovanjem, razumevanjem, odgovornostjo in prijateljstvom.
2. 12. 2023, Najvišja priznanja PZS poklon neutrudnim planinskim prostovoljcem Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu, ki je temelj planinske organizacije, ki letos praznuje 130 let. Na svečani podelitvi na Ljubnem je 2. decembra 2023 podelila svečane listine PZS 11 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 22 planincem ob življenjskih jubilejih in tri zlate častne znake PZS.
2. 12. 2023, Razpis za delo v kočah pod Krnom Koče
  Planinsko društvo Nova Gorica išče zanesljive, odgovorne, prijazne in dinamične osebe, ki so pripravljene na delo v planinskem okolju. Delo se bo izvajalo v njihovih kočah v Lepeni, pri Krnskem jezeru in na Krnu.
1. 12. 2023, Planinska članarina 2024 - tradicija, ponos, varnost! Planinska organizacija
  Skoraj polovica zneska plačane članarine je namenjen izbranemu planinskemu društvu ali klubu. S preostankom financiramo različne programe Planinske zveze Slovenije in krijemo stroške članskega zavarovanja. Upamo, da boste čim večkrat koristili tudi mnoge članske ugodnosti - popust za prenočevanje v planinskih kočah, popust pri nakupih planinske opreme ali vstopnice. Srečno (v gorah)!
1. 12. 2023, Rea Kolbl in Klemen Španring do največjega slovenskega uspeha v mešanih štafetah v SP Gorski športi
  Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je uspešno začela tekmovalno sezono. Na prvi tekmi svetovnega pokala, ki je bila 25. in 26. novembra v Val Thorensu v Franciji, sta Rea Kolbl in Klemen Španring v mešani štafeti osvojila odlično 9. mesto, kar je največji slovenski uspeh v tej disciplini. V šprintih sta se uvrstila na 41. oz. 52. mesto.
1. 12. 2023, Za ohranjeno naravo ključno sodelovanje različnih sektorjev in spreminjanje navad ljudi Varstvo gorske narave
  Petletni projekt VrH Julijcev, ki ga vodi Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP), je s pomočjo evropskih in nacionalnih sredstev omogočil devetim partnerjem izboljšano sektorsko sodelovanje in številne novosti s skupnim ciljem izboljšanja stanja izbranih zavarovanih vrst in njihovih življenjskih prostorov v območjih Nature 2000 v Triglavskem narodnem parku. Med ključnimi rezultati projekta je 15 obnovljenih kalov na večinoma težko dostopnih planinah in pašnikih, označitev in uveljavitev 19 mirnih območij, prav tako pa so obnovili in na novo vzpostavili široko mrežo usmerjevalne infrastrukture za obiskovalce.
1. 12. 2023, Zavzemanje za vključevanje invalidov v ukrepe pri podnebnih spremembah Splošno
  Sogovorniki, ki so sodelovali na posvetu, že danes prepoznavajo pobude in projekte, ki lahko pripomorejo k bolj kakovostnemu življenju vseh. Tako so izpostavili metode zelenega socialnega dela, poskuse dopolnjevanja komunikacije z avatarji, ki sporočajo vsebine v znakovnih jezikih, projekte lahkega branja, ki dopolnjujejo vsebine o okolju, podnebnih spremembah in ravnanju v nepredvidenih situacijah, projekte multimodalne mobilnosti.
29. 11. 2023, CEWE FOTOKNJIGA, najbolj osebno darilo Reklamno sporočilo
  Najlepše spomine shranite v večkrat nagrajeno CEWE FOTOKNJIGO.
29. 11. 2023, 20 častnih vodnikov PZS prejelo priznanja na zboru VO PD na Igu Vodništvo
  V soboto, 25. novembra 2023, je na Igu potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov planinskih društev, pred zborom pa je bilo že zelo živahno na posvetu Gore in varnost. Na zboru je priznanje častni vodnik letos prejelo kar 20 vodnikov. Naziv častni vodnik PZS se podeli vodniku PZS za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva oz. za tridesetletno delo na področju vodništva.
Prikazano: 341 - 360 od 12512 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih