torek, 25. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 441 - 460 od 12534 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
31. 10. 2023, Tomo Drolec: Prvi soplezalec Tomaža Humarja in 10-letni oskrbnik doma na edinem 'vulkanu' v Sloveniji #podcast Alpinizem
  V 16. epizodi podcasta V steni je z nami predani oskrbnik, hribovsko vsestransko aktivni gorski romantik Tomo Drolec.
31. 10. 2023, Danes TV-premiera filma VrH Julijcev Varstvo gorske narave
  Vabljeni k ogledu televizijske premiere izobraževalnega naravoslovnega dokumentarnega filma VrH Julijcev v torek, 31. oktobra 2023, ob 20.30 uri na TV Slovenija 1. Po TV-premieri bo film brezplačno na ogled v multimedijskem centru MMC RTV Slovenija.
30. 10. 2023, Franci Savenc (1935-2023) Splošno
  V 89. letu se je poslovil naš alpinistični kronist Franci Savenc. Svoje življenjsko poslanstvo je našel predvsem v informiranju množic, ki jih zanimajo gore. Kar dvajset let so izhajale njegove Alpinistične novice v Delu. Delal je kot sourednik revij doma in v tujini (tudi Planinskega vestnika), občasno je sodeloval pri izdaji planinskih knjig in zemljevidov ter bil aktiven na področju imenoslovja in izobraževanja.
30. 10. 2023, Pot Planica-Tamar ponovno ODPRTA Poti
  Planinska pot v Tamar iz Planice je ponovno odprta in normalno prehodna.
30. 10. 2023, Planinska nostalgija ali kaj nam sporočajo zgodbe pionirjev planinske 'turistike'? Varstvo gorske narave
  130 let Planinske zveze Slovenije kot nevladne, planinske in najbolj množične organizacije na področju planinstva se sliši veliko. A zgodovinski zapisi o raziskovalcih, domačinih in tujcih, ki so jih omrežile skrivnosti slovenskih gora segajo še dlje. Časi se spreminjajo, motivi ostajajo enaki: raziskovanje, iskanje miru in občutka svobode na vrhovih. Dostopnost planinstva je danes zelo razširjena in ne tako kot nekoč, nikomur ni treba vprašati gospode za dovoljenje.
30. 10. 2023, O Knafelčevi markaciji v oddaji Alpe-Donava-Jadran Poti
  Znamenita Knafelčeva markacija in eden od simbolov slovenskega planinstva je leta 1922 vpeljala enotno označevanje planinskih poti. Ta likovno izčiščeni in popolni znak daje obiskovalcem gora občutek varnosti, predvsem pa zagotovilo, da so na pravi in vzdrževani poti. 24. oktobra so jo predstavili v oddaji Alpe-Donava-Jadran. Vabljeni k ogledu v spletnem arhivu TV Slovenija.
29. 10. 2023, Iz Planinskega vestnika | Po požaru odprta nova Mozirska koča Koče
  Potem ko je 24. februarja 2021 zgorela že tretja, nedolgo predtem obnovljena Mozirska koča na Golteh (1356 m), že nova mozirska lepotica samo po dobrih dveh letih od uničujočega požara znova nudi varno zavetje planincem in ostalim obiskovalcem gora.
28. 10. 2023, Slovenci ostali brez finalnih nastopov na kvalifikacijski tekmi za OI Športno plezanje
  V Lavalu je bila v soboto polfinalna tekma evropskih kvalifikacij za popolnitev mest na olimpijskih igrah za prihodnje leto v Parizu. Nastopilo je šest Slovencev, a se nikomur ni uspelo uvrstili med osem najboljših. Nastop v Parizu si je doslej od Slovencev zagotovila le Janja Garnbret.
28. 10. 2023, RAZPIS I Zimski alpinistični tabor Tatre 2023 Alpinizem
 
28. 10. 2023, Klopce ljubezni 2023 Splošno
  Nekaj je v teh hribih, kar nas mami in kar pospeši utrip srca. Nekaj je v teh hribih, gorskem zraku, ki nas tako silno vse leto vleče v osrčje neokrnjene narave, zavetja gora in hribov. Slovenci jih imamo radi. Kako jih ne bi imeli? GENERALI zavarovalnica d.d. in Planinska zveza Slovenije sta v sodelovanju s štirimi planinskimi društvi v letu 203 pristopila k sodelovanju pri postavitvi štirih klopc ljubezni na najlepših razgledih Slovenije.
27. 10. 2023, Dijaški planinski tabor Bavšica 2023 Mladi
  Ko so se letošnje poletne počitnice že bližale koncu, so se v dolini pod Bavškim Grintavcem, Kanjo in Briceljkom zbrali dijaki iz vse Slovenije, da v objemu gora preživijo aktiven gorski teden. Od 19. do 26. avgusta so se družili z vrstniki, oblezli kar nekaj vrhov, predvsem pa ustvarili nepozabne spomine, ki so še kar živi. Svoje misli in dogodivščine o preživetem tednu so v besedo strnile udeleženke tabora Tinkara Kogoj, Katarina Bernard in Neža Kočevar.
27. 10. 2023, Za lepše in varnejše turne smuke | nov turnosmučarski priročnik Splošno
  Vedno večja skupnost turnih smučarjev ima po dolgih letih premora končno pred seboj nov, moderen in strokoven priročnik o turnem smučanju. Tone Golnar je vanj vključil čisto vse - od tehnike smučanja in vzpenjanja, do predstavitve opreme in med turo pretečih nevarnosti. Na kratko - priročnik o turni smuki od A do Ž za vsakega ljubitelja belih gorskih strmin.
27. 10. 2023, Prihaja nov dokumentarni film o sožitju človeka in narave v Triglavskem narodnem parku Varstvo gorske narave
  Izobraževalni naravoslovni dokumentarni film VrH Julijcev skozi oči ljudi, ki v Triglavskem narodnem parku živijo, delajo ali ga obiskujejo, predstavlja različne vidike ohranjanja bogastva narave edinega narodnega parka v Sloveniji. Film bo 31. oktobra premierno predvajan na 1. programu TV Slovenija in je tudi napoved leta 2024, ko v Sloveniji obeležujemo 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka.
26. 10. 2023, Sara Jaklič in Marija Šorl odhajata na odpravo v Oman Alpinizem
  Sara Jaklič in Marija Šorl (z dekliškim priimkom Jeglič) je uigrana kranjsko-ljubljanska naveza vrhunskih slovenskih alpinistk, ki bo dobro desetletje skupnega plezanja kronala z odpravo v Oman. Na pot odhajata 28. oktobra in se predvidoma vračata 19. novembra. Njun glavni cilj je plezanje v pogorju Jebel Mishta in drugod, kjer visoke apnenčaste stene še dopuščajo nekaj prostora za plezanje prvenstvenih smeri, preizkusili pa se bosta lahko tudi v deep water solu. Več v pogovoru z vodjo odprave Saro Jaklič.
26. 10. 2023, Po eni boljših poletnih planinskih sezon odgovorno v gore jeseni Koče
  Letošnja poletna sezona v planinskih kočah je bila znova ena boljših in po zaslugi tujih gostov po številu nočitev celo presega lansko. Večina planinskih koč, ki je bila zaradi vremenskih ujm poleti zaprtih, je spet dostopna po planinskih poteh. Koče v visokogorju so že zaprte, nižje ležeče pa kljub spremenljivi vremenski napovedi za čas krompirjevih počitnic odprtih vrat pričakujejo obiskovalce, ki pa se morajo za varnejši jesenski obisk gora odgovorno pripraviti in primerno opremiti.
26. 10. 2023, Uživajte v aktivnem življenjskem slogu, preženite utrujenost in se napolnite z neustavljivo energijo Reklamno sporočilo
  Včasih ni treba veliko, da se zavemo, zakaj smo utrujeni. Hitre spremembe v vsakdanjem življenju, obveznosti, pritiski in zahteve po dosežkih sodobnega človeka lahko zelo obremenjujejo. Za sodoben način življenja je značilno veliko število stresnih situacij, ki trajajo dlje, se ponavljajo, so zelo močne, zgoščene, včasih skoraj neprekinjene oz. jih posamezniki tako doživljamo. Stresni odziv je pri delu lahko koristen in pripomore k uspešnemu soočanju z dnevnimi obveznostmi, da ostajamo osredotočeni na naloge, damo več od sebe in ohranjamo motivacijo za učenje. Lahko pa vodi v utrujenost in izčrpanost. Kako pa si pomagamo pri obnavljanju ustrezne ravni energije in premagovanju utrujenosti?
25. 10. 2023, Švica | pošten plezalni tabor ženskih navez Alpinizem
  Švica ne ponuja le kompleksnih alpskih tur, kar je bil pomemben faktor, zaradi katerega smo se na koncu tja odpravile le alpinistke. Ker smo vse to območje obiskale prvič v poletnem času, je tabor terjal kar nekaj raziskovalnega duha in take okoliščine zelo otežijo izbor in izvedbo tur. Tudi kadar dnevi niso bili namenjeni dolgim alpskim turam, smo že v krajših stenah videle, da se v Švici pleza, saj se je potrebno včasih pošteno napeti že v 6b.
25. 10. 2023, RAZPIS I Kategorizacija za leto 2023 – jesenski rok Alpinizem
  Prijave za kategorizacijo sprejemamo v elektronski obliki na naslov: alpinizem@pzs.si, zadeva: kategorizacija_jesen23 do vključno petka, 10. novembra 2023.
24. 10. 2023, Med izstopajočimi vzponi za zlati cepin 2023 tudi slovenska Alpinizem
  Znani so prejemniki zlatih cepinov 2023, ki jih bodo podelili novembra v francoskem Brianconu, med izstopajočimi vzponi alpinističnega leta 2022 pa sta tudi vzpona slovenskih alpinistov: prvenstvena smer Fango Fiesta Andreja Ježa, Anje Petek in Aritze Monasteria v Peruju ter prvenstvena smer Screaming Barfies Matije Volontarja, Žige Oražma in Bora Levičnika v Himalaji.
24. 10. 2023, Razpis | brezplačni izobraževalni kampus hitrostnega plezanja Športno plezanje
  Komisija za športno plezanje bo med 17. in 19. novembrom 2023 izvedla brezplačni trenerski seminar in trening kampus za hitrostne športne plezalce.
Prikazano: 441 - 460 od 12534 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih