sreda, 19. junij 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Mladi

Prikazano: 281 - 300 od 650 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
1. 11. 2015, Razpis usposabljanja za menedžerje v mladinskih organizacijah Mladi
  Usposabljanje za menedžerje je namenjeno tistim, ki opravljajo vodstvene vloge v mladinskih organizacijah ali pa se na to pripravljajo. Vodstvena vloga ne pomeni nujno ožjega vodstva v organizaciji, lahko gre tudi za vodenje lokalne enote ali druge delovne skupine.
31. 10. 2015, Posvet Zdravje mladih v Sloveniji Preventiva
  Srečanje je namenjeno vsem, ki bi radi izvedeli več o različnih področjih zdravega življenjskega sloga med mladimi in jih zanima, zakaj je pomembno, da jim posvečamo pozornost.
30. 10. 2015, Zbor mladinskih odsekov - vabilo Mladi
  Mladinska komisija PZS sklicuje Zbor mladinskih odsekov (Zbor MO), ki je najvišji organ komisije.
29. 10. 2015, Napotek za varnejše obiskovanje gora PZS
  Bližajoči se lepi dnevi so kot nalašč za obisk gora. Pri tem ne smemo pozabiti, da je v sredogorju in visokogorju že sneg, predvsem na severnih pobočjih in nad 2000 metrih. Temperature se ponoči marsikje spustijo pod ničlo in s tem posledično tla zmrznejo.
27. 10. 2015, Male študentske lučke na temni Veliki planini Mladi
  Tokrat v hribe malo drugače … da ne bi vedno hodili podnevi, smo jo tokrat prehodili v temi. Strah pred njo pa je bil povsem odveč, saj smo s pomočjo čelnih svetilk in malo raziskovalnega duha uspešno prišli do cilja.
26. 10. 2015, Orientacijski tek v organizaciji Slovenskega planinskega društva Trst Mladi
  Slovensko planinsko društvo Trst je v sodelovanju z Združenjem slovenskih športnih društev v Italiji organiziralo že deseto deželno tekmovanje v orientacijskem teku.
20. 10. 2015, Zaključek študijskih počitnic doživet v Bavšici Mladi
  Od 27. do 30. septembra se je v Planinskem učnem središču Bavšica prvič odvijal Študentski planinski tabor, ki je predstavljal zaključek letošnjih študentskih izletov. Na kupu smo se znašli mladi iz vseh strani Slovenije, da se pred začetkom novega študijskega leta še nadihamo malo svežega zraka, sklenemo nova poznanstva in si pridobimo potrebno energijo za študij.
17. 10. 2015, S študenti v hribe ... na temno Veliko Planino Mladi
  Vam je že na prvem predavanju padel mrak na oči? Ne najdete luči na koncu tunela? Se v predavalnici počutite kot na temni strani meseca? No potem ste teme že dodobra vajeni, kar vam je lahko na prvem študentskem izletu v veliko pomoč. Vsem ostalim pa bo tokrat glavni pripomoček svetilka – priporočamo tako s polnimi baterijami in zgledno življensko dobo.
13. 10. 2015, Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih poteh ter princip sirovih lukenj Mladi
  Zdaj ko smo obrnili še zadnjo stran poglavja letošnjih poletnih potepov in spet živimo svoj vsakdan tukaj v hrupni prestolnici, mi misli nenehno uhajajo na tečaj, ki sem se ga udeležila ob koncu počitnic, na okolje, v katerem se je odvijal, na ljudi, ki so ga naslikali ter sooblikovali. In sprašujem se, ali je tukajšnje sonce tako prijetno kot tamkajšnje, ali je pogled skozi okno sploh primerljiv z večernim pogledom proti Bavškemu Grintavcu in ali je kava tudi tukaj tako dobra. Ali tukaj sploh obstaja kaj, kar lahko nadomesti vse, kar je bilo tam – morda čokolada?
5. 10. 2015, Razpis za alpinistični tabor Chamonix 2015 Alpinizem
  Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira plezalni tabor za alpiniste v Chamonixu, ki bo predvidomaod nedelje, 18. oktobra do nedelje, 25. oktobra 2015. Tabor bo vodil Peter Bajec.
2. 10. 2015, Na Tečaju orientacije na Menini odkrili nove orientacijske talente Mladi
  Nekaj dni pred tretjim septembrskim vikendom smo člani vodstva natančno spremljali vremsko napoved ter brzeli po še zadnjih opravkih. Zopet nas je namreč čakal Tečaj orientacije na Menini planini in morali smo poskrbeti, da bodo udeleženci dobili vse, po kar so prišli, in še kaj več. V petek zjutraj smo se v oblačnem, a suhem vremenu pripeljali do Doma na Menini in tečaj se je lahko začel.
24. 9. 2015, Zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2015 Mladi
  Skladno z 10. členom Zakona o javnem interesu v javnem sektorju bo ministrica, pristojna za mladino, v letu 2015 podelila državna priznanja v mladinskem sektorju.
18. 9. 2015, Enkrat mladi planinec, vedno srčen planinec Mladi
  Natalija Marovt iz Braslovč je bila med pobudnicami izdaje prvega slovenskega Planinskega zabavnika. Vzgoja mladih planincev je v precejšnji meri vezana na delo mentorjev v vrtcih in šolah. Ker gre za prostovoljno delo, je nihanje aktivnosti seveda razumljivo. Iz istega razloga je tudi v planinskih društvih zdaj ena in zdaj druga dejavnost bolj zastopana. Za vzgojo odgovornih in predanih mladih planincev, ki bodo sobivanje z naravo ponotranjili za vse življenje, je zato najbolj pomembno sodelovanje med vrtci, šolami in društvi. Brez temeljne podpore in spodbude staršev pri tem seveda ne gre.
17. 9. 2015, Športno plezanje v šoli – začetni seminar za učitelje športne vzgoje Športno plezanje
  Planinska zveza Slovenije in Fakulteta za šport vabita športne pedagoge v osnovnih in srednjih šolah na 8-urni seminar vključevanja športnega plezanja v pouk športne vzgoje.
16. 9. 2015, 25 + 7 + 2 = seminar MV 2015 Mladi
  Med 25. julijem in 2. avgustom 2015, je v Bavšici že 9. leto potekalo usposabljanje za mladinske voditelje. Seminarja se je udeležilo 25 srednješolcev, nad njimi je bdelo 7 članov vodstva, za polne želodčke pa sta skrbela kuharica in kuhar.
2. 9. 2015, Pravljica o mavričnih planincih ... Mladi
  ... ali kako smo preživeli drugi tabor Vesele Gorice. Težko je strniti misli v nekaj stavkih in povedati kako "carsko" smo se imeli. Si predstavljate tisto, ko zjutraj odpreš zadrgo šotora in se pred tabo zariše silhueta Stene, po obrazu pa te pobožajo nežni žarki jutranjega sonca.
30. 8. 2015, Jesenska usposabljanja Mladinske komisije – vabljeni k udeležbi Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije organizira v mesecu septembru dve usposabljanji ter študentski planinski tabor. Vabljeni k udeležbi, nekaj prostih mest je še pri sleherni načrtovani akciji.
29. 8. 2015, 27. državno tekmovanje Mladina in gore za šolsko leto 2015/16 Mladi
  Šolsko športno tekmovanje Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.
28. 8. 2015, MV-ji vseh dežel, srečajmo se! Mladi
  Za nami je že 9. leto MV-jev in z njim pride tradicionalno 5. srečanje, ki nas bo peljalo v neposredno bljižino Cerkniškega jezera. Vsi »stari znanci« že veste, da gre za super vikend, ostale pa vabimo, da se na lastne oči prepričate o tem.
25. 8. 2015, Nagradni tabor so si zaslužili le najboljši Mladi
  Tudi letos so za en teden PUS Bavšica zasedli mladi nagrajenci, ki so se izkazali na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju ter tekmovanju Mladina in gore. Od 19. do 25. julija je tako 22 osnovnošolcev ter 5 mentorjev iz šestih različnih planinskih društev odkrivalo lepote okoliških vrhov ter uživalo v zasluženi nagradi.
Prikazano: 281 - 300 od 650 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih