torek, 12. november 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Planinska kultura

Prikazano: 301 - 320 od 1113 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
24. 11. 2015, Zimski planinski večeri PD Tolmin – Veliko število poslušalcev na predavanju Ivana Rejca Društva
  »Saj ni treba, da vzamem v roke tiste stare, zaprašene diase, sila spomina je dovolj močna, da prizori med vzponom po mogočni steni Aconcague še niso zbledeli,« pravi Rejc v svojem spominskem članku ob 30-letnici 1. Primorske odprave na Aconcaguo (Kako mine trideset let, PV 2012-2, str. 54).
20. 11. 2015, Planinski portret: Tomaž Willenpart, predsednik PD Ljubljana Matica Planinska kultura
  Je predsednik največjega planinskega društva (PD) v Sloveniji z zelo dolgim stažem – že polnih 18 let. Bivši načelnik Alpinističnega odseka, markacist, deloval je tudi v mladinskem odseku. Torej je spoznal dejavnost planinskega društva v njegovem bistvu, v njegovi vsebini, v dejavnostih, zaradi katerih društvo obstaja. Društvo vodi s pomočjo izkušenj starejših ter s polno mero mladostne zagnanosti. S konsenzom, brez preglasovanja. Z odločnostjo, ki pogosto trči tudi ob birokratske ovire, ki pa jih zna pogosto zvito obiti.
20. 11. 2015, Mednarodni alpinistični festival v Pragi odpira vrata, tudi slovenskim goram Splošno
  Danes se v Pragi začenja tradicionalni mednarodni festival alpinizma, na katerem se obširno predstavlja Slovenija s svojimi lepotami gora, Planinska zveza Slovenije pa na festivalu gostuje z razstavo in predstavitvijo planinskih koč. Na Češkem bosta nastopila tudi slovenska alpinista Viki Grošelj in Luka Lindič.
18. 11. 2015, Načrt upravljanja Triglavskega narodnega parka v javni obravnavi Planinska organizacija
  Načrt upravljanja določa dolgoročne in operativne cilje, naloge ter predvidene aktivnosti za področja ohranjanja narave in naravnih virov, ohranjanja kulturne dediščine in kulturne krajine, ohranjanja poselitve in trajnostnega razvoja, obiskovanja in doživljanja ter skupnih podpornih aktivnosti za učinkovito izvajanje vseh področi.
16. 11. 2015, Zima je pred vrati - naj vas (p)ogreje Planinski vestnik Planinska kultura
  V tokratni številki Planinskega vestnika v osrednji rubriki predstavljamo za nekatere morda manj znano zgodovinsko dejanje. Na območje Baške grape in zgornje Selške doline so se v preteklosti naselili prebivalci z okolice Innichena na Južnem Tirolskem. Pogled na potomce v Baški grapi nam je razkril bivši župan Innichena Josef Passler.
15. 11. 2015, Izdelek meseca: Iz mojega življenja v gorah, faksimile z dodatkom dr. Kugyja Planinska kultura
  Od 15.novembra do 15. decembra 2015 smo za vas pripravili naslednji izdelek meseca: Iz mojega življenja v gorah - faksimile z dodatkom (dr. Julius Kugy). V tem času vam je na voljo s 50-odstotnim popustom. Vabljeni k ugodnemu nakupu!
13. 11. 2015, Razpisi Planinske založbe za pisce vodnikov ter za prevajalca Planinska kultura
  Planinska založba objavlja paket javnih pozivov za pisce vodnika po Dolomitih, vodnika po feratah v okolici Slovenije, vodnika po osrednjem delu Julijskih Alp ter za prevajalca iz/v angleščino.
5. 11. 2015, Povabilo društvom k sodelovanju pri projektu Brati gore ob svetovnem dnevu gora Planinska kultura
  Vsako leto 11. decembra obeležujemo svetovni dan gora. Letošnja osrednja tema se dotika planinske literature, zato vabimo k sodelovanju pri projektu Brati gore.
4. 11. 2015, O gigantski Himalaji in precej nižjih Julijskih Alpah Planinska kultura
  O vseh štirinajstih osemtisočakih ter o vseh poteh, stezah in skritih prehodih delčka Julijskih Alp. Kronologija osvajanja najvišjih gora planeta ter izvrsten enciklopedični vodnik mangartske in jalovške skupine – oba skoraj s četrtinskim odbitkom redne cene.
2. 11. 2015, Izšla šesta številka Strmine Planinska kultura
  Strmina je relativno nova revija posvečena ljubiteljem preživljanja časa v naravi. Je pa res, da prvenstveno cilja na vzponov željne bralce.
19. 10. 2015, Smo na pravi poti - predstavitev gospodarske komisije PZS Koče
  Verjetno se marsikateri starejši planinec spominja časov postavljanja ali obnavljanja planinskih koč, društvenih udarniških akcij in motivacije, ki ni bila pogojena z denarjem. Planincem, ki gore zgolj obiskujejo, se velikokrat zdi logično, da planinska koča tam je in da bodo v njej lahko pojedli kosilo, in marsikdo niti ne pomisli, kaj vse je moralo biti postorjeno, da je to mogoče. Četudi je romantični pogled na vse, kar se v hribih dogaja, verjetno gonilo planinstva pri nas, pa je za njim kopica organizacijskih in birokratskih zalogajev, z delom katerih se ukvarja tudi gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije.
15. 10. 2015, Čaj, dekica in ... Planinski vestnik – prava družba za deževne dni Planinska kultura
  Deževni dnevi so kot nalašč za načrtovanje gorskih dogodivščin. Planica – Pokljuka, gorniška pot, ki vas bo gotovo očarala, predstavljamo vam tudi Bukovnik, pozabljeno goro. Z nami pa se na pot lahko odpravite v Ziljske Alpe, (Tone) Škarja pa se spominja prvih slovenskih stopinj v nepalski Himalaji.
14. 10. 2015, Izdelek meseca - Vodnik po Karnijskih feratah Planinska kultura
  Od 15. oktobra do 15. novembra 2015 smo za vas pripravili naslednji izdelek meseca: Vodnik po Karnijskih feratah (Bine in Nada Mlač). V tem času vam je na voljo s 50-odstotnim popustom, in sicer po ceni 19,95 EUR. Vabljeni k ugodnemu nakupu!
8. 10. 2015, Prireditev ob praznovanju štirih desetletij evropske pešpoti E6 Poti
  Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji vabi ob 40. letnici evropske pešpoti E6 (Ciglarjeve poti) v Sloveniji na prireditev ob visokem jubileju.
6. 10. 2015, Na Reki Skupaj v gorah in Skupaj v Himalaji Planinska kultura
  Dokumentarna razstava Skupaj v gorah/Zajedno u planinama, ki jo je Hrvaška planinska zveza ob 140. obletnici ustanovitve pripravila skupaj s Planinsko zvezo Slovenije, je po včerajšnjem odprtju do 14. oktobra 2015 na ogled v Državnem arhivu na Reki. Danes ob 19. uri bo hrvaški alpinist in vodja številnih himalajskih odprav Darko Berljak na predavanju v Slovenskem domu KPD Bazovica na Reki predstavil skupne podvige slovenskih in hrvaških alpinistov.
30. 9. 2015, Odprtje pregledne dokumentarne razstave Med morjem in gorami Planinska kultura
  V petek, 25. septembra 2015, smo v Slovenskem planinskem muzeju odprli pregledno dokumentarno razstavo Med morjem in gorami. Pripravil jo je MDO Primorsko-notranjskih PD, ki povezuje deset planinskih in pet športnoplezalnih društev z območja slovenske Istre, Trsta, Krasa, Brkinov in Postojne.
25. 9. 2015, Marjeta Keršič Svetel o vlogi Frana Orožna pri slovenskem planinstvu Planinska kultura
  Knjižnica Laško in Planinsko društvo Laško ob Dnevih evropske kulturne dediščine vabita na domoznansko predavanje Marjete Keršič Svetel z naslovom Vloga Laščana Frana Orožna pri slovenskem planinstvu ter na odprtje razstave 120 let Planinskega vestnika in razstave o Franu Orožnu. V torek, 29. septembra 2015, ob 19. uri v Knjižnici Laško.
23. 9. 2015, Ujet med velikani - Čisti vrh, 1875 m Planinska kultura
  Do včeraj nisem verjela, da v naši mali deželi še lahko obstaja tako čudovit in odmaknjen košček sveta, kot je ta, ki je ujet med južni raz Lepega Špičja in spodnjo dolino Trente. Srhljiva lepota najvišjih vrhov zasenči lepoto tistih, ki so se dvignili iznad grap in jim je do dva tisoč metrov nadmorske višine zmanjkalo le nekaj metrov.
22. 9. 2015, Velikani Himalaje, knjiga vrhunskega slovenskega alpinista Vikija Grošlja, v angleški izdaji Planinska kultura
  Če bi želeli svoje tuje prijatelje ali poslovne partnerje, sorodnike ali znance v tujini obdariti s knjigo Giants of the Himalayas in se v letu pomembnih obletnic tudi tako pokloniti slovenskemu alpinizmu, bomo veseli vašega naročila. Naj spregovorijo slovenska vztrajnost, predanost visokim ciljem in njihovo uresničevanje!
20. 9. 2015, Med morjem in gorami - razstava MDO Primorsko-notranjskih PD Planinska kultura
  Vabilo na odprtje razstave Med morjem in gorami, ki bo v petek, 25.septembra 2015, v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.
Prikazano: 301 - 320 od 1113 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih