ponedeljek, 17. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 581 - 600 od 791 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
12. 4. 2014, Bojan Rotovnik ostaja na čelu slovenskih planincev

Danes, 12. aprila, je v prostorih Krke, d. d., v Novem mestu potekala redna letna Skupščina PZS, ki je bila tokrat volilna. Delegati planinskih društev (sklepčnost je bila 55,4 % oz. prisotnih 155 glasov od 280 planinskih društev) so za predsednika PZS potrdili dosedanjega predsednika PZS Bojana Rotovnika, ki je tudi edini kandidiral za to odgovorno funkcijo ene največjih prostovoljskih organizacij v Sloveniji s 55.159 člani.
9. 4. 2014, Volilna Skupščina PZS 2014

Spoštovani predstavniki medijev! Vabljeni na volilno Skupščino PZS 2014, ki bo v soboto, 12. aprila 2014, ob 11. uri, v prostorih Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, v Novem mestu. Vljudno vabljeni!
26. 2. 2014, NAJUSPEŠNEJŠI alpinisti in športni plezalci v letu 2013

Danes, 26. februarja 2014, je v Cankarjevem domu v Ljubljani v okviru 8. mednarodnega festivala gorniškega filma potekal Alpinistično-plezalni večer, slovesna razglasitev in podelitev priznanj najuspešnejšim alpinistom in športnim plezalcem za največje dosežke v alpinizmu in športnem plezanju v letu 2013. Najvišja priznanja so prejeli: Anastasija Davidova (naj alpinistka), Luka Krajnc (naj alpinist), Mina Markovič (naj športna plezalka) in Domen Škofic (naj športni plezalec) ter Tone Škarja, priznanje za življenjsko delo na področju alpinizma.
25. 2. 2014, Planinci, lovci, ribiči in taborniki po letih prizadevanj za ureditev omejevanja voženj v naravnem okolju enotni: tako vožnje z motornimi vozili kot tudi s kolesi morajo biti urejene z zakonom

Predstavniki Lovske zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije in Zveze tabornikov Slovenije, ki v okviru Nevladne skupine za okoljsko in društveno zakonodajo že nekaj let pristojne institucije kot tudi širšo javnost opozarjajo na nujnost ureditev voženj v naravnem okolju, so na skupnem sestanku sprejeli skupna stališča in pripombe glede sprememb in dopolnitev Zakona o ohranjanju narave ter Zakona o vodah ter jih posredovali Ministrstvu za kmetijstvo in okolje RS.
25. 2. 2014, ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER – KANDIDATI ZNANI, jutri slovesna PODELITEV priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem 2013

JUTRI - v sredo, 26. februarja 2014, ob 17. uri, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani slovesna razglasitev in podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za največje dosežke v alpinizmu in športnem plezanju v letu 2013. Kandidati za najboljše alpiniste so znani. Prireditev poteka v okviru 8. IMFFD.
18. 2. 2014, ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER, podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2013

Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem (KA) in Komisija za športno plezanje (KŠP) PZS vas v okviru 8. mednarodnega festivala gorniškega filma vabijo na slovesno razglasitev in podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2013, ki bo 26. februarja 2014, ob 17. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani. Lepo povabljeni!
14. 2. 2014, 40 % planinskih poti izven visokogorja poškodovanih ali neprehodnih zaradi žledoloma in snegoloma

Izredne vremenske razmere v Sloveniji so v minulih dneh botrovale žledu in predvsem na območju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, v gozdovih in drugih območjih je bila zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Začasna preventivna zapora večine planinskih poti (http://www.pzs.si/mediji.php?pid=205), ki smo jo objavili 7. februarja tudi na priporočilo Uprave za zaščito in reševanje RS, da se naj ljudje ne odpravljamo v gozdove na prizadetih območjih, je veljala en teden z namenom, da so lahko planinska društva – skrbniki planinskih poti opravili prve ocene stanja in škode.
9. 2. 2014, Ledni plezalec Janez Svoljšak mladinski SVETOVNI prvak

Ta konec tedna, 8. in 9. februarja 2014, je v francoskem mestu Champagny potekalo drugo mladinsko svetovno prvenstvo v lednem plezanju. UIAA je prvenstvo organiziralo v treh starostnih kategorijah, U15, U18 in U21, in sicer v težavnostnem in hitrostnem plezanju. Naš reprezentant Janez Svoljšak je v kategoriji do 21 let premagal vso konkurenco in prepričljivo zmagal!
7. 2. 2014, Zaprtje večine planinskih poti v Sloveniji

Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu in predvsem na območju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, zato je v gozdovih in drugih območjih zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so le-te zaradi velike količine podrtega drevja neprehodne (in bodo popolnoma ali delno neprehodne precej časa), zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno.
5. 2. 2014, Nevarne razmere v gorah in gozdovih

Spoštovani, ob nedavnih izrednih vremenskih razmerah Planinska zveza Slovenije opozarja vse obiskovalce gora naj ne uporabljajo in se ne zadržujejo na planinskih poteh, ki potekajo po gozdovih. V gorah pa je še vedno zelo velika nevarnost proženja snežnih plazov, zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora.
30. 1. 2014, Zakon o ohranjanju narave - Izjava predsednika PZS

Spoštovani, objavljamo izjavo predsednika PZS Bojana Rotovnika ob osnutku Zakona o spremembah Zakona o ohranjanju narave, ki ga je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS dalo v javno razpravo v petek, 24. januarja 2014:
28. 1. 2014, Zakon o ohranjanju narave - sporočilo za javnost

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je v petek, 24. januarja, na svoji spletni strani objavilo Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ohranjanju narave in odprlo javno razpravo.
11. 1. 2014, Idrijčani zmagovalci 25. Državnega tekmovanja Mladina in gore

Danes, 11. januarja 2014, je na OŠ Braslovče potekalo jubilejno, že 25. Državno tekmovanje Mladina in gore za osnovnošolce. Največ znanja so pokazali tekmovalci ekipe Planinske muhe iz Idrije (OŠ Idrija, PD Idrija) in prepričljivo zmagali. Šestindvajseto tekmovanje Mladina in gore bo drugo leto tako prvič v Idriji.
7. 1. 2014, Osp in Osapska stena naravna bisera, pomembna za slovensko plezanje

Ob nedavnem grobem posegu plezalcev v jami Grad pri vasi Osp, o katerem je poročala Primorska kronika (TV Slovenija, 3. 1. 2014), smo bili v Planinski zvezi Slovenije zgroženi. V PZS se namreč zavedamo problematike v tej dolini in si močno prizadevamo k ureditvi le-te, tudi s pomočjo plezalcev ter lokalne skupnosti in Mestne občine Koper.
6. 1. 2014, 25. Državno tekmovanje Mladina in gore to stoboto v Braslovčah

V soboto, 11. januarja 2014, bo na OŠ Braslovče že 25. Državno tekmovanje Mladina in gore. Uradni začetek tekmovanja bo ob 10. uri. Lepo povabljeni, da se nam pridružite!
18. 12. 2013, Policija in planinska zveza skupaj za varnost obiskovalcev slovenskih gora

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik sta danes, 18. decembra, podpisala sporazum o sodelovanju.
17. 12. 2013, Pirotehnika v Triglavskem narodnem parku - NE!

V letošnjem letu nadaljujemo z ozaveščevalno akcijo o škodljivosti uporabe pirotehničnih sredstev. Pozitivni odzivi minulih dveh let dokazujejo, da se vedno več ljudi zaveda, da uporaba pirotehnike ogroža varnost človeka, moti živali in onesnažuje okolje.
16. 12. 2013, Podpis sporazuma med PZS in Policijo

Spoštovani predstavniki medijev! Generalni direktor policije Stanislav Veniger in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik bosta v sredo, 18. decembra 2013, podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju. Podpis sporazuma bo ob 13. uri v medijskem središču na Ministrstvu za notranje zadeve RS na Litostrojski 54 v Ljubljani. Vljudno vabljeni!
10. 12. 2013, Mednarodni dan gora 2013: Gore - ključ do trajnostne prihodnosti

Mednarodni dan gora, 11. december, praznujemo od leta 2003, ko je po uspešnem mednarodnem letu gora 2002 ta dan generalna skupščina Združenih narodov razglasila za poseben dan, namenjen goram. V poslanici Združenih narodov je zapisano: »Mednarodni dan gora je priložnost, da oblikujemo zavedanje o pomenu gora za življenje, osvetlimo tako priložnosti kot tudi ovire pri razvoju gorskih območij in gradimo partnerstva, ki bodo prinesla pozitivne spremembe v svetovnih gorskih in hribovskih območjih.«
9. 12. 2013, Podeljena najvišja priznanja PZS za leto 2013

V soboto, 7. decembra 2013, je v Pokrajinskem muzeju Koper potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2013. Podelitev je Planinska zveza Slovenije pripravila v sodelovanju z Mestno občino Koper in Obalnim planinskim društvom (OPD) Koper.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih