nedelja, 14. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 781 - 796 od 796 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
1. 4. 2011, Mednarodna alpinistična odprava planinske zveze Slovenije Makalu 2011 odhaja na pot

V ponedeljek, 4. aprila 2011, popoldne se z brniškega letališča na pot odpravlja mednarodna alpinistična odprava Makalu 2011, ki je organizirana v okviru Planinske zveze Slovenije. Odpravo, ki bo trajala do 2. junija 2011, sestavljajo štirje Slovenci, Rok Blagus (AO Ljubljana-Matica), Luka Lindič (AO Celje-Matica), Boris Lorenčič (AO APD Kozjak Maribor) in vodja odprave Marko Prezelj (AO Kamnik), in Američan Steve House. Spremljal jih bo ameriški zdravnik dr. Scott Boughton.
29. 3. 2011, PZS in Pivovarna Laško podpisali pismo o nameri

Včeraj, 28. marca 2011, sta na Planinski zvezi Slovenije predsednik PZS Bojan Rotovnik in direktor marketinga Pivovarne Laško d. d. Jure Struc podpisala pismo o nameri o medsebojnem sodelovanju.
4. 2. 2011, PZS predala Slovenskemu planinskemu muzeju dragocena arhivska gradiva

V prostorih Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani je bila v četrtek, 3. februarja, novinarska konferenca, ki sta jo pripravila Slovenski planinski muzej in Planinska zveza Slovenije. Osrednji dogodek je bila predaja še zadnjih arhivskih gradiv Planinske zveze Slovenije v trajno hrambo Slovenskemu planinskemu muzeju. Med arhivskimi gradivi je Planinska zveza Slovenije predala tudi originalno kupoprodajno pogodbo, s katero je Jakob Aljaž leta 1895 odkupil zemljišče vrh Triglava.
31. 1. 2011, Novinarska konferenca PZS in SPM, 3. februarja, v Mojstrani

Na novinarski konferenci bomo predstavili delovanje Slovenskega planinskega muzeja (SPM) v letu 2010 in načrt za 2011, podpis aneksov o nadaljnjem sofinanciranju SPM, podpis dogovora o predaji originalne pogodbe o nakupu zemljišča na vrhu Triglava s strani Jakoba Aljaža in nekaterih drugih arhivskih dokumentov v trajno hrambo Slovenskemu planinskemu muzeju. Originalno pogodbo o nakupu zemljišča na vrhu Triglava, ki ga je za nekaj goldinarjev župnik Jakob Aljaž odkupil leta 1895, ter nekatere druge arhivske dokumente bo predsednik PZS v trajno hrambo Slovenskemu planinskemu muzeju predal na sami novinarski konferenci. Prvič vam bomo predstavili tematski produkt Povečanje prepoznavnosti in uporabe slovenskih planinskih poti in planinskih koč (GAEA+ in spletna stran 'TopHikingAlps'). Simbolično bomo odprli planinsko prodajalno v prostorih Slovenskega planinskega muzeja.
15. 1. 2011, Slivniški svizci že drugič zapored zmagovalci Državnega tekmovanja Mladina in gore

Danes, 15. januarja 2011, je na OŠ Slivnica pri Celju v Gorici pri Slivnici potekalo že 22. Državno tekmovanje Mladina in gore. Največ znanja so ponovno pokazali Slivniški svizci (OŠ Slivnica pri Celju, PD Slivnica pri Celju) in prepričljivo zmagali.
11. 1. 2011, Brata Vukotič uspešna na svetovnem pokalu v tekmovalnem lednem plezanju

Pretekli konec tedna, 8. in 9. januarja 2011, je bila prva tekma svetovnega pokala v lednem plezanju UIAA za leto 2011, in sicer v Cheongsong v Koreji (http://www.iceclimbing.kr/english/). Prvič se je zgodilo, da je bila tekma svetovnega pokala v lednem plezanju organizirana v Aziji. "To je dobrodošel dogodek za vse korejske plezalce. Kot prva tekma svetovnega pokala v lednem plezanju UIAA v azijskih državah bo zelo motivirala plezalce v Koreji kot tudi tiste na Japonskem in na Kitajskem," je pred otvoritvijo v petek, 7. januarja, dejal Lee Injeong, predsednik Korejske planinske zveze (Korean Alpine Federation)
10. 1. 2011, 22. Državno tekmovanje Mladina in gore to soboto na OŠ Slivnica pri Celju

V soboto, 15. januarja 2011, bo na OŠ Slivnica pri Celju v Gorici pri Slivnici že 22. Državno tekmovanje Mladina in gore. Uradni začetek tekmovanja je ob 10. uri. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 26 ekip iz vse Slovenije. Ekipe štirih učencev od 6. do 9. razreda so morale na regijskih tekmovanjih, ki so bila 6. novembra 2010, pokazati veliko gorniškega znanja. Regijska tekmovanja (skupaj 67 ekip) so potekala na treh osnovnih šolah, in sicer za Štajersko regijo na OŠ Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, za Primorsko na OŠ Deskle in za Notranjsko, Gorenjsko in Dolenjsko na OŠ Šenčur.
8. 1. 2011, Slovesna razglasitev in podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu in športnem plezanju 2010 bo v četrtej

V četrtek, 13. januarja 2011, bo v Domžalah v Kulturnem domu Franca Bernika slovesna razglasitev in podelitev priznanj za največje dosežke v alpinizmu in športnem plezanju v letu 2010. Slovesnost prvič skupaj organizirata Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije in Komisija za športno plezanje PZS.
7. 1. 2011, Novice iz Koreje, SVETOVNI pokal v lednem plezanju 2011

Novica iz Koreje – Cheongsong, 7. 1. 2011 ob 22.50 po korejskem času (avtor Rožle Bregar), http://www.pzs.si/index.php?stran=Novice&novica_id=5386. Ledni plezalci smo se v toplem spremstvu organizatorjev z avtobusom iz Seula odpeljali 300 km južneje, v mesto Cheongsang, kjer bomo nastanjeni nadaljnje dni. Ob veličastni otvoritvi je Koreja še enkrat pokazala svojo natančno organiziranost, ki daje zgled nadaljnjim tekmam. Prva letošnja tekma za "UIAA Ice Climbing World CUP", svetovni pokal v lednem plezanju se je uradno pričel. Težko pričakovane stene, ki velja za najmodernejšo konstrukcijo do sedaj, na žalost še nismo videli, saj je od baze oddaljena slabo uro vožnje.
22. 12. 2010, Predsednik Republike Slovenije dr. Türk odlikoval Frančka Kneza in Silva Kara

Slovenska alpinista svetovnega formata Franček Knez in Silvo Karo sta danes, 22. decembra 2010, iz rok predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka prejela visoko državno odlikovanje Red za zasluge. Predsednik je oba alpinista odlikoval za dosežke v slovenskem alpinizmu in za prispevke k ugledu slovenskega alpinizma v svetu in večji prepoznavnosti Slovenije.
4. 12. 2010, Izredna skupščina Planinske zveze Slovenije 2010, dogovor PZS – GRZS podpisan

V glavni dvorani Narodnega doma Mestne občine Celje je v soboto, 4. decembra 2010, potekala izredna skupščina Planinske zveze Slovenije. Zbralo se je 130 delegatov od 257, kolikor je planinskih društev. V drugem delu pa se je število celo povečalo na 132 delegatov. Po glasbenem uvodu Šaleškega študentskega okteta je predsednik PZS Bojan Rotovnik v nagovoru pozdravil vse prisotne. V govoru je še posebej izpostavil temelj planinstva, prostovoljstvo, in čestital Rozaliji Skobe (PD Krka Novo mesto), ki je prejela priznanje za najprostovoljko leta 2010, ter pozdravil ambasadorko evropskega leta prostovoljstva 2011 Magdaleno Strmšek iz PD Moravče. Izrazil je željo za prehod iz formalnih okvirov, v katerih se planinska organizacija trenutno nahaja, na bolj vsebinsko delovanje, kot je npr. prenova akcij Ciciban planinec in Mladi Planinec. Poleg obravnavanja izhodišč za nov statut, sta pomembna tudi vsebinski in finančni načrt dela za leto 2011, obravnavana na tej skupščini. Na koncu je pozval planinska društva na plačilo obveznosti do Slovenskega planinskega muzeja.
4. 12. 2010, Izredni zbor markacistov

V soboto, 4. decembra 2010, je v prostorih Mestne občine Celje, v dvorani Narodnega doma, potekal izredni zbor markacistov, ki ga je organizirala Komisija za planinske poti PZS.
4. 12. 2010, Podelitev najvijših priznanj PZS za 2010

V soboto, 4. decembra 2010, je v glavni dvorani Narodnega doma Mestne občine Celje potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2010. Podelitev je organiziral Savinjski Meddruštveni odbor (MDO) planinskih društev v sodelovanju s PZS. Po pozdravnem nagovoru predsednice Savinjskega MDO-ja Manje Rajh in slavnostnem govoru predsednika Planinske zveze Slovenije Bojana Rotovnika, ki je izpostavil prostovoljstvo kot temelj našega delovanja, se je prireditev z odličnimi pevskimi vložki Šaleškega študentskega okteta zaključila s humornim nastopom članov priložnostnega ansambla, ki je predstavila zgoščenko Mladinske komisije PZS 'Greva pod objem gora'.
3. 12. 2010, Rozalija Skobe, najprostovoljka 2010

Med letošnjimi prejemniki plaket Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem za leto 2010 je bila tudi Rozalija Skobe, članica PD Krka Novo mesto in nekdanja načelnica Komisije za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Sloveniji. Plakete so bile podeljene na današnji svečani prireditvi ob mednarodnem dnevu prostovoljstva in začetku evropskega leta prostovoljstva 2011. Evropsko leto prostovoljstva 2011 pod geslom »Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!« je v imenu Vlade Republike Slovenije slavnostno odprla ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.
2. 12. 2010, Podpisan bo dogovor o sodelovanju med PZS in GRZS

V soboto, 4. decembra 2010, bo v Celju na svoji izredni skupščini Planinska zveza Slovenije podpisala z Gorsko reševalno zvezo Slovenije dogovor o sodelovanju. Na izredni Skupščini PZS bodo delegati med drugim sprejemali še izhodišča novega statuta, izvedene bodo dopolnilne volitve, podana bo informacija o prenovi sistema članarine za leto 2012; pred tem pa bo najzaslužnejšim članom podelila najvišja planinska priznanja.
2. 12. 2010, Silvo Karo postal častni član angleškega The Alpine Club-a

Silvo Karo, član PD Domžale in vrhunski alpinist, je letošnjo jesen postal častni član angleškega The Alpine Club-a. Med častne člane ga je predlagal predsednik Paul Braithwaite, tudi sam nekdaj odličen alpinist. The Alpine Club (AC) je najstarejša planinska organizacija na svetu, ustanovljena leta 1857 v Londonu, kjer ima svoj sedež še danes. Pri včlanjevanju svojih članov imajo stroge zahteve. Redni član lahko postane alpinist, ki ima preplezanih vsaj 20 spoštovanja vrednih alpskih smeri.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih