ponedeljek, 22. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 701 - 720 od 796 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
9. 8. 2012, Uspešen tretji Dan Alpske konvencije

Osrednji namen Dneva Alpske konvencije v Mojstrani 3. in 4. avgusta 2012 je bil opozoriti na pomen varstva in ohranjanja Alp ter na vlogo Alpske konvencije. Za obiskovalce so organizatorji pripravili kolesarjenje v dolino Vrata z bogatim spremljevalnim programom ter posvet z večernim predvajanem filma o Triglavskem narodnem parku in multivizije Za Alpe pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani.
3. 8. 2012, Ogenj v Alpah 2012

Vsako leto, drugo soboto v avgustu, zagorijo številni ognji in kresovi vzdolž Alp, od Dunaja do Nice. Slovenija že od leta 2004 sodeluje v tej akciji (ki sicer v Alpah poteka že od leta 1986). V soboto, 11. avgusta, in v vsem avgustu, se bomo povzpeli na vrhove, s čimer bomo opozorili na nezadostno izvajanje Alpske konvencije. Akcija Ogenj v Alpah nas spodbuja, da se zavemo tudi prihodnosti in naših zmožnosti pomoči in vključevanja v trajnostni razvoj. Pridružite se nam tudi na osrednjem dogodku v soboto, 11. avgusta, ki ga bo sestavljala delovna akcija odstranjevanja zarasti na Malem polju ter večerna prireditev na Bledu.
25. 7. 2012, Tretji Dan Alpske konvencije v Sloveniji vabi na kolesarjenje v Vrata

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Vabimo vas 3. Dan Alpske konvencije z osrednjim dogodkom v soboto, 4. avgusta 2012, ko organiziramo rekreativno kolesarjenje iz Mojstrane v dolino Vrata pod Triglavsko severno steno in bogat spremljevalni program pri Slovenskem planinskem muzeju. Večer pred tem, v petek, 3. avgusta 2012, pa bo v Slovenskem planinskem muzeju potekal posvet z naslovom Alpska konvencija in primeri dobre prakse, ki ga bomo zaključili s Filmom o Triglavskem narodnem parku in multivizijo Za Alpe. Vljudno vabljeni!
14. 7. 2012, Zmaga Mine Markovič na tekmi svetovnega pokala v težavnosti (Chamonix)

Včeraj, 13. julija 2012, se je v Chamonixu zaključila prva tekma letošnjega svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, na kateri je najuspešnejša slovenska športna plezalka Mina Markovič ponovno potrdila, da je tudi najboljša športna plezalka sveta. Mina Markovič je novo sezono svetovnega pokala v težavnostnem plezanju začela na najboljši možni način: z ZMAGO na uvodni tekmi v francoskem Chamonixu. Tekmovalka je vpisala že deseto zmago v svetovnem pokalu, osmo v težavnosti.
27. 6. 2012, Na novinarski predstavili SMAR, alpinistične odprave 2012, sodelovanje PZS v Nepalu in uspehe mladih športnih plezalcev

Danes, 27. junija 2012, je na Planinski zvezi Slovenije potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili alpinistične odprave 2012, ki jih finančno podpira Planinska zveza Slovenije, Tečaj planinskih veščin Nepal 2012, na katerem sodeluje Planinska zveza Slovenije; predstavili so tudi letošnje odlične uspehe mladinske reprezentance v športnem plezanju ter novoustanovljeno slovensko mladinsko alpinistično reprezentanco.
22. 6. 2012, Novinarska konferenca PZS, 27. junij 2012 - alpinistične odprave, Nepal, SMAR, mladi športni plezalci

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Vabimo vas na novinarsko konferenco Planinske zveze Slovenije, ki bo v sredo, 27. junija 2012, ob 13. uri, v veliki sejni sobi Planinske zveze Slovenije, Dvorakova 9 (1. nadstropje), Ljubljana. Na novinarski konferenci bomo predstavili alpinistične odprave 2012, ki jih finančno podpira PZS, prvo slovensko mladinsko alpinistično reprezentanco, letošnje sodelovanje PZS v Slovenski gorniški šoli v Nepalu in uspehe slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju. Vljudno vabljeni!
16. 6. 2012, Srčni ljudje - praznovanje 100-letnice organiziranega gorskega reševanja pri nas in Dneva slovenskih planincev

Danes, 16. junija 2012, je bilo v Mojstrani in v Kranjski Gori praznično, saj so na Dnevu slovenskih planinskih doživetij praznovali planinci ob dnevu slovenskih planincev in vsi skupaj z gorskimi reševalci ob 100-letnici organiziranega slovenskega gorskega reševanja. Častni pokrovitelj praznovanja in slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.
15. 6. 2012, Jutri - Dan slovenskih planincev 2012 in 100-letnica organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Vabimo Vas na Dan slovenskih planinskih doživetij: Dan slovenskih planincev in osrednje praznovanje 100-letnice organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji, ki bo jutri, v soboto, 16. junija 2012, v Mojstrani in Kranjski Gori.
11. 6. 2012, V Alpe z javnim prevozom 2012

Že četrto leto zapored je CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, s partnerji izdala knjižico Vozni redi v Alpah. Knjižica je letos doživela večjo nadgradnjo - vsebuje namreč podatke o voznih redih devetnajstih najpogostejših progah javnega potniškega prometa v Alpah, 14 avtobusnih in 5 železniških.
7. 6. 2012, Gorska reševalna in Planinska zveza Slovenije skupaj pri praznovanju in preventivi

Sodelujoči na novinarski konferenci v Kranjski Gori, 6. junija 2012, so predstavili osrednje praznovanje 100-letnice organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji skupaj z že 47. dnevom slovenskih planincev, ki bo 16. junija 2012 v Mojstrani in Kranjski Gori. Gorska reševalna zveza je predstavila tudi novo knjigo, 5. zbornik GRZS z naslovom Reševanje v gorah. Ob tem so opozorili tudi na porast števila gorskih nesreč, varnejšo hojo v gore in trenutne razmere v gorah.
4. 6. 2012, Odprtje Planinskega kotička v Mestni knjižnici Ljubljana - VABILO

Planinska zveza Slovenije in Mestna knjižnica Ljubljana vas vabita na ODPRTJE PLANINSKEGA KOTIČKA v Mestni knjižnici Ljubljana, Kersnikova 2 (sosednja ulica, kjer domuje PZS), ki bo v torek, 5. junija 2012, ob 18.00. Vabljeni na odprtje in seveda na obisk in izposojo planinske literature!
30. 5. 2012, Skupna NOVINARSKA konferenca GRZS in PZS konferenca, 6. 6. 2012 - Dan slovenskih planincev in 100-letnica organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Vabimo vas na SKUPNO NOVINARSKO KONFERENCO Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki jo pred začetkom poletne planinske sezone ter ob Dnevu slovenskih planincev PZS in 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Slovenije pripravljata v sredo, 6. junija 2012, ob 9.30, v Hotelu Larix v Kranjski Gori, Borovška cesta 99.
15. 5. 2012, Domžalčani absolutni zmagovalci Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja 2012

V soboto in nedeljo, 12. in 13. maja 2012, je na Mozirskem potekalo državno tekmovanje v planinski orientaciji, imenovano Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. Tekmovalo je 73 ekip. Absolutni zmagovalci dvodnevne preizkušnje in s tem Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja so postali člani Planinskega društva Domžale v zasedbi Dušan Prašnikar, Miha Vidali, Jernej Južna in Luka Skočir.
10. 5. 2012, Planinska zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije podpisala dogovor o medsebojnem sodelovanju

V torek, 8. maja 2012, sta Planinska zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije - Zveza združenj ob začetku tradicionalnega Tedna Rdečega križa Slovenije podpisala DOGOVOR O MEDSEBOJNEM SODELOVANJU ter se zavezala k tesnejšemu sodelovanju in medsebojni pomoči predvsem na področju krvodajalstva in usposabljanj iz prve pomoči, v nadaljevanju pa bosta organizaciji prešli tudi na druga področja sodelovanja. Prvi projekt bo prestavitev žiga in vpisne knjige z zadnje oziroma prve točke Slovenske planinske poti iz Ankarana na Debeli rtič.
8. 5. 2012, Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje 2012 ta konec tedna na Mozirskem

V soboto in nedeljo, 12. in 13. maja 2012, bo v Mozirju z okolico potekalo državno tekmovanje v planinski orientaciji, imenovano Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. Na njem se bodo pomerile najboljše ekipe s področnih tekmovanj, prav tako pa se bodo planinci, orientacijski navdušenci pomerili v odprtih kategorijah. Skupaj bo tekmovalo 75 ekip (med njimi 3 družinske) ter 360 tekmovalcev in tekmovalk.
28. 4. 2012, Mina Markovič SREBRNA na Dunaju na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju

Danes, 28. aprila 2012, se je na Dunaju zaključila tretja tekma letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju, na kateri je Mina Markovič ponovno potrdila svojo odlično formo v balvanskem plezanju, saj je po tretjem zaporednem finalu in zmagi prejšnji konec tedna na Logu dosegla že druge zaporedne stopničke in SREBRNO medaljo. Na tekmi so slovenske barve zastopali še Maja Vidmar (doseženo 15. mesto), Jernej Kruder (12.) in Klemen Bečan (47.).
17. 4. 2012, USPEŠNA Skupščina Planinske zveze Slovenije 2012

V soboto, 14. aprila 2012, je v Prlekiji, v Ormožu, potekala redna letna Skupščina Planinske zveze Slovenije, ki jo je Planinska zveza Slovenije pripravila v sodelovanju z Občino Ormož in s Planinskim društvom Maks Meško Ormož, ki je s soorganizacijo skupščino pričelo svoja praznovanja ob 50-letnici ustanovitve. Pred samo Skupščino PZS je Planinska zveza pripravila v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož (Gradu Ormož) dve delavnici z aktualnima temama, in sicer o merilih za dvonamensko rabo planinskih poti (za planince pešce in planince turne kolesarje) ter o problematiki turističnega vodenja in turističnih aranžmajev v planinstvu. Skupščine se je udeležilo okoli 250 planincev, od tega 147 z glasovalno pravico.
11. 4. 2012, Skupščina PZS 2012 in aktualni delavnici - VABILO

Planinska zveza Slovenije vas v sodelovanju s Planinskim društvom Maks Meško Ormož in Občino Ormož vabi na redno letno Skupščino Planinske zveze Slovenije, ki bo v soboto, 14. aprila 2011, ob 11. uri, v Kulturnem domu Ormož, Skolibrova 17, Ormož.. Na Skupščini Planinske zveze Slovenije bomo sprejemali poročila za preteklo leto, okvirni vsebinski in finančni program dela PZS za leto 2013, po skoraj dveh letih razprav tudi nov Statut Planinske zveze Slovenije in odločitev o tem, na kakšen način naj PZS izvaja pravice in obveznosti iz solastništva planinskih nepremičnin. Skupščina je tudi eden izmed dogodkov ob letošnjem praznovanju 50-letnice PD Maks Meško Ormož. Pred samo skupščino organiziramo ob 9. uri, v prostorih Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož (Grad Ormož), Kolodvorska 9, Ormož, dve vzporedni delavnici z zelo aktualnima temama. Vljudno vabljeni!
3. 4. 2012, Planinska zveza Slovenije na 6. mednarodnem festivalu gorniškega filma

Včeraj, 3. aprila 2012, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani začel 6. mednarodni festival gorniškega filma Domžale (6. IMFFD). Osrednji in zagotovo najbolj obiskan slovenski gorniški kulturni dogodek bo Cankarjev dom gostil od 2.-6. aprila 2012. Po lanskoletnem prvem sodelovanju Planinske zveze Slovenije na tem festivalu letos postaja Planinska zveza z njim še bolj povezana.
30. 3. 2012, Minister dr. Žiga Turk sprejel dobitnika Zlatega cepina 2012 Luko Stražarja in Nejca Marčiča

Danes, 30. marca, je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS dr. Žiga Turk skupaj z generalnim direktorjem Direktorata za šport mag. Dragom Balentom priredil sprejem za mlada slovenska alpinista Luko Stražarja in Nejca Marčiča, ki ju je svetovna alpinistična srenja s strokovno žirijo na čelu v soboto, 24. marca 2012, za njun vzpon v K7 West nagradila z nagrado Zlati cepin 2012 za najpomembnejši alpinistični vzpon na svetu v letu 2011.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih