nedelja, 16. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 741 - 760 od 791 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
7. 11. 2011, Prijava gradnje nove traktorske poti med Planino Svečica in Planino Seča v Karavankah

Planinska zveza Slovenije pri nedovoljenih posegih v naravi za ureditev le-teh koristi uradne poti. Tako je Inšpektoratu za okolje in naravo pri Ministrstvu za okolje in prostor RS prijavila novogradnjo traktorske poti med Planino Svečica/Belca in Planino Seča v Karavankah ter jih pozvala, da preverijo zakonitost ter ukrepajo v skladu s svojimi pooblastili.
21. 10. 2011, Ponovno DVOJNO slovensko zmagoslavje in letošnji največji ekipni uspeh v članskem šp. plezanju

Jordanski Aman si bo slovenska članska reprezentanca v športnem plezanju vtisnila med najlepše spomine. Včeraj in danes, 20. in 21. oktobra, je v Amanu potekala sedma tekma svetovnega pokala 2011 v športnem plezanju v težavnosti, kjer je naša ekipa dosegla izjemen uspeh ter Slovenijo z dvojno zmago in četrtim mestom ponovno ponesla na plezalski vrh. Mina Markovič je bila zlata, Maja Vidmar srebrna in Klemen Bečan tik pod stopničkami, četrti.
13. 10. 2011, Moje največje veselje je na gorah.

Danes, 13. oktobra, je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila novinarsko konferenco, na kateri je predstavila sveža in mladostno obarvana, celostno prenovljena programa Ciciban planinec in Mladi planinec, novo aplikacijo za načrtovanje planinskih izletov GAEA+, spletno stran s petimi najlepšimi izleti, predstavitveni film s povabilom v gore ter letošnje obnove in posodobitve planinskih koč iz sredstev Ministrstva za gospodarstvo.
10. 10. 2011, Novinarska konferenca, 13. oktober 2011

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji, vabimo vas na novinarsko konferenco PZS, ki bo v četrtek, 13. oktobra 2011, ob 11. uri, v veliki sejni sobi Planinske zveze Slovenije. Predstavili bomo prenovljena programa Ciciban planinec in Mladi planinec, projekt Top Hiking Alps ter letošnje obnove in posodobitve planinskih koč. Vljudno vabljeni!
1. 10. 2011, THE DREAMERS OF GOLDEN CAVES, a new Slovenian route in Himalaya

A team of 4 alpinists returned home from Charakusa 2011 expedition on 24th of September, which was mainly founded by Alpine Association of Slovenia. The expedition that took place in Charakusa (Karakoram mountain range, Himalaya) started on 15th of August and consisted of 4 men: team leader Urban Novak (age 25) and three members David Debeljak (26), Luka Stražar (22) and Nejc Marčič (26).
25. 9. 2011, Sanjači zlatih jam nova odlična slovenska smer v Himalaji

Včeraj, 24. septembra, so se vrnili člani alpinistične odprave Charakusa 2011, ki jo je podprla Planinska zveza Slovenije. Odpravo, ki se je v pakistansko dolino Charakusa (gorovje Karakorum, Himalaja) podala na pot 15. avgusta 2011, so sestavljali vodja odprave Urban Novak (Alpinistični odsek PD Kamnik) ter člani David Debeljak (Alpinistični odsek Rašica), Luka Stražar (Akademski alpinistični odsek) in Nejc Marčič (Alpinistični odsek Radovljica). Na brniškem letališču so jih pričakali domači in prijatelji.
23. 9. 2011, Uspešna alpinistična odprava Charakusa 2011 prihaja domov

Člani alpinistične odprave Charakusa 2011 Urban Novak (vodja, Alpinistični odsek PD Kamnik) ter člani David Debeljak (Alpinistični odsek Rašica), Luka Stražar (Akademski alpinistični odsek) in Nejc Marčič (Alpinistični odsek Radovljica) se jutri, v soboto, 24. septembra, vračajo domov. Odprava je bila zelo uspešna, tudi z zahtevno prvenstveno smerjo na K7 West (6858 m, zahodni vrh K7).
14. 9. 2011, Ne velike stene, volja, motivacija in delo so potrebni za uspeh

Danes, 14. septembra, so se na novinarski konferenci na Planinski zvezi Slovenije predstavili najboljši slovenski športni plezalci te sezone: Mina Markovič, zmagovalka treh tekem za svetovni pokal (SP) v težavnosti (Chamonix, 13. julij, Xining, 3. september, in Changzhi, 8. september) in zmagovalka tekme za SP v balvanskem plezanju (München, 20. avgust); potem Maja Vidmar, zmagovalka tekme SP v francoskem Brianconu (30. julij), Klemen Bečan, letos dvakrat srebrni na tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju (Dunaj, 14. maj, in kanadski Canmore, 28. maj), ter svetovna prvaka z mladinskega svetovnega prvenstva Imst 2011 mladinec Jure Raztresen (ki je lanskoletnemu kadetskemu naslov svetovnega prvaka dodal še mladinskega) in kadet Domen Škofic. Spregovorili so o svojih začetkih, dosedanjih dosežkih, delu, o poteku treningov, o pripravah, odličnem vzdušju v ekipi ... ter o pričakovanjih in delu vnaprej.
11. 9. 2011, Novinarska konferenca, 14. 9. 2011

Ob odličnih uspehih naših športnih plezalcev in plezalk vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 14. septembra 2011, ob 12. uri, v veliki sejni sobi Planinske zveze Slovenije, Dvorakova 9 (I. nadstropje), Ljubljana. Letošnji uspehi slovenskih športnih plezalcev in plezalk, članov slovenske mladinske in članske reprezentance, potrjujejo dobro, načrtno in vztrajno delo reprezentanc, trenerjev in seveda samih plezalcev, njihovo močno motiviranost in željo biti najboljši na svetu.
7. 9. 2011, Skupni predlogi Nevladne skupine k osnutku Zakona o vožnji z vozili v naravnem okolju

Omejitev voženj v naravnem okolju je nujna za ohranitev biotske raznovrstnosti. Podpiramo predvsem čimprejšnji sprejem zakona. Nevladna skupina za omejitev voženj v naravnem okolju predlaga pripravljavcu zakona, da vključi v nadzor nad izvajanjem zakona tudi naravovarstvene nadzornike iz svojih vrst.
6. 9. 2011, Minister dr. Igor Lukšič sprejel svetovna prvaka Domna Škofica in Jureta Raztresna

Danes, 6. septembra, je minister za šolstvo in šport RS dr. Igor Lukšič priredil sprejem za mlada slovenska plezalca Jureta Raztresna in Domna Škofica, zmagovalca v svojih kategorijah na mladinskem svetovnem prvenstvu Imst 2011. Jure Raztresen je lanskoletnemu naslovu kadetskega svetovnega prvaka dodal še mladinski naslov, Domen Škofic je postal svetovni prvak med kadeti, med pokali narodov pa je Slovenija med 50 sodelujočimi državami s skupno preko 650 tekmovalci dosegla izvrstno 2. mesto.
5. 9. 2011, Z naritnikom po Čopovi

Prvi šolski dnevi so za nami, marsikdo od staršev pa se sprašuje, kako bodo otroci in mladi lahko nosili toliko zvezkov, delovnih zvezkov, knjig, učbenikov in pripomočkov za šolske in obšolske dejavnosti. Obremenitev je zelo velika, če pa ob tem otroci nosijo svoj nahrbtnik napačno, s tem povzročajo dodatno škodo svojemu telesu. S pomočjo planinskega znanja in dolgoletnih izkušenj ob rabi nahrbtnika v gorah odgovarjamo na vprašanji - kako ustrezno izbrati dober nahrbtnik in kako ga pravilno uporabljati:
27. 8. 2011, Domen Škofic in Jure Raztresen SVETOVNA PRVAKA na mladinskem svetovnem prvenstvu 2011

Današnji dan si bo slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju zapomnila kot enega svojih največjih uspehov. Danes se je v Imstu namreč zaključil težavnostni del mladinskega svetovnega prvenstva 2011, in je bilo za naše reprezentante izredno uspešno. Domov se vračajo s kar dvema zlatima medaljama in naslovoma svetovnih prvakov. Mladinec Jure Raztresen je lanskoletnemu naslovu kadetskega svetovnega prvaka dodal še naslov svetovnega mladinskega prvaka, Domen Škofic, ki je vodil vse od kvalifikacij, pa je slavil med kadeti. Med pokali narodov je Slovenija med 50 sodelujočimi državami s skupno preko 650 tekmovalci osvojila izvrstno 2. mesto, takoj za domačini Avstrijci.
20. 8. 2011, Mina Markovič zmagovalka zadnje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju

Danes, 20. avgusta 2011, je na zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v sezoni 2011 slovenska reprezentantka, športna plezalka Mina Markovič suvereno ugnala vso elito športnih plezalk in zasluženo zmagala. S tem je zapisala svojo prvo zmago na tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Njen uspeh je v olimpijski areni v Münchnu s četrtim mestom dopolnil športni plezalec Klemen Bečan.
15. 8. 2011, Vrhunec poletne planinske sezone

Končno lepa napoved vremena in toplo, sončno vreme sta poskrbela za številčno zelo veliko obiskanost naših gora, poti in planinskih koč. Ne samo obmorski turistični kraji, temveč tudi gorski vrhovi, poti in koče so imeli obiska nad pričakovanji. V gore so se odpravili številni planinci, prevladovali pa so predvsem domači, slovenski obiskovalci gora. Po pripovedovanjih oskrbnikov planinskih koč je bil minuli konec tedna vrhunec poletne planinske sezone. Le upajo, da so bo mini vrhunec ponovil ta ali naslednji konec tedna, ki je še zadnji vikend pred začetkom šolskega leta.
15. 8. 2011, Ogenj v Alpah 2011 USPEL

S simbolnim prižigom ognja vsako leto, drugo soboto v avgustu, poteka akcija Ogenj v Alpah, s katero predvsem okoljevarstvene organizacije opozarjajo na skrb za naravno in kulturno dediščino v alpskih regijah ter pozivajo k ohranjanju in varovanju ekosistemov na teh območjih. Akcija poteka v organizaciji http://www.feuerindenalpen.com/ od leta 1986, od leta 2004 naprej pa je ogenj na simbolični način vsako leto zagorel tudi po slovenskih vrhovih.
12. 8. 2011, Uspešna alpinistična odprava Kitajska 2011 doma, na pot odhaja Charakusa 2011

Danes, 12. avgusta, so se domov vrnili člani alpinistične odprave Kitajska 2011, ki so na pot odšli 4. julija. Na zagrebškem letališču so jih pričakali domači in prijatelji, ki so jim za vse doseženo čestitali ter jih pospremili v Ljubljano, na Planinsko zvezo Slovenije, na novinarsko konferenco. Odpravo so sestavljali 36-letni vodja odprave Aleš Holc Aleš Holc (Alpinistični odsek PD Kamnik) ter člana 35-letni Peter Juvan in 23-letni Igor Kremser (oba Akademski alpinistični odsek). V času njihovega bivanja na območju ledenika Muzart in pogorja Xuelian Feng (od 10. julija - 6. avgusta 2011) so vsi trije člani odprave opravili osem prvenstvenih vzponov in sestopov na tri še neosvojene štiritisočake in enega šesttisočaka.
11. 8. 2011, NOVINARSKA, 12. 8. 2011 - Alpinistična odprava Kitajska 2011 PRIHAJA domov

Člani uspešne Alpinistične odprave Kitajska 2011 prihajajo JUTRI domov. Ob prihodu v Slovenijo Planinska zveza Slovenije vabi na novinarsko konferenco, ki bo jutri, 12. avgusta, ob 16. uri, na Planinski zvezi Slovenije. Vabljeni na srečanje s člani odprave in novinarsko konferenco!
8. 8. 2011, Ogenj v Alpah 2011

Vsako leto, drugo soboto v avgustu, zagorijo številni ognji in kresovi vzdolž Alp, od Dunaja do Nice. Ogenj je od nekdaj simboliziral svetlobo, upanje, življenje. V Alpah je bil simbol komunikacije med vrhovi, osvetljeval je poti, oznanjal je pretečo nevarnost. V današnjem času na ta večer ogenj pomeni simbol varovanja Alp, ki se ga zavedamo v vseh alpskih deželah. Zato že vrsto let vsi, ki nam ni vseeno za okoljske probleme, na ta dan združimo moči in s kresom, baklami ali svečami opozorimo na nevarnosti, ki prežijo na alpski svet.
31. 7. 2011, DVOJNO slovensko ZMAGOSLAVJE v Brianconu

Na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti je tudi v drugo slavila slovenska reprezentantka. Po zmagi Mine Markovič na prvi tekmi v Chamonixu je včeraj, 30. julija, v francoskem Brianconu slavila Maja Vidmar, njeno zmago pa je z drugim mestom potrdila Mina Markovič.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih