ponedeljek, 22. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 761 - 780 od 796 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
15. 8. 2011, Ogenj v Alpah 2011 USPEL

S simbolnim prižigom ognja vsako leto, drugo soboto v avgustu, poteka akcija Ogenj v Alpah, s katero predvsem okoljevarstvene organizacije opozarjajo na skrb za naravno in kulturno dediščino v alpskih regijah ter pozivajo k ohranjanju in varovanju ekosistemov na teh območjih. Akcija poteka v organizaciji http://www.feuerindenalpen.com/ od leta 1986, od leta 2004 naprej pa je ogenj na simbolični način vsako leto zagorel tudi po slovenskih vrhovih.
12. 8. 2011, Uspešna alpinistična odprava Kitajska 2011 doma, na pot odhaja Charakusa 2011

Danes, 12. avgusta, so se domov vrnili člani alpinistične odprave Kitajska 2011, ki so na pot odšli 4. julija. Na zagrebškem letališču so jih pričakali domači in prijatelji, ki so jim za vse doseženo čestitali ter jih pospremili v Ljubljano, na Planinsko zvezo Slovenije, na novinarsko konferenco. Odpravo so sestavljali 36-letni vodja odprave Aleš Holc Aleš Holc (Alpinistični odsek PD Kamnik) ter člana 35-letni Peter Juvan in 23-letni Igor Kremser (oba Akademski alpinistični odsek). V času njihovega bivanja na območju ledenika Muzart in pogorja Xuelian Feng (od 10. julija - 6. avgusta 2011) so vsi trije člani odprave opravili osem prvenstvenih vzponov in sestopov na tri še neosvojene štiritisočake in enega šesttisočaka.
11. 8. 2011, NOVINARSKA, 12. 8. 2011 - Alpinistična odprava Kitajska 2011 PRIHAJA domov

Člani uspešne Alpinistične odprave Kitajska 2011 prihajajo JUTRI domov. Ob prihodu v Slovenijo Planinska zveza Slovenije vabi na novinarsko konferenco, ki bo jutri, 12. avgusta, ob 16. uri, na Planinski zvezi Slovenije. Vabljeni na srečanje s člani odprave in novinarsko konferenco!
8. 8. 2011, Ogenj v Alpah 2011

Vsako leto, drugo soboto v avgustu, zagorijo številni ognji in kresovi vzdolž Alp, od Dunaja do Nice. Ogenj je od nekdaj simboliziral svetlobo, upanje, življenje. V Alpah je bil simbol komunikacije med vrhovi, osvetljeval je poti, oznanjal je pretečo nevarnost. V današnjem času na ta večer ogenj pomeni simbol varovanja Alp, ki se ga zavedamo v vseh alpskih deželah. Zato že vrsto let vsi, ki nam ni vseeno za okoljske probleme, na ta dan združimo moči in s kresom, baklami ali svečami opozorimo na nevarnosti, ki prežijo na alpski svet.
31. 7. 2011, DVOJNO slovensko ZMAGOSLAVJE v Brianconu

Na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti je tudi v drugo slavila slovenska reprezentantka. Po zmagi Mine Markovič na prvi tekmi v Chamonixu je včeraj, 30. julija, v francoskem Brianconu slavila Maja Vidmar, njeno zmago pa je z drugim mestom potrdila Mina Markovič.
28. 7. 2011, V Julijske Alpe z javnim prevozom

Že tretje leto zapored je CIPRA Slovenija s partnerji izdala knjižico Vozni redi v Julijskih Alpah. Knjižica vsebuje podatke o voznih redih štirinajstih najpogostejših linijah javnega potniškega prometa v Julijskih Alpah, 10 avtobusnih in 4 železniških. CIPRA Slovenija in Planinska zveza Slovenije sta združili moči in izdali tudi angleško različico voznih redov za vse, ki prihajajo k nam iz tujine.
25. 7. 2011, Uspešno zaključeno svetovno prvenstvo v športnem plezanju Arco 2011

Z včerajšnjim zadnjim tekmovalnim dnem se je zaključilo letošnje SVETOVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM PLEZANJU, ki je potekalo od 15. julija v italijanskem Arcu ob Gardskem jezeru. Slovenska reprezentanca, ki je uspešno nastopila, je štela 12 športnih plezalcev. Selektor slovenske ekipe je Simon Margon.
22. 7. 2011, LOVSKA, RIBIŠKA in PLANINSKA ZVEZA ODLOČNO ZA NOVI ZAKON O OMEJITVI VOŽENJ Z VOZILI V NARAVNEM OKOLJU

V ponedeljek, 18. julija, se je na Planinski zvezi Slovenije na prvem sestanku sestala Nevladna skupina za omejitev voženj z vozili v naravi, ki jo sestavljajo predstavniki Lovske, Ribiške in Planinske zveze Slovenije. Glavna tema sestanka je bila predstavitev in obravnava osnutka zakona o omejitvi voženj z vozili v naravi. Sestanka se je poleg predstavnikov zvez udeležil tudi vodja sektorja za ohranjanje narave Ministrstva za okolje in prostor RS Mladen Berginc.
22. 7. 2011, Lovska, Ribiška in Planinska zveza odločno za novi zakon o omejitvi voženj z vozili v naravnem okolju

V ponedeljek, 18. julija, se je na Planinski zvezi Slovenije na prvem sestanku sestala Nevladna skupina za omejitev voženj z vozili v naravi, ki jo sestavljajo predstavniki Lovske, Ribiške in Planinske zveze Slovenije. Glavna tema sestanka je bila predstavitev in obravnava osnutka zakona o omejitvi voženj z vozili v naravi. Sestanka se je poleg predstavnikov zvez udeležil tudi vodja sektorja za ohranjanje narave Ministrstva za okolje in prostor RS Mladen Berginc.
20. 7. 2011, Planinska zveza Slovenije nasprotuje ponovnemu poskusu razvrednotenja reke Soče

Ministrstvo za gospodarstvo RS je pripravilo predlog Energetskega zakona (EZ-1) in ga konec junija posredovalo v javno obravnavo. Predlog zakona prinaša rešitev, s katero bi se razvrednotilo reko Sočo in njene pritoke (po najbolj črnem scenariju v serijo betonskih pregrad), zato Planinska zveza Slovenije odločno nasprotuje 565. členu omenjenega predloga zakona.
1. 7. 2011, Alpinistična odprava KITAJSKA 2011

V ponedeljek, 4. julija 2011, se z brniškega letališča na pot odpravlja alpinistična odprava Kitajska 2011, ki je podprta tudi s strani Planinske zveze Slovenije. Odpravo, ki bo trajala do 12. avgusta 2011, sestavljajo vodja Aleš Holc (Alpinistični odsek PD Kamnik) ter člana Peter Juvan in Igor Kremser (oba Akademski alpinistični odsek).
23. 6. 2011, Skupna novinarska konferenca PZS, ZGVS in PD Ljubljana-Matica

Včeraj, 22. junija, je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila skupno novinarsko konferenco Planinske zveze Slovenije, Združenja gorskih vodnikov Slovenije in Planinskega društva Ljubljana-Matica. V prvem delu smo predstavili novo knjigo uglednega alpinističnega in odpravarskega veljaka Toneta Škarje Po svoji sledi, v drugem pripravo na poletno sezono s poudarkom na družinskem gorništvu ter vodništvo in mladinske planinske tabore, tretji del pa je bil namenjen Planinskemu društvu Ljubljana-Matica, ki je predstavilo obnovo Koče pri Triglavskih jezerih, kjer so med drugim postavili novo biološko čistilno napravo.
16. 6. 2011, Novinarska konferenca, 22. 6. 2011

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Vabimo vas na skupno novinarsko konferenco, ki jo pripravljamo Planinska zveza Slovenije, Združenje gorskih vodnikov Slovenije in Planinsko društvo Ljubljana - Matica. Na novinarski konferenci bomo predstavili novo knjigo Toneta Škarje s pomenljivim naslovom Po svoji sledi; pripravo na poletno planinsko sezono s poudarkom na družinskem gorništvu, pomen vodništva in varnejše hoje v gorah z vodnikom (vodnik PZS in gorski vodnik iz Združenja gorskih vodnikov Slovenije), v duhu Evropskega leta prostovoljcev mladinske planinske tabore v letošnjem poletju, ter obnovo na Koči pri Triglavskih jezerih.
4. 6. 2011, Dan slovenskih planincev v objemu Slovenskih goric in gostoljubnih planincev

Danes, 4. junija, je na Jeruzalemu v Slovenskih goricah potekal letošnji Dan slovenskih planincev (naslednje leto bo jubilejni, 50.), ki so ga v soorganizaciji pripravili Planinska zveza Slovenije, Planinsko društvo Ljutomer in Občina Ljutomer. Planinsko društvo Ljutomer je na ta dan slovesno obeležilo tudi 60-letnico svojega uradnega delovanja.Predsednik PZS je opozoril tudi na združitev moči v boju proti vožnjam z motornimi vozili v naravnem okolju izven urejenih prometnic.
3. 6. 2011, Člani mednarodne alpinistične odprave PZS Makalu 2011 doma

Včeraj, 2. junija 2011, zvečer so se vrnili člani mednarodne alpinistične odprave Planinske zveze Slovenije Makalu 2011. Na brniškem letališču so jih pričakali domači in prijatelji. Odpravo, ki se je podala na pot 4. aprila 2011, so sestavljali vodja odprave Marko Prezelj (AO Kamnik) ter člani Rok Blagus (AO Ljubljana-Matica), Luka Lindič (AO Celje-Matica), Boris Lorenčič (AO APD Kozjak Maribor) in Američan Steve House. Spremljal jih ameriški zdravnik dr. Scott Boughton. Na brniško letališče so prispeli Marko, Rok, Luka in Boris, Steve in dr. Boughton pa sta letela direktno v Ameriko.
1. 6. 2011, Odprava MAKALU 2011 prihaja domov; potek odprave

Jutri, 2. junija 2011, ob 21.40, prihaja na brniško letališče (let iz Istanbula) mednarodna alpinistična odprava Makalu 2011, ki je organizirana v okviru Planinske zveze Slovenije. Odpravo, ki se je podala na pot 4. aprila 2011, sestavljajo vodja odprave Marko Prezelj (AO Kamnik) ter člani Rok Blagus (AO Ljubljana-Matica), Luka Lindič (AO Celje-Matica), Boris Lorenčič (AO APD Kozjak Maribor) in Američan Steve House. Spremlja jih ameriški zdravnik dr. Scott Boughton.
5. 5. 2011, Planinska zveza Slovenije predstavila prihajajoče aktivnosti PZS in novosti Planinske založbe

Danes, 5. maja, je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila novinarsko konferenco ob prihajajočih: Skupščini Planinske zveze Slovenije in posvetu Udobje v planinski koči, ki bosta to soboto, 7. maja, v Kočevju. Predstavniki Planinske zveze Slovenije so s predstavnikom PD Ljutomer predstavili tudi letošnji Dan slovenskih planincev, 4. junija, na Jeruzalemu v Prlekiji, Planinska založba pa je z avtorji in urednikom predstavila letošnje novitete iz svojega programa.
3. 5. 2011, Novinarska konferenca, 5. 5. 2011

Na novinarski konferenci bomo predstavili potek Skupščine Planinske zveze Slovenije, posvet Udobje v planinski koči letošnje, do sedaj izdane projekte Planinske založbe in Dan slovenskih planincev 2011. Lepo povabljeni!
21. 4. 2011, ENERGETSKI PARK PECA - stališče Planinske zveze Slovenije

Ob jutrišnjem svetovnem dnevu Zemlje Planinska zveza Slovenije v skrbi za varovanje in ohranitev naravnega okolja podaja svoje stališče glede predvidene gradnje vetrnih elektrarn v tako imenovanem Energetskem parku Peca.
5. 4. 2011, Imenovan novi generalni sekretar Planinske zveze Slovenije

V četrtek, 31. marca 2011, je Upravni odbor Planinske zveze Slovenije na svoji četrti seji soglasno potrdil in imenoval Mateja Planka iz PD Slivnica pri Celju za novega generalnega sekretarja Planinske zveze Slovenije. Na ponovljeni razpis PZS za novega generalnega sekretarja, ki je bil objavljen na Zavodu RS za zaposlovanje 11. marca 2011, se je sicer javilo devet kandidatov.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih