nedelja, 26. januar 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Društva

Prikazano: 221 - 240 od 1101 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
24. 10. 2016, Jesenski posveti za vodstva planinskih društev Društva
  Planinska zveza Slovenije bo v oktobru in novembru organizirala šest posvetov za vodstva planinskih društev, na katerih bodo predstavljene aktualne novost s področja delovanja društev.
18. 10. 2016, Objavljena javna razpisa Fundacije za šport za sofinanciranje športnih dejavnosti in gradnje športnih objektov Društva
  Fundacija za šport (FŠO) je objavila javni razpis za sofinanciranje športnih dejavnosti, raziskovanja in razvoja športa ter založništva v šport, ter ločeno javni razpis za sofinanciranje gradnje športnih objektov.
16. 10. 2016, Burnjak 2016 - praznik kostanja in Planinske družine Benečije Društva
  Tokrat so se na burnjak planinci pobratenih planinskih društev OPD Koper ter PD Fram pripeljali s kar dvema avtobusoma in seveda tudi uživali v gostoljubnosti domačinov. Pa še vreme nas je vse nagradilo s prijetnimi jesenskimi sončnimi žarki.
12. 10. 2016, Razpis KŠP PZS za izbiro reprezentančne trening stene ter organizatorja tekme svetovnega pokala v športnem plezanju Športno plezanje
  Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije razpisuje dva razpisa. S prvim išče primerne umetne stene za treninge športnoplezalnih reprezentanc, z drugim pa organizatorja športnoplezalnih tekem svetovnega pokala v športnem plezanju.
9. 10. 2016, 25 let obeležja na Črnem vrhu na Pohorju Društva
  Letos mineva 25 let od dneva, ko je bila 6. 10.1991 svečana otvoritev in posvetitev obeležja na najvišjem vrhu Pohorja, Črnem vrhu (1543 m). Planinci PD Mislinja smo se odločili, da ta jubilej slavnostno proslavimo. Tako smo načrtovali, da bomo na Črnem vrhu, v neposredni bližini obeležja, v nedeljo 2. 10. 2016 pripravili blagoslov in slavnostno otvoritev škorjanke, organizirali zahvalno planinsko mašo in se poleg obletnice postavitve obeležje spomnili tudi na dan, ko je na samostojno pot krenila naša država.
6. 10. 2016, Razpis za soorganizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij Planinska organizacija
  Objavljamo razpis za organizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij. Razpis velja za vsak dogodek ločeno.
30. 9. 2016, Zaključek 7. sezone akcije Očistimo naše gore na Pokljuki Varstvo gorske narave
  V soboto, 8. oktobra 2016, se bomo že tradicionalno zbrali na Pokljuki in z zaključnim dogodkom ter seveda čiščenjem zaznamovali konec letošnje planinske sezone.
14. 9. 2016, 120 let Triglavskega doma na Kredarici, ponosa Slovenije Koče
  Ker je 10. avgusta letos minilo okroglih 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici, kot so jo poimenovali takrat, je ta dan sredi letos vremensko ugodne planinske sezone kar klical po obeležitvi zgodovinskega dogodka. A vreme, ki ima ključno vlogo tudi pri obisku naše najvišje planinske postojanke, je odločilo drugače: prehod hladne fronte, Kredarico je celo za nekaj dopoldanskih ur pobelila tanka plast snežink in slovesnost je bila prestavljena.
7. 9. 2016, Slovenija planinari ob evropskem tednu športa 2016 Planinska organizacija
  S planinskimi dogodki, združenimi pod imenom Slovenija planinari, se evropskemu tednu športa med 16. in 23. septembrom 2016 drugič pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi, ki spodbuja nove dejavnosti in nadgrajuje že uveljavljene uspešne pobude na evropski, državni, regionalni ali lokalni ravni.
31. 8. 2016, Dan Jeseničanov na Golici z množičnim obiskom Društva
  Koča na Golici se je v soboto, 20. avgusta 2016, pomembno vpisala v zgodovino. Dan je zaznamoval množičen obisk občank in občanov jeseniške občine ter številnih drugih ljubiteljev gora od vsepovsod, ki so se udeležili Dneva Jeseničanov na tej priljubljeni gorski točki.
29. 8. 2016, Medgeneracijski planinski tabor Pohodniškega društva Novo mesto Društva
  Pohodniško društvo Novo mesto je izpeljalo planinski tabor »Slatna 2016«, ki je potekal od sobote, 6., do sobote, 13. avgusta 2016, na Slatni pri Ratečah. Na taboru je bilo 42 udeležencev različnih generacij, tako predšolski otroci kot tudi tudi upokojenci. Vsi udeleženci smo se medsebojno spoznali, sodelovali na turah, igrah, pri delavnicah in v prostem času.
25. 8. 2016, Gremo v hribe! Peš in s kolesom na Šmohor Splošno
  Zlatorogova transverzala ponosa zaključuje letošnjo sezono. Zadnje srečanje se bo zgodilo to soboto, 27. avgusta 2016, pri Planinskem domu na Šmohorju. Do tja vas s parkirišča pri gasilskem domu v Laškem vodita dobri dve uri lahkotne hoje po označeni planinski poti. Obetajo se plezalna stena, družabne nagradne igre, otroške ustvarjalne delavnice, geolov, čistilna akcija z Očistimo naše gore, kolesarski vzpon, zabava s pevko Alyo in še marsikaj. Na snidenje na Šmohorju!
15. 8. 2016, Vrhunec poletja na Golici bo z Avsenikovo glasbo Koče
  1835 metrov visoka Golica v Karavankah letos beleži precej večji obisk kot v preteklih letih. Osrednji poletni dogodek pa bo v soboto, 20. avgusta 2016, ko bo pri Koči na Golici tradicionalno srečanje Jeseničanov in planincev od drugod. Prisrčno vabljeni!
14. 8. 2016, Predlog Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin – javna obravnava Društva
  Pripravlja se nova zakonodaja na področju obdavčitve nepremičnin in s tem tudi planinskih koč in drugih društvenih stavb in zemljišč. Prejšnji zakon o davku na nepremičnine, ki je začel veljati v začetku leta 2014, je Ustavno sodišče razveljavilo. Področje bosta predvidoma urejala dva zakona: spremenjeni Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin in novi Zakon o davku na nepremičnine. Prvi je že v javni obravnavi in naj bi bil sprejet že v letošnjem letu, sprejem drugega pa je načrtovan v začetku leta 2017. Prve obdavčitve nepremičnin se načrtujejo v letu 2019.
10. 8. 2016, Zlatorogova transverzala ponosa koraka proti Nanosu Splošno
  Sedma postojanka Zlatorogove transverzale ponosa je Vojkova koča na Nanosu, mogočnem velikanm, ki kraljuje Postojnski kotlini in jo odločno ločuje od Vipavske kotline. V soboto, 13. avgusta, vabljeni naravnost za nosom - na Nanos.
23. 7. 2016, Družabno in prijetno srečanje savinjskih markacistov Poti
  Družabno srečanje savinjskih markacistov je potekalo v nedeljo, 3. julija. Bili smo gostje Turizma Ribniki Stranice. Navkljub deževnemu vremenu se nas je zbralo 29 markacistov, markacistk ter naših podpornikov in podpornic.
22. 7. 2016, Pohod po Rečiški krožni poti v znamenju lepega vremena in domačih dobrot Društva
  Prav na praznik države in ob prazniku Krajevne skupnosti Rečica pri Laškem sta Planinsko društvo Laško in Krajevna skupnost Rečica pri Laškem skupaj izvedla 14. pohod po Rečiški krožni poti.
13. 7. 2016, Helikoptersko reševanje v gorah - dežurstvo in kako ravnati Preventiva
  Redno helikoptersko dežurstvo gorskih reševalcev, zdravnikov in policistov na Brniku junija in septembra 2016 poteka od petka do nedelje, julija in avgusta pa tudi med tednom, vse do 2. oktobra. V primeru nesreče v gorah vedno kličite 112 in nikamor drugam, saj s tem skrajšate odzivni čas gorskih reševalcev. Preberite, kako ravnati v primeru nesreče in prihoda helikopterja na reševalno intervencijo.
10. 7. 2016, Varneje v gore - Svetovalni servis na Radiu Slovenija 1 Preventiva
  V dneh, ki kar kličejo po obisku gora, je bil 7. julija gost oddaje Svetovalni servis na 1. programu Radia Slovenija generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko, ki je svetoval o varnejšem obiskovanju gora, primerni opremi in psihofizični pripravljenosti ter tudi odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Vabljeni k poslušanju oddaje!
9. 7. 2016, Tradicionalni pohod na Pomjan po prenovljeni poti Vinka Lovrečiča Društva
  Letos je tradicionalni pohod Obalnega planinskega društva po Lovrečičevi poti sovpadel z državnim praznikom, prvim letošnjim vročinskim valom in dokončanju glavnih prenovitvenih del na Lovrečičevi poti s strani pridnih rok planincev prostovoljcev OPD Koper, pod taktirko predsednika Alda Zubina.
Prikazano: 221 - 240 od 1101 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih