četrtek, 22. februar 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE Vse novice

13. 2. 2024
Izobraževanje za delo z invalidi/OPP v planinstvu na Boču
Tridnevno izobraževanj inPlaninec je namenjeno vsem, ki jih zanima delo z invalidi oz. osebami s posebnimi potrebami (OPP) in bi radi nadgradili svoje znanje ter izkušnje. Program usmerja pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP, za tiste, ki pa že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Izobraževanje bo potekalo v planinskem domu na Boču od 15. do 17. marca 2024 in obsega 34 pedagoških ur.
21. 2. 2024
Zimska planinska šola na Komni, februar 2024
Februarja 2024 se je na Komni in v njeni okolici odvijala zimska planinska šola, kjer je skupina mladih nadgrajevala svoje znanje v zimskih planinskih veščinah. Vreme je bilo pestro, družba pa še bolj.
16. 2. 2024
Delo v koči | oskrbnik Roblekovega doma na Begunjščici
Planinsko društvo Radovljica razpisuje prosto mesto oskrbnika Roblekovega doma na Begunjščici, za obdobje enega leta. Delo poteka v času poletne sezone, od 1. 6. do 30. 9. vsak dan, v času zimske sezone pa med vikendi in prazniki.
15. 2. 2024
Zbor markacistov 2024 | sklic
Komisija za planinske poti Planinske zveze Slovenije na podlagi 23. člena Pravilnika Komisije za planinske poti sklicuje redni zbor markacistov.
16. 2. 2024
Naravovarstveni planinski večeri
Vabljeni na naravovarstvene planinske večere! Potekali bodo ob določenih torkih s pričetkom ob 18.30 (predvidoma eno uro) preko spletne aplikacije zoom.
29. 11. 2023
20 častnih vodnikov PZS prejelo priznanja na zboru VO PD na Igu
V soboto, 25. novembra 2023, je na Igu potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov planinskih društev, pred zborom pa je bilo že zelo živahno na posvetu Gore in varnost. Na zboru je priznanje častni vodnik letos prejelo kar 20 vodnikov. Naziv častni vodnik PZS se podeli vodniku PZS za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva oz. za tridesetletno delo na področju vodništva.
22. 2. 2024
Mladinski UIAA lednoplezalni tabor v francoskem Guillestru
Plezalni tabor na katerega že kar nekaj let redno hodimo Slovenci, je res dobro organiziran in na zanimivi lokaciji. Vodničkov je na voljo kar nekaj, sploh pa so pri večletnih organizatorjih zbrane vse informacije, ki jih obiskovalec potrebuje.
20. 2. 2024
Izdaja tekmovalnih licenc za športne plezalce za leto 2024
Pred začetkom letošnje tekmovalne sezone DP, bo KŠP pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnjo sezono.
19. 2. 2024
Kadetinja Klara Velepec srebrna v vzponu v Nemčiji
Kadetinja Klara Velepec je januarski srebrni medalji z mladinskega evropskega prvenstva 17. februarja dodala še srebrno odličje na tekmi mladinskega svetovnega pokala v tekmovalnem turnem smučanju v Berchtesgadnu, oboje v vzponu. Slovenske barve je v Nemčiji zastopal tudi Maj Pritržnik, ki pa je ob malce slabšem nastopu ponovno pridobil veliko novih izkušenj in dodatno motivacijo za trening.
2. 2. 2024
RAZPIS I Usposabljanje Turnokolesarski vodnik 2 v letu 2024
Usposabljanje je namenjeno kandidatom, ki bi želeli voditi tehnično in organizacijsko zahtevnejše, tudi večdnevne kolesarske ture v planinskem okolju v okviru planinskih društev in drugih organizacij, tako v Sloveniji, kot v tujini.
7. 2. 2024
Planinstva se ne moremo učiti preko spleta
... in za sabo smo zaprli vrata že več kot 20. tečaja varnejše hoje v gore. Niti ne štejem več. Vsako leto sem presenečen nad odzivom, pozitivno. Tokrat smo se združili člani GRS Kamnik in Planinske zveze Slovenije ob sodelovanju z zavarovalnico Generali in projektom ZAME.

Tako smo se v soboto že navsezgodaj dobili na Mali planini, kjer so gorski reševalci GRS Kamnik dan prej pripravili poligon z nalogami: prva pomoč, plazovne žolne, tovariško sondiranje in izkopavanje, hoja z uporabo cepina in derez, zaustavljanje padca s pomočjo cepina in plazovni nahrbtnik.
18. 2. 2024
Izšlo je | Hodim, torej grem - nova knjiga Marjana Bradeška
Marjan Bradeško ni novo ime planinske literature. Izmojstril se je pri Planinskem vestniku in s pisanjem popotniških dnevnikov in poslovnih knjig, zdaj pa je prišel čas za gorniški leposlovni prvenec - za knjigo Hodim, torej grem, s katero se Bradeško brez zadržkov pridružuje izjemnim imenom slovenske gorniške literature, kot so Julius Kugy, France Avčin, Marijan Lipovšek in Tine Mihelič. Hodim, torej grem - vredno branja!
15. 12. 2023
RAZPIS I Registracija turnokolesarskih odsekov in klubov v letu 2024
ROK ZA IZPOLNITEV OBRAZCEV JE do VKLJUČNO 31. 12. 2023. Po tem roku se obrazec zaklene in prenese na pristojne institucije in registracija ni več možna.
12. 2. 2024
Francu Ekarju Bloudkova nagrada, Viti Lukan Bloudkova plaketa za 2023
Med letošnjimi dobitniki Bloudkovih priznanj, najvišjih odlikovanj Republike Slovenije v športu, ki so jih 11. februarja 2024 podelili na Brdu pri Kranju, sta tudi nekdanji predsednik Planinske zveze Slovenije Franc Ekar, prejemnik Bloudkove nagrade 2023, in športna plezalka Vita Lukan, prejemnica Bloudkove plakete 2023.
18. 1. 2024
Ugodnosti v Thermani Laško za člane PZS
Thermana Laško do konca zime 2024 vsem članom Planinske zveze Slovenije nudi ugodnejše bivanje v hotelih Thermana Park Laško in Zdravilišče Laško, vključno z neomejenim vstopom v bazene s termalno vodo in v Fitnes Center.
25. 5. 2022
Slovenija planinari 2022 zanosno v tretji teden
Tudi v drugem tednu vseslovenske akcije Slovenija planinari se je zvrstila kopica planinskih dogodkov, med drugimi planinski izlet na v narcise odeto Golico, mednarodni planinski izlet na Tromejnik, naravovarstvena izleta na Cerkniško jezero in v Krajinski park Šturmovci, pohod in srečanje družin na Smrekovcu, prikaz dela z defibrilatorjem in tečaj prve pomoči za planince, inkluzijski pohod na Kriško goro in Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje.
3. 9. 2023
31. Aljaževi dnevi v gorniški vasi Dovje-Mojstrana
Vsako leto ob koncu avgusta, ob obletnici prihoda župnika Jakoba Aljaža 1889. leta na Dovje, pripravimo prireditve v Aljažev spomin. Letošnji 31. Aljaževi dnevi so potekali od 25. do 27. avgusta v Mojstrani, v Vratih in na Dovjem v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Jaka Rabič Dovje-Mojstrana, Planinskega društva Dovje-Mojstrana, Župnije Dovje, Slovenskega planinskega muzeja, Turističnega društva Dovje-Mojstrana, Društva GRS Mojstrana in Projektnega teama za vstop KS Dovje Mojstrana v mrežo Gorniških vasi.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
22. 2. do 1. 3. 2024

Vsi dogodki
Vremenski podatki
 

Vse novice
PLANINSKA DRUŠTVA
PLANINSKE KOČE
PLANINSKE POTI
PLANINSKE OBHODNICE
ARHIV PLANINSKEGA VESTNIKA
PLANINSKI TERMINOLOŠKI SLOVAR
GORSKE RASTLINE
SLOVENCI V HIMALAJI
SLOVENSKA TURNOKOLESARSKA POT
ARHIV PLANINSKE ZALOŽBE

Članstvo v organizacijah in sorodne organizacije 

                                
                                
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih