petek, 1. julij 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Zaradi prenove spletnih strani PZS je forum z 21. junijem 2022 prenehal z delovanjem. Forum Komisije za turno kolesarstvo PZS je dosegljiv na naslovu ktk.pzs.si.

NOVICE  

Prikazano: 221 - 240 od 11384 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
1. 3. 2022, Licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave 2022 Varstvo gorske narave
  Udeleženci bodo po udeležbi na licenčnem seminarju potrdili licenco za varuha gorske narave za naslednja štiri leta.
28. 2. 2022, Nagrajeni filmi 16. FGF znova na ogled v Ljubljani Planinska kultura
  Nagrajeni filmi Festivala gorniškega filma bodo v začetku marca znova na ogled v Cankarjevem domu v Ljubljani. Filmski večer 3. marca je žal odpovedan, 4. marec pa bosta začela osupljiva dokumentarca o gorski naravi in kulturi Snežni leopardi in prijatelji ter Big Bend: ameriška divjina, za vrhunec večer bo poskrbel zmagovalni film letošnjega festivala Po Antarktiki.
28. 2. 2022, Zbor odsekov za varstvo gorske narave | sklic Varstvo gorske narave
  Zbor bo potekal v konferenčni dvorani Centra Kope, ki se nahaja tik ob Grmovškovem domu pod Veliko Kopo – Razborca 31, 2382 Mislinja. Pred zborom bo v istih prostorih potekalo licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave.
27. 2. 2022, Alpinistični tabor | Grohot odličen za zimski alpinizem v slabi zimi Alpinizem
  Stene nad Grohotom so se izkazale za odlično izbiro v letošnji slabo zasneženi zimi. To so ugotovili tudi mladi alpinisti, udeleženci tabora Komisije za alpinizem PZS.
26. 2. 2022, 100 let markacije ob 129-letnici PZS | Slovensko planinstvo skozi čas Poti
  Organizirano planinstvo ima v Sloveniji že 129-letno tradicijo, znamenita Knafelčeva markacija pa praznuje 100 let! Slovensko planinsko društvo, predhodnik Planinske zveze Slovenije, je bilo ustanovljeno 27. februarja 1893, krovna planinska organizacija pa je danes med najbolj množičnimi nevladnimi in prostovoljskimi organizacijami v Sloveniji in najbolj množična športna organizacija. Vpogled v dolgo in bogato zgodovino slovenskega planinstva ponuja pravkar izdana monografija Slovensko planinstvo skozi čas. Vanjo se je vpisal tudi Alojz Knafelc, ki je leta 1922 vpeljal enotno označevanje planinskih poti - belo piko z rdečim kolobarjem, ki jo danes imenujemo Knafelčeva markacija in je eden od simbolov slovenskega planinstva, ter enotno usmerjevalno tablo.
26. 2. 2022, Memorial celjskih gorskih reševalcev & DP v turnem smučanju v parih Gorski športi
  Gorska reševalna služba Celje - društvo razpisuje memorial celjskih gorskih reševalcev. Tekmovanje bo potekalo 13. marca na Okrešlju in bo štelo za tekmo državnega prvenstva v turnem smučanju v parih.
25. 2. 2022, Ženski plezalni tabor | Mam to! Mene pa že nav tlele en led Alpinizem
  Od 11. do 13. februarja 2022 je v okolici Vršiča potekal 1. ženski zimski alpinistični tabor. Tabor je bil očitno več kot zaželen, prijave so deževale in število udeleženk je na koncu moralo omejiti število postelj na Mihovem domu.
24. 2. 2022, Z znanjem do zvezd - 40 let šole v Manangu | predstavitev knjige v Ljubljani Planinska kultura
  Dvojezična monografija Z znanjem do zvezd: Slovenska šola za nepalske gorske vodnike je posvečena Alešu Kunaverju in vsem vodnikom, inštruktorjem, zdravnikom ter podpornikom 40-letnega delovanja slovenske šole za gorske vodnike v Nepalu. Vabljeni na predstavitev knjige v ponedeljek, 28. februarja 2022, ob 18. uri v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani. Gostji pogovora bosta Mojca Volkar Trobevšek in Dušica Kunaver.
24. 2. 2022, Slovensko planinstvo skozi čas | nova, prenovljena in dopolnjena izdaja Planinska kultura
  V desetletju od prve izdaje monografije Slovensko planinstvo, se je zgodilo marsikaj. Obletnica ustanovitve Slovenskega planinskega društva (ustanovljeno 27. februarja 1893 v Ljubljani) je primeren dan za izdajo nove, prenovljene in dopolnjene izdaje monografije z novim naslovom Slovensko planinstvo skozi čas. Tudi ta je bila zaupana zgodovinarjema dr. Petru Mikši in dr. Korneliji Ajlec - oba aktivno preučujeta sodobno slovensko zgodovino, zgodovino gorskega sveta in društev.
23. 2. 2022, Razpis izpita za pridobitev naziva športni plezalec Športno plezanje
  Komisija za športno plezanje razpisuje pripravljalni seminar in dva izpitna roka za pridobitev naziva športni plezalec v letu 2022.
23. 2. 2022, Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi/OPP v planinstvu na Boču Splošno
  Tridnevno usposabljanje inPlaninec je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Boču, 1.−3. aprila 2022 in obsega 34 pedagoških ur. Število mest je omejeno.
22. 2. 2022, Šolar na turne smuči | razpis akcije za leto 2022 Gorski športi
  Z namenom popularizacije turnega smučanja med mladimi smo na Komisiji za gorske športe PZS zastavili projekt Šolar na turne smuči. Z njim želimo osnovnošolcem zadnje triade in srednješolcem predstaviti ta šport. Šole in posameznike vabimo, da se udeležijo akcije, kjer bodo otroci pod vodstvom izkušenih vaditeljev spoznali tekmovalno turno smučanje.
22. 2. 2022, Delo v koči | pomoč na Kofcah Koče
  Najemnik Doma na Kofcah išče več oseb za poletno pomoč pri delu v kuhinji in v strežbi.
22. 2. 2022, Po obisku 10 držav v 60 dneh Toli zopet v kraljestvu Zlatoroga Splošno
  Ob vrnitvi vzorca Triglavskega ledenika - Tolija v Slovenijo se je zgodil še zadnji mejnik projekta Misije: Triglavski ledenik v Peking. Partnerja projekta Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije sta Tolija v obliki staljene ledeniške vode v kristalni steklenički predala Slovenskemu planinskemu muzeju. Najprej bo predstavljen kot del razstave Triglavski ledenik nekoč in danes, ki si jo lahko obiskovalci pred muzejem ogledajo do 28. februarja. Ledeniška voda bo nato vključena v stalno razstavo muzeja z geslom Hodim po gorskem svetu in ga spoznavam.
21. 2. 2022, Olimpijski studio TV Slovenija: tekmovalno turno smučanje | Nejc Kuhar in Luka Kovačič Gorski športi
  V pričakovanju olimpijskega krsta, ki ga čaka na olimpijskih igrah 2026, se je tekmovalno turno smučanje 18. februarja predstavilo v Olimpijskem studiu na TV Slovenija. Po evropskem prvenstvu 2022, s katerega se je slovenska reprezentanca vrnila z največjim ekipnim uspehom do zdaj, je voditeljica Sara Benkovič v goste povabila trenerja Nejca Kuharja in tekmovalca Luko Kovačiča, predstavili pa so tudi projekt Šolar na turne smuči. Reprezentantje, ki so Slovenijo zastopali na nedavnem EP, bodo 25. februarja tudi gostovali v oddaji Doživetja narave na Radiu Ognjišče.
20. 2. 2022, Razpis za delo pri Triglavskih jezerih, na Komni in pri Savici Koče
  Planinsko društvo Ljubljana-Matica išče zanesljive, odgovorne, prijazne in dinamične osebe, ki so pripravljene na delo v planinskem okolju. Delo se bo izvajalo v njihovih kočah na Komni in pri Savici med majem in septembrom.
19. 2. 2022, Planinski vestnik | Gore in plezanje tudi za invalide Planinska kultura
  Tema februarske številke Planinskega vestnika je paragorništvo - s pogledom v zgodovino, ko so invalidi stali na strehi sveta in številnih drugih vrhovih, preplezali zahtevne stene; pa kako je bilo pri nas in kako je zdaj. V okviru Planinske zveze Slovenije imamo namreč odbor In Planinec, ki vključuje aktivnosti v hribih z invalidnimi osebami, gluhimi, s slepimi in slabovidnimi ..., prav tako pa imamo slovensko paraplezalno reprezentanco, ki na športnoplezalnih tekmovanjih dosega najžlahtnejše medalje.
18. 2. 2022, Film Po Antarktiki zmagovalec 16. FGF, nagrajen tudi Stena - vzpon do zlata z Janjo Garnbret Planinska kultura
  Ameriški film Po Antarktiki, neverjetna zgodba legendarnega polarnega raziskovalca Willa Stegerja, je veliki zmagovalec 16. Festivala gorniškega filma. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 29 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah; najboljši plezalni film je Stena - vzpon do zlata, ki prikaže vzpon Janje Garnbret do olimpijskega zlata. Posebno nagrado je podelila tudi Televizija Slovenija. Nagrajeni filmi bodo v petek na ogled Radovljici, Celju in Ljubljani, kjer bo danes v Cankarjevem domu še predavanje Luke Stražarja in predstavitev knjige Z znanjem do zvezd, v soboto pa v Radovljici in Domžalah.
18. 2. 2022, Sklic zbora markacistov Poti
  Komisija za planinske poti Planinske zveze Slovenije na podlagi 23. člena Pravilnika Komisije za planinske poti sklicuje redni zbor markacistov, ki bo v petek, 18. 3. 2022, v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljana.
17. 2. 2022, Razpis za delo v planinskih kočah na Velem polju, pod Bogatinom in na Uskovnici Koče
  Planinsko društvo Srednja vas v Bohinju razpisuje več delovnih mest za delo v planinskih kočah za poletno sezono 2022.
Prikazano: 221 - 240 od 11384 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih