petek, 1. julij 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Zaradi prenove spletnih strani PZS je forum z 21. junijem 2022 prenehal z delovanjem. Forum Komisije za turno kolesarstvo PZS je dosegljiv na naslovu ktk.pzs.si.

NOVICE  

Prikazano: 201 - 220 od 11384 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
14. 3. 2022, Razpis za cestne prevoze opreme za planinske tabore 2022 Mladi
  Na podlagi podpisane pogodbe o sodelovanju in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko in Planinsko zvezo Slovenije objavlja Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpis za cestne prevoze opreme za planinske tabore v letu 2022.
14. 3. 2022, Razpis za najem tabornega prostora Mlačca Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vabi k najemu tabornega prostora v Mlačci.
11. 3. 2022, RAZPIS I Seminar in izpiti za alpinista 2022 Alpinizem
  Rok prijav je ponedeljek, 25. marec 2022 in jih je treba poslati na naslov: PZS, Komisija za alpinizem – izpiti za alpiniste, Ob železnici 30a, p.p. 214, 1001 Ljubljana. Posebna 5- članska komisija bo pregledala ustreznost prijav do nedelje, 3. aprila 2022.
11. 3. 2022, Razpis sofinanciranja gradnje novih plezalnih centrov in sten Športno plezanje
  Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projektov v Načrt razvojnih programov za leto 2022 in podpisom pogodb z izbranimi prijavitelji.
10. 3. 2022, Alpinistično-plezalni večer | podelitev priznanj najuspešnejšim v letu 2021 Alpinizem
  Vabljeni na slovesno podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem plezanju in turnem smučanju v letu 2021, ki bo 24. marca 2022 ob 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na sejmu Alpe-Adria. Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi, pred njo pa bo predavanje alpinista Andreja Grmovška.
9. 3. 2022, Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022 Alpinizem
  24. marca 2022 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani slovesna podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu. Letošnji prejemnik priznanja za življenjsko delo v alpinizmu je alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec (roj. leta 1928), ki je z Janezom Resnikom že leta 1969 kot prvi Slovenec preplezal klasično smer v Eigerju. Starosta Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO) in GRZS - Postaje Celje je tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.
8. 3. 2022, Razpis za oskrbniški par v Koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem Koče
  Planinsko društvo Kočevje išče oskrbniški par za oskrbovanje Koče pri Jelenovem studencu na območju Stojne nad Kočevjem. Delo bo potekalo celo leto in sicer vsak konec tedna in ob praznikih.
8. 3. 2022, Himalajski plezalci pišejo brez rokavic | osemtisočaki v knjigah slovenskih alpinistov Alpinizem
  V letih 1975-1995 so slovenski alpinisti stali na vseh 14 osemtisočakih ‒ napisali pa so tudi dvakrat toliko knjig o njih. Himalajske stene so zahtevale življenja premnogih naših legend, vendar so nam tudi dajale knjige, ki navdihujejo nove legende. Vabljeni na ogled razstave Himalajski plezalci pišejo brez rokavic o slovenskih alpinistih, ki so svoje osvajanje osemtisočakov popisali v knjigah, v Slovenski planinski muzej v Mojstrano.
7. 3. 2022, Luka Kovačič in Karmen Klančnik Pobežin državna prvaka na Zelenici Gorski športi
  V nedeljo, 6. marca, je bilo na Zelenici v pravih zimskih razmerah izpeljano posamično državno prvenstvo v turnem smučanju. Poleg nastopa v eni od štirih tekmovalnih kategorij se je bilo mogoče preizkusiti tudi v rekreativni kategoriji.
5. 3. 2022, Akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah se nadaljuje Splošno
  Vseslovenska prostovoljska akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah se nadaljuje v letu 2022. Navdušeni smo, da so smo tudi letos začeli z našimi akcijami po hribih in privabili planince na koče. V soboto 12. februarja je bila načrtovana akcija GSPK na Slivnici, a ni potekala. Slepi in slabovidni pohodniki so vseeno imeli na razpolago jedilnike v znakovnem jeziku, tam so se srečali tudi gluh planinci, ki so se vseeno odločili za pohod na Slivnico. Sobota je bila torej pravi pripravljalni dan za Mrzlico, ko je vse steklo.
4. 3. 2022, V navezi | Turno smučanje in olimpijske medalje v alpinizmu Gorski športi
  Marčevska oddaja V navezi je bila vsa v olimpijskem duhu. Turno smučanje bo že čez štiri leta postalo del olimpijske družine, zato v oddaji V navezi gostujeta selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Robert Pritržnik in najuspešnejši slovenski tekmovalec na nedavnem evropskem prvenstvu Maj Pritržnik. Ste vedeli, da je bil tudi alpinizem del olimpijskih iger? Zadnja sta leta 1988 olimpijske medalje za dosežke v alpinizmu prejela Reinhold Messner in Jerzy Kukuczka. Vabljeni k poslušanju oddaje v spletnem arhivu Prvega programa Radia Slovenija!
4. 3. 2022, Sklic 19. seje Upravnega odbora PZS Planinska organizacija
  Na podlagi 28. člena Statuta Planinske zveze Slovenije sklicujem 18. sejo Upravnega odbora Planinske zveze Slovenije, ki bo v četrtek, 17. marca 2022, ob 16:30 v sejni sobi PZS, Ob železnici 30a, Ljubljana.
3. 3. 2022, Lednoplezalni tabor UIAA | v šestih dneh smo plezali v sedmih dolinah Alpinizem
  Slovenci smo redni gosti UIAA lednoplezalnega tabora v Guillestru, ki ga že 22 let organizira Christian Biard (Bibi) s pirenejskega kluba Club Alpin Toulouse. Tudi letos ni bilo nič drugače.
3. 3. 2022, Razpis za zbiranje kandidatur za izvedbo Dneva slovenskih markacistov 2022 Poti
  Na osnovi sklepa KPP objavljamo razpis za zbiranje kandidatur za izvedbo Dneva slovenskih markacistov, ki bo v soboto, 2. julija 2022. Kandidature za izvedbo Dneva slovenskih markacistov pošljite najkasneje do 30. 3. 2022 na elektronski naslov poti@pzs.si.
3. 3. 2022, Red za zasluge Romanu Krajniku, trenerju Janje Garnbret Športno plezanje
  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 2. marca na posebni slovesnosti v Predsedniški palači petim športnim trenerjem vročil državna odlikovanja red za zasluge, ki so jih prejeli Marjan Fabjan, Andrej Hauptman, Franc Hvasti, Polona Sladič in Roman Krajnik, ki je prejel red za zasluge za izjemne dosežke na področju športa, ki jih potrjujejo vrhunski uspehi slovenskih in tujih športnih plezalk in plezalcev.
3. 3. 2022, Izdaja tekmovalnih licenc za športne plezalce za leto 2022 Športno plezanje
  Pred začetkom letošnje tekmovalne sezone DP, bo KŠP pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnje leto.
2. 3. 2022, Podaljšan rok za oddajo letnih poročil društev in DDPO Društva
  Državni zbor RS je sprejel Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE), s katerim je podaljšal rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov najpozneje do 30. aprila 2022. Zakon sicer še ne velja, pričakujemo, da bo v Uradnem listu RS objavljen v začetku marca.
2. 3. 2022, Plezanje na Škotskem | mix SMAR-ove akcije in tabora za perspektivce zadetek v polno Alpinizem
  Luka Stražar in Tom Livingstone sta prišla na idejo, da bi organizirali izmenjavo angleške in slovenske ekipe alpinistov, kjer bi nam najprej Angleži predstavili slovito plezanje na Škotskem, nato pa bi jim še mi vrnili uslugo in jih gostili v Sloveniji. Ideja je začela pridobivati vedno več interesentov in po enem tednu na Škotskem lahko rečem, da je uspela v polnem pomenu besede!
2. 3. 2022, Slovenija planinari 2022 | razpis akcije sofinanciranja dogodkov Društva
  Planinska zveza Slovenije vabi organizacije članice k sodelovanju z izvedbo programa rekreacije: planinskih pohodov, planinskih orientacijskih tekmovanj, turnokolesarskih tur, alpinističnih in športnoplezalnih aktivnosti, katerih namen je širjenje zavesti o pozitivnem pomenu rednega gibanja v naravi, varovanju narave in promocija različnih oblik planinstva ter so namenjene posameznikom različnih starostnih skupin.
1. 3. 2022, Na meji - tihotapske in mejaške zgodbe Iztoka Tomazina | spletni dogodek Planinska kultura
  Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v torek, 8. marca 2022, ob 18. uri. Dogodek organizira Knjižnica Prežihov Voranc, bo pa v celoti potekal preko spleta. Lahko si ga ogledate preko Zooma ali preko Facebook profila Knjižnice Prežihov Voranc.
Prikazano: 201 - 220 od 11384 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih