četrtek, 18. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 141 - 160 od 12561 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
23. 4. 2024, Janja in čudežna roža, resnična pravljica o Janji Garnbret Športno plezanje
  Sanjaj, verjemi in uspelo ti bo - je sporočilo resnične pravljice Janja in čudežna roža, ki je ob svetovnem dnevu knjige izšla pri založbi DZS. Slikanica pripoveduje zgodbo o deklici, ki si upa sanjati, na poti do uspeha pa jo spodbujajo in ji pri premagovanju ovir pomagajo družina in prijatelji.
23. 4. 2024, 27. Memorial Luka Karničarja in Rada Markiča kot čudovit turni smuk nad Češko kočo Gorski športi
  Spominska turnosmučarska tura na Zgornjih in Spodnjih Ravneh nad Češko kočo je 20. aprila kljub slabim obetom navdušila vse udeležence. V idiličnih zimskih razmerah z obilico pršiča in sončnih žarkov smo opravili čudovit turni smuk pod severno steno Kočne, Dolške škrbine in Grintovca.
23. 4. 2024, Fjällräven že peto leto zapored najbolj trajnostna blagovna znamka na Švedskem Reklamno sporočilo
  Fjällräven je bil ocenjen kot najbolj trajnostna blagovna znamka v svoji kategoriji po mnenju potrošnikov na Švedskem. Raziskava Sustainable Brand Index 2024, je največja evropska raziskava zaznavanja blagovnih znamk glede trajnosti. Že peto leto zapored potrošniki na Švedskem Fjällräven prepoznavajo kot najbolj trajnostno blagovno znamko v kategoriji »Oblačila in modne blagovne znamke«.
22. 4. 2024, Podpisana trajnostna iniciativa Gorski bivaki za bele vrhove Koče
  Letošnji svetovni dan Zemlje so partnerji Planinska zveza Slovenije (PZS), Pivovarna Laško Union in podjetja SloPak, Talum, Impol in KOV podpisali zavezo Gorski bivaki za bele vrhove, ki predstavlja začetek projekta ozaveščanja o pomembnosti skrbi za čistejše okolje s posebnim poudarkom na slovenskih gorah.
22. 4. 2024, Srečanje vodstva hrvaške in slovenske planinske organizacije Planinska organizacija
  V petek, 12. aprila 2024, je v Ogulinu potekalo letno srečanje vodstva Planinske zveze Slovenije in Hrvaške planinske zveze (Hrvatski planinarski savez – HPS). PZS so zastopali predsednik Jože Rovan, podpredsednika Martin Šolar in Jožek Bobovnik ter generalni sekretar Damjan Omerzu, HPS pa predsednik Darko Berljak, podpredsednica Jadranka Čoklica, predsednik Izvršnega odbora Igor Eterović, predsednik Nadzornega odbora Hrvoje Kraljević in glavni tajnik Alan Čaplar.
22. 4. 2024, Testiranje tekmovalnih lednih plezalcev za začetek priprav Gorski športi
  Pretekli teden so se pod vodstvom Klemna Premrla (AO PD Tržič) začele prve priprave tekmovalnih lednih plezalcev. Klemen je svoje dolgoletne bogate izkušnje in znanje - tako na področju tekmovalnega lednega plezanja, kot tudi plezanja težkih orodnih in kombiniranih smeri - strnil v uvodnem predavanju, ki se je odvilo že januarja.
20. 4. 2024, Delo v planinski koči | pomoč na Golici Koče
  Oskrbnik Koče na Golici Janez Zore išče pomoč v strežbi od meseca maja naprej.
20. 4. 2024, Pot pod noge in Skupaj v hribe v Evropskem tednu mladih Splošno
  »Današnji dan je bil prav posebno doživetje! Novi ljudje, novi kraji, nova doživetja in en kup smeha - to je res tisto, kar mladinsko delo omogoča. Sodelovati na takšnih inkluzijskih pohodih je biti del nečesa večjega, kar resnično navdihuje! Tako vemo, da postajamo aktivni soustvarjalci sedanjosti. Mladimi smo stopili v hribe in premagovali ovire, ne le na poti, ampak tudi znotraj sebe. Vsak korak nas je približal drug drugemu in nas napolnil z energijo,« je povedala Anja.
19. 4. 2024, Na skupščini PZS 2024 soglasni po jubilejnem letu presežkov in izjemnih dogodkov Planinska organizacija
  Na redni letni skupščini Planinske zveze Slovenije (PZS) 19. aprila 2024 v Cirkulanah so delegati planinskih društev soglasno potrdili poročila organov PZS za leto 2023 ter okvirni vsebinski in finančni program dela PZS za leto 2025. V planinsko zvezo, ki je s 63.500 člani lani dosegla najvišje članstvo v zadnjih 20 letih, so bila sprejeta tri nova društva, tako da zdaj pod okriljem krovne planinske organizacije deluje 298 društev. Leto 2023 je bilo za PZS jubilejno, zaznamovano s presežki in tudi izjemnimi dogodki, dolgoročna usmeritev Planinske zveze Slovenije Peš iz dolin do višin pa spodbuja trajnostni in okolju prijazen obisk gora.
18. 4. 2024, Izšel je Letopis PZS 2023 Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije je izdala Letopis 2023, že štirinajsti po vrsti. V njem so predstavljeni delovanje PZS, vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2023, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Vabljeni k branju spletne različice!
18. 4. 2024, Gašper Pintar in Tom Livingstone na Aljaski splezala Mt Dickey po južni steni Alpinizem
  Slovensko-britanska naveza Gašper Pintar in Tom Livingstone, ki ima že precej skupne alpinistične kilometrine z izmenjav slovenskih in angleških alpinistov ter drugih vzponov, je 28. marca odpotovala na Aljasko, kjer ju je pričakalo slabo vreme. Člana alpinistične odprave Aljaska 2024 sta 2. aprila vendarle uspela pristati na ledeniku Ruth Gorge, v stenah nad katerim imata smele načrte. >>> 18. aprila sta sporočila, da sta preplezala južno steno gore Mt Dickey.
18. 4. 2024, V Planinskem vestniku tokrat o obiskovanju gora starejših planincev Planinska kultura
  V aprilski številki Planinskega vestnika smo se posvetili starejšim planincem in goram. Kar nekaj starejših gornikov smo povabili, da so z nami delili svoja razmišljanja pa tudi življenjski moto. Objavljamo priporočila zdravnice za telesno aktivnost starejših in izkušnje planinske vodnice o vodenju mlajših in starejših - kakšne so razlike, kaj pa je skupno vsem.
17. 4. 2024, Zbor markacistov 2024 | Prostovoljstvo ostaja temelj, ki nas povezuje in na katerega smo lahko ponosni Poti
  15. marca 2024 se je v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani na rednem zboru Komisije za planinske poti PZS zbralo 65 načelnikov markacijskih odsekov planinskih društev.
16. 4. 2024, Razpis za najem koče Mladika na Pečni rebri nad Postojno Koče
  Planinsko društvo Postojna razpisuje razpis za najem Koče Mladika na Pečni rebri. Kočo, v kateri je možna strežba pijač in priprava jedi, dajejo v najem za čas enega leta z možnostjo podaljšanja.
16. 4. 2024, Vzponi, razgledi na morje in inkluzija: inPlaninci na pohodu Splošno
  Pohodi so več kot le koraki po stezah - predstavljajo priložnost za povezovanje, doživljanje in navdihovanje. Inkluzijski pohodi Skupaj v hribe nas vedno znova privabijo, ker nam prinašajo srečo, nas povezujejo z naravo in ljudmi ter nas spodbujajo k premagovanju ovir - največkrat tistih, ob katerih sami sebe spotikamo. To so vrednote, ki jih delimo tudi v skupnosti inPlanincev in akciji Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), ki je tokrat dosegla najštevilčnejšo udeležbo.
16. 4. 2024, Vabilo na dijaški planinski tabor 2024 Mladi
  Mladinska komisija PZS v zadnjem tednu poletnih počitnic organizira že 3. tradicionalni dijaški planinski tabor. Namenjen je vsem junakinjam in junakom, ki boste prebrodili šolsko leto 2023/2024 v srednješolskih klopeh, pa tudi vsem tistim, ki boste končali zadnji razred osnovne šole in kmalu spoznali dijaško življenje.
16. 4. 2024, Izobraževanje za delo z invalidi/OPP v planinstvu na Boču Splošno
  Tridnevno izobraževanj inPlaninec je namenjeno vsem, ki jih zanima delo z invalidi oz. osebami s posebnimi potrebami (OPP) in bi radi nadgradili svoje znanje ter izkušnje. Program usmerja pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP, za tiste, ki pa že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Izobraževanje bo potekalo v planinskem domu na Boču od 17. do 19. maja 2024 in obsega 34 pedagoških ur.
15. 4. 2024, VABILO I Zbor načelnikov odsekov in klubov turnih kolesarjev 2024 Turno kolesarstvo
  V torek, 23. 4. 2024, ob 17. uri bo na sedežu Planinske zveze Slovenije redni letni Zbor predstavnikov turnih kolesarjev PZS.
15. 4. 2024, Slovenija planinari 2024 | razpis akcije sofinanciranja dogodkov Slovenija planinari
  Planinska zveza Slovenije vabi organizacije članice k sodelovanju z izvedbo celoletnega programa rekreacije: planinskih pohodov, planinskih orientacijskih tekmovanj, turnokolesarskih tur, alpinističnih in športnoplezalnih aktivnosti, katerih namen je ozaveščanje o pozitivnem vplivu rednega gibanja v naravi na psihofizično zdravje, varovanju narave in promocija različnih oblik planinstva. Planinske dejavnosti in rekreativne aktivnosti so namenjene posameznikom različnih starostnih skupin.
15. 4. 2024, Slovenci na mednarodnem turnosmučarskem taboru za mlade v Španiji Gorski športi
  Petčlanska slovenska ekipa se je od 24. do 30. marca 2024 udeležila mednarodnega turnosmučarskega tabora za mlade II Olympic solidarity ski mountaineering training camp v Španiji, v kraju Jaca v Pirenejih. Tabor je bil za udeležence zelo dobra izkušnja in spodbuda za nadaljnje športno udejstvovanje. Člani slovenske ekipe so se dostojno postavili ob bok močnejšim reprezentancam po fizični pripravljenosti, izpiliti pa bodo morali še tehnične prvine.
Prikazano: 141 - 160 od 12561 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih