petek, 19. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 161 - 180 od 12564 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
15. 4. 2024, VABILO I Zbor načelnikov odsekov in klubov turnih kolesarjev 2024 Turno kolesarstvo
  V torek, 23. 4. 2024, ob 17. uri bo na sedežu Planinske zveze Slovenije redni letni Zbor predstavnikov turnih kolesarjev PZS.
15. 4. 2024, Slovenija planinari 2024 | razpis akcije sofinanciranja dogodkov Slovenija planinari
  Planinska zveza Slovenije vabi organizacije članice k sodelovanju z izvedbo celoletnega programa rekreacije: planinskih pohodov, planinskih orientacijskih tekmovanj, turnokolesarskih tur, alpinističnih in športnoplezalnih aktivnosti, katerih namen je ozaveščanje o pozitivnem vplivu rednega gibanja v naravi na psihofizično zdravje, varovanju narave in promocija različnih oblik planinstva. Planinske dejavnosti in rekreativne aktivnosti so namenjene posameznikom različnih starostnih skupin.
15. 4. 2024, Slovenci na mednarodnem turnosmučarskem taboru za mlade v Španiji Gorski športi
  Petčlanska slovenska ekipa se je od 24. do 30. marca 2024 udeležila mednarodnega turnosmučarskega tabora za mlade II Olympic solidarity ski mountaineering training camp v Španiji, v kraju Jaca v Pirenejih. Tabor je bil za udeležence zelo dobra izkušnja in spodbuda za nadaljnje športno udejstvovanje. Člani slovenske ekipe so se dostojno postavili ob bok močnejšim reprezentancam po fizični pripravljenosti, izpiliti pa bodo morali še tehnične prvine.
14. 4. 2024, Janja Garnbret znova zmagala na Kitajskem, Mia Krampl osma Športno plezanje
  Prišla, splezala, zmagala. Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Janja Garnbret je po torkovi zmagi na balvanih slavila tudi na prvi letošnji preizkušnji SP v težavnosti, 14. aprila v Wujiangu na Kitajskem. Druga slovenska finalistka Mia Krampl se je uvrstila na 8. mesto. Luka Potočar je tekmo sklenil na 15. mestu.
12. 4. 2024, Kolesarjenje na odseku 5. etape STKP zaradi parjenja divjega petelina prepovedano do 15. junija Turno kolesarstvo
  Javni zavod Triglavski narodni park obvešča, da kolesarjenje na odseku Planina Klek–Stresena dolina–cesta po dnu doline Radovna (5. etapa Slovenske turnokolesarske poti: Planinska koča na Uskovnici–Aljažev dom v Vratih ) ni dovoljeno do 15. junija. Pot namreč vodi skozi mirno območje za divjega petelina, ki v obdobju parjenja potrebuje mir in tišino ter je izjemno občutljiv na vsakršno motnjo v okolju.
11. 4. 2024, Kolbl in Kovačič za konec sezone znova med top 10 v mešanih štafetah Gorski športi
  S tekmo mešanih štafet se je 10. aprila v Cortini d’Ampezzo končala sezona svetovnega pokala 2023/24 v tekmovalnem turnem smučanju. Člana slovenske reprezentance Rea Kolbl in Luka Kovačič sta v mešanih štafetah znova osvojila 9. mesto in tako že četrtič v tej sezoni poskrbela za slovensko uvrstitev med najboljših 10 v tekmovalni disciplini, ki bo premierno na zimskih olimpijskih igrah 2026. Poleg šprintov, v katerih so Kolbl, Ana Čufer in Maj Pritržnik dobro nastopili dan prej.
11. 4. 2024, Alpinistične novice, 9. 4. 2024 Alpinizem
  Spet jaz. Gašper je odsoten, odšel je plezat na Aljasko, bolj točno v Ruth Gorge, v narodni park Denali. Dolina z enormnim potencialom hard core ciljev v, do 1500 metrov visokih kombiniranih stenah gora Mooses Tooth, Mt.Dickey, Mt. Bradley, Mt Johnson, Mt. Church ...Človek bi težko našel večjo koncentracijo enormnih sten na enoto površine kjerkoli na svetu. Gašper in Tom Livingstone sta se utaborila na sredini ledenika pod njunim glavnim ciljem, steno Mt Dickey. Vreme in hud mraz do sedaj še nista dopustila resnih poskusov. Glede na letošnjo alpinistično aktivnost obeh akterjev upravičeno stiskamo pesti.
11. 4. 2024, 27. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča | turnosmučarsko tekmovanje na Češki koči Gorski športi
  Tradicionalno turnosmučarsko tekmovanje na Jezerskem, že 27. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, bo letos nekaj posebnega, saj ga bodo izvedli v starem formatu rallyja. Ne zamudite svojevrstnega tekmovanja v soboto, 20. aprila 2024, pri Češki koči. Prijave preko www.prijavim.se do vključno četrtka, 18. aprila 2024.
10. 4. 2024, Anže Peharc deveti na Kitajskem na uvodni tekmi sezone Športno plezanje
  Anže Peharc je na uvodni tekmi svetovnega pokala 2024 v balvanskem plezanju osvojil deveto mesto, potem ko je Janja Garnbret včeraj v Keqiau na Kitajskem slavila svojo prvo letošnjo zmago. Tržičan je bil z enim osvojenim vrhom in dvema bonusoma hkrati čisto blizu, a tako daleč od odra za zmagovalce, pa vendar je prikazal odlično vrnitev med najboljše v svetovnem pokalu po lanski poškodbi. V polfinalu sta nastopila tudi Luka Potočar in Martin Bergant.
10. 4. 2024, Partnerstvo za ohranjanje naravne in kulturne dediščine Koče
  V podjetju Helios TBLUS svojo družbeno odgovornost in zavezanost lokalni skupnosti uresničujejo z različnimi projekti, med katerimi je tudi partnerstvo s Planinsko zvezo Slovenije. V letošnjem letu so podprli trajnostno obnovo 48 planinskih koč po vsej Sloveniji, ki bodo v naslednjih mesecih dobile svež videz in planincem ponudile še več udobja in varnosti.
10. 4. 2024, inPlaninci Skupaj v hribe Splošno
  Začenja se akcija Gibalno ovirani gore osvajajo 2024. "Invalidi čutimo gore na svoj način. Ne vabijo nas le z razgledom – v gorah smo kot velika družina. Zvečer, ko se vrnemo domov, se dobro počutimo. Zato gremo z odločnim korakom naprej."
9. 4. 2024, Janja Garnbret z zmago na Kitajskem v olimpijsko sezono Športno plezanje
  Prva dama športnega plezanja Janja Garnbret je v svojem vrhunskem slogu vstopila v olimpijsko sezono in z zmago na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju 9. aprila na Kitajskem potrdila svojo prevlado. Mia Krampl se je v Keqiau uvrstila na 19. mesto, moške pa balvanska preizkušnja čaka jutri.
8. 4. 2024, Kolbl, Kovačič in Španring v Cortini posamično do najboljše uvrstitve v sezoni Gorski športi
  Cortina d’Ampezzo je od 6. do 10. aprila prizorišče finalne tekme svetovnega pokala 2023/24 v tekmovalnem turnem smučanju. Med 125 tekmovalci iz 26 držav so odlično začeli tudi slovenski reprezentantje, saj so Rea Kolbl, Luka Kovačič in Klemen Španring na posamični tekmi posegli najvišje v tej sezoni. Ani Čufer je slabši nastop v vzponu vlil dodatno motivacijo za nastop v šprintih in mešanih štafetah, ki po današnjem dnevu počitka tekmovalce čakajo jutri in v sredo.
8. 4. 2024, Skupaj v hribe po Evropski pešpoti E12 iz Ankarana ali Hrvatinov do Centra Sonček Elerji ob Evropskem tednu mladih Splošno
  "Mladinsko delo – aktivni za prihodnost" poudarja ključno vlogo mladinskega dela pri ustvarjanju priložnosti za mlade, da postanejo aktivni pri oblikovanju svoje prihodnosti. Na pohodih "Skupaj v Hribe" lahko mladi sodelujejo kot udeleženci ali prostovoljci ter pomagajo invalidom in osebam s posebnimi potrebami (OPP) na njihovi poti. Hkrati pa je to tudi priložnost za mlade invalide/OPP, da se pridružijo dogajanju. Na Cilju bo program v njihovih rokah, Mladinsko delo omogoča vključevanje mladih v različne aktivnosti in procese ter spodbuja njihov osebni in poklicni razvoj.
7. 4. 2024, Vabilo - Študentski izlet oziroma markacistična akcija, 20. 4. 2024 Mladi
  Si se kdaj spraševal, spraševala, kako poteka markiranje planinskih poti? Tokratni izlet Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije bo priložnost, da se v tem preizkusite tudi sami. Povezali se bomo namreč z markacisti in 20.4.2024 skupaj izvedli markacistično akcijo. Markirali bomo pot v okolici Tržiča oziroma Storžiča, bolj podrobne informacije pa še sledijo. Nove izkušnje na tako lepi lokaciji ne smeš zamuditi! Vsi ste lepo vabljeni, da se nam pridružite!
7. 4. 2024, Premagali strah pred višino na predstavitvi prilagojenega športnega plezanja v Celju Splošno
  Na predstavitni prilagojenega športnega plezanja za invalide in osebe s posebnimi potrebami v Plezalnem centru v Celju so se zbrali slepi, slabovidni, gluhi in naglušni, invalidi z amputacijami nog, invalidi z nevrološkimi okvarami, ki so posledice možganske kapi, obolenja z multiplo sklerozo, po operacijah na možganih, osebe s cerebralno paralizo in ostali, ki imajo telesne okvare, ki niso vidne.
5. 4. 2024, Na Kitajskem se začenja svetovni pokal 2024 v športnem plezanju Športno plezanje
  S tekmo v kitajskem mestu Keqiao med 8. in 10. aprilom se začenja sezona svetovnega pokala v balvanskem plezanju, le nekaj dni pozneje, med 12. in 14. aprilom, pa bo v Wujiangu tudi prva tekma v težavnostnem in hitrostnem plezanju v letošnji sezoni, ki bo sicer zaznamovana z olimpijskimi igrami. Na uvodnih tekmah, ki si jih je mogoče ogledati na Eurosportu, bo nastopilo šest članov slovenske reprezentance v športnem plezanju.
4. 4. 2024, Zaradi odjuge se bo iz dneva v dan povečevala nevarnost proženja snežnih plazov Preventiva
  Ob izraziti suhi otoplitvi se bo najbolj povečala nevarnost proženja snežnih plazov na prisojnih pobočjih, kjer se bo tekom dneva zaradi sonca sneg ojužil vse do najvišjih vrhov. Tam se bodo predvsem na strmih pobočjih lahko prožili plazovi mokrega nesprijetega snega. Mehčanje površine snežne odeje bo zaradi velike vsebnosti puščavskega peska še nekoliko hitrejše kot običajno ob povsem belem snegu, v plazovnem biltenu opozarjajo na Agenciji republike Slovenije za okolje (ARSO).
3. 4. 2024, RAZPIS I Usposabljanje Turnokolesarski vodnik 1 2024 Turno kolesarstvo
  Usposabljanje je namenjeno kandidatom, ki bi želeli voditi kolesarske ture v gorski svet v okviru planinskih društev in drugih organizacij. V prvem delu je pozornost namenjena predvsem povezavi turnokolesarski vodnik in kolo, na preizkusni turi pa preverimo fizične in tehnične sposobnosti kandidatov za nadaljnje vodniško usposabljanje. Izveden bo tudi teoretični sprejemni izpit iz temeljnih planinskih znanj.
2. 4. 2024, Zgodbe meseca | Čez drn in strn Planinska kultura
  Zbirka zgodb Čez drn in strn avtorice Anke Rudolf je v mesecu aprilu ugodnejša za 40-odstotkov: namesti rednih 24,90 €, boste za knjigo odšteli 14,94 €.
Prikazano: 161 - 180 od 12564 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih