petek, 22. september 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 41 - 60 od 12052 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
1. 9. 2023, Nova Mozirska koča na Golteh - simbol povezanosti, sodelovanja in upanja Koče
  Dve leti in pol po uničujočem požaru, v katerem je pogorela do tal, je 23. julija 2023 vrata odprla nova Mozirska koča na Golteh, eden najlepših slovenskih planinskih domov, ob velikem angažmaju domačega PD Mozirje, planinske skupnosti, številnih prostovoljcev in donatorjev pa tudi simbol povezanosti, sodelovanja in novega upanja za planinstvo v Mozirju. Mozirska koča je znova odprta vsak dan in vabi na razvajanje brbončic ob enolončnicah, štrukljih in zavitkih.
1. 9. 2023, Poziv za vpis v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu Vodništvo
  Zakon o športu v 2. točki drugega odstavka 46. člena določa, da strokovno delo v športu lahko opravlja strokovni delavec, ki je vpisan v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.
31. 8. 2023, Športna loterija z donacijo 400 vstopnic plezalnim klubom podpira razvoj športnega plezanja Športno plezanje
  Športna loterija je prepoznala potencial športnega plezanja in se odločila podpreti razvoj tega dinamičnega in zahtevnega športa. Športno plezanje je eden od najbolj uspešnih športov v Sloveniji. V želji, da bi spodbudili športno aktivnost in vključitev čim večjega števila ljudi v to privlačno športno panogo, je različnim plezalnim klubom v Sloveniji za tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v Kopru donirala kar 400 vstopnic. Skupaj 57 plezalnih klubov bo imelo priložnost, da svoje člane popeljejo na nepozabno plezalno doživetje.
31. 8. 2023, Prvo izplačilo državnih sredstev za vzdrževanje planinskih poti Poti
  Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je potrdilo in izplačalo prvi zahtevek za povračilo stroškov vzdrževanja planinskih poti v celoti. Planinska društva, ki so v prvem letošnjem roku oddala ustrezne zahtevke, so s strani Planinske zveze Slovenije že prejela nakazilo za nastale stroške.
30. 8. 2023, Slovenija s tremi medaljami z mladinskega svetovnega prvenstva Športno plezanje
  V Seulu v Južni Koreji se je končalo svetovno mladinsko prvenstvo, ki je Sloveniji prineslo kar tri medalje, eno zlato in dve srebrni.
30. 8. 2023, Z varnim korakom na naj planinsko pot 2022 Poti
  Ena najdaljših in najzahtevnejših slovenskih planinskih poti, Hanzova pot, ki vodi od Koče na Gozdu na Prisojnik oziroma Prisank, kot mu pravijo domačini, je zaživela v novi podobi. A da bi jo lahko varno prehodili, naj se planinke in planinci za ta visokogorski izziv ustrezno pripravijo, poudarja ekipa šestih markacistov Planinske zveze Slovenije (PZS), ki je ob podpori Zavarovalnice Triglav in po pripravljalnih delih Planinskega društva (PD) Kranjska Gora poskrbela za njeno obnovo.
30. 8. 2023, RAZPIS | Letni alpinistični tabor Trenta 2023 Alpinizem
  Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira letni alpinistični tabor, ki bo potekal od petka, 29. 09. 2023 do nedelje, 1. 10. 2023. Tabor se bo predvidoma odvijal v dolini Trente.
30. 8. 2023, Ženski alpinistični tabor Klemenča jama 2023 | poročilo Alpinizem
  Muhasto vreme na ženskem taboru Komisije za alpinizem PZS ni pustilo muhastega vzdušja, čeprav je udeleženkam preprečilo plezanje v markantni severni steni Ojstrice. Sta pa zato prišla do izraza iznajdljivost in raziskovanje drugih sten v okolici, ki lahko ravno tako ponujajo celodnevno preverjanje volje.
29. 8. 2023, ZAPRTA POT | od Loga proti Domu na Pečkah - možen obhod po cesti Poti
  Planinsko društvo Drava Maribor obvešča, da je planinska pot med Logom in domom na Pečkah ZAPRTA.
29. 8. 2023, KS Dovje-Mojstrana kot tretja slovenska skupnost vstopila v mrežo Gorniške vasi Gorniške vasi
  V edinstvenem okolju doline Vrata, v naročju Triglavskega narodnega parka in Julijskih Alp, je v soboto, 26. avgusta, v mrežo Gorniških vasi kot 37. članica in tretja v Sloveniji vstopila Krajevna skupnost Dovje-Mojstrana.
29. 8. 2023, ZAPRTA POT | odsek poti med Podnanosom in lovsko kočo Strmec Poti
  Planinsko društvo Podnanos sporoča, da je planinska pot iz Podnanosa proti Nanosu ZAPRTA na odseku Korito-lovska koča Strmec.
28. 8. 2023, ZAPRTA POT | Velika poljana - Planina Javornik Poti
  Planinsko društvo Križe obvešča, da je planinska pot med Veliko poljano in križiščem s potjo Veliki Javornik-Storžič zaprta!
28. 8. 2023, Pomoč pri obnovi Vojkove koče na Nanosu Koče
  Naša priljubljena Vojkova koca na Nanosu dobiva končno podobo. Še malo, pa bomo lahko uživali v njeni gostoljubnosti, še posebej, ko bo nastopilo manj prijazno jesensko in zimsko vreme.
26. 8. 2023, Tabor KA v Brenti | ker je bolj oddaljeno in ne tako obiskano s strani slovenskih alpinistov Alpinizem
  Celotno področje je odlično prepleteno s planinskimi kočami in z vsake so dostopne kompaktne stene Dolomitov. Najbolj zanimiva in z največ plezalnimi smermi pa je obdana koča Agostini. Tu smo tabor začeli.
25. 8. 2023, Posnetek spletnega seminarja Varneje v gore za strokovne delavce v turizmu #video Preventiva
  V četrtek, 27. 7. 2023, je Planinska zveza Slovenije skupaj s Slovensko turistično organizacijo pripravila spletni webinar z naslovom »Varneje v gore« za strokovne delavce v turizmu. Webinarja se je udeležilo preko 80 predstavnikov lokalnega turističnega sektorja večine nekoč vodilnih destinacij slovenskega turizma. Posnetek seminarja je na voljo na YouTube kanalu.
25. 8. 2023, Klavdij Mlekuž: vrhunski alpinist, član Mojstranških veveric in gorski reševalec #podcast Splošno
  V epizodi #11 našega podcasta V steni gostimo Klavdija Mlekuža, člana prvotne sestave legendarnih Mojstranških veveric, skupine gorskih reševalcev in vrhunskih alpinistov z Mojstrane in Dovjega, ki so v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja prispevali velik del k razvoju in uspehom slovenskega alpinizma in himalajizma.
25. 8. 2023, Usposabljanje za mentorje planinskih skupin | razpis 2023 Mladi
  Usposabljanje je oblika internega strokovnega usposabljanja pedagoških delavcev s področja planinstva. Njegov namen je pridobitev strokovne usposobljenosti za organiziranje in spodbujanje celoletne planinske dejavnosti ter vodenje planinskih skupin v planinskih društvih, vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, na fakultetah in v drugih organiziranih oblikah vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
25. 8. 2023, Tečaj orientacije 2023 – razpis Mladi
  Program tečaja orientacije je namenjen pridobitvi znanja in usposobljenosti za pravilno orientiranje v naravi, uporabo karte in drugih znanj iz orientacije ter izvajanja dejavnosti, ki vsebinsko pokrivajo planinsko orientacijo in planinska orientacijska tekmovanja v planinskih društvih, vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, fakultetah in drugih organiziranih oblikah vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
24. 8. 2023, 70 let Koče na Kriški gori Koče
  V nedeljo, 10. septembra 2023, bodo ob 70-letnici Koče na Kriški gori potekala številne aktivnosti.
24. 8. 2023, Srečanje evropopotnikov 2023 | vabilo Splošno
  Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji (KEUPS), v sodelovanju s turističnimi, planinskimi, gozdarskimi in drugimi organizacijami, v okviru Posavskega festivala pohodništva, Dneva športa, Evropskega tedna mobilnosti, Evropskega dneva hoje in Evropskega tedna športa vabi na tradicionalni pohod ob srečanju evropopotnikov.
Prikazano: 41 - 60 od 12052 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih