četrtek, 22. februar 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 521 - 540 od 772 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
20. 3. 2015, Srečanje skupine za trajnostni razvoj s poudarkom na programu upravljanja območij Natura 2000

V sejni sobi Planinske zveze Slovenije je v četrtek, 19. marca 2015, potekalo redno letno srečanje podpisnic Dogovora o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in pri skupnih prizadevanjih varovanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti, ki je bil novembra 2011 sklenjen med Planinsko, Ribiško, Lovsko, Turistično, Čebelarsko in Kinološko zvezo Slovenije. Članice skupine za trajnostni razvoj so pripravile skupno stališče do Osnutka Programa upravljanja območij Natura 2000 za obdobje 2015–2020 in se posvetile še drugim temam.
12. 3. 2015, Zlati cepin 2015 Lindiču, Prezlju in Česnu za vzpon na Hagshu

Med letošnjimi prejemniki prestižnega zlatega cepina so tudi Luka Lindič (AO PD Celje - Matica), Marko Prezelj (AO PD Kamnik) in Aleš Česen (Alpski gorniški klub) s prvenstvenim vzponom v severni steni Hagshuja. To je že šesti zlati cepin za Slovenijo v 23-letni zgodovini podeljevanja nagrade za najpomembnejši alpinistični vzpon. Mednarodna komisija je letos prvič vnaprej objavila nagrajence, poleg vzpona slovenskih alpinistov v indijski Himalaji še ameriški vzpon v Patagoniji in ruskega v nepalski Himalaji. Nagrado za življenjsko delo v alpinizmu letos prejme britanski alpinist Chris Bonnington, Marko Prezelj pa bo postal prvi alpinist na svetu s tretjim zlatim cepinom.
9. 3. 2015, Krajnc, Krišelj in Lindič v Patagoniji: Blockbuster prvenstveno in Cerro Torre prek Adel

Luka Krajnc (AO PD Celje - Matica), Tadej Krišelj (AO PD Kamnik) in Luka Lindič (AO PD Celje - Matica), vsi člani slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR), ki deluje pod okriljem Komisije za alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije, so januarja in februarja 2015 plezali v Patagoniji. Krajnc in Krišelj sta v zahodni steni Mojon Roja potegnila prvenstveno skalno smer Blockbuster, ki sta jo preplezala na pogled. Celotna trojica je pozneje, ob razmerah, ugodnejših za snežno-ledno plezanje, opravila še grebensko prečenje vrhov Adel in se po smeri Ragni povzpela na vrh Cerro Torreja (3128 m), enega najmarkantnejših patagonskih vrhov.
25. 2. 2015, Najvišja priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu in športnem plezanju za leto 2014 prejeli Anastasija Davidova, Luka Lindič, Mina Markovič, Jernej Kruder in Peter Mežnar

Na alpinistično-plezalnem večeru, ki je v okviru 9. festivala gorniškega filma Domžale potekal danes, 25. februarja 2015, v Cankarjevem domu v Ljubljani, je Planinska zveza Slovenije podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu in športnem plezanju za leto 2014. Najvišja priznanja so prejeli: Anastasija Davidova (najuspešnejša alpinistka), Luka Lindič (najuspešnejši alpinist), Mina Markovič (najuspešnejša športna plezalka) in Jernej Kruder (najuspešnejši športni plezalec) ter posmrtno Peter Mežnar, priznanje za življenjsko delo na področju alpinizma. Olimpijski komite Slovenije je podelil priznanja za dosežke v športnem plezanju v preteklem letu Mini Markovič, Jerneju Krudru in Romanu Krajniku.
24. 2. 2015, ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER: kandidati znani, JUTRI slovesna podelitev priznanj najuspešnejšim alpinistom in športnim plezalcem 2014

Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem (KA) in Komisija za športno plezanje (KŠP) bodo jutri, 25. februarja 2015, na alpinistično-plezalnem večeru ob 16. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani slovesno razglasile najuspešnejše v alpinizmu in športnem plezanju v preteklem letu ter podelile priznanja najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2014. Kandidati za alpinistična priznanja so že znani, že danes pa vam zaupamo, da bo nagrado za življenjsko delo na področju alpinizma posmrtno prejel Peter Mežnar. Ob tej priložnosti bo Olimpijski komite Slovenije podelil tudi priznanja za dosežke v športnem plezanju v preteklem letu. Vljudno vabljeni!
18. 2. 2015, Smele usmeritve in pereča vprašanja planinskega gospodarstva

Po lanski izredno slabi planinski sezoni, predvsem v visokogorju, ki kliče po smernicah pred novo planinsko sezono, hkrati pa z načrti za umestitev planinstva v turistično ponudbo Slovenije je Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije v sredo, 18. februarja 2015, na sedežu PZS organizirala novinarsko konferenco. Podpredsednik PZS Miro Eržen, načelnik Gospodarske komisije PZS Janko Rabič in strokovni sodelavec PZS Dušan Prašnikar so predstavili rezultate poslovanja planinskih koč v letu 2014 ter usmeritve poslovanja planinskih koč v letu 2015, problematiko ekološke sanacije koč in projekt Ravnanje z vodnimi viri in odpadnimi vodami na planinskih kočah v RS, izhodišča PZS za vključevanje planinskih koč in poti v slovensko turistično ponudbo ter nov letak planinskih koč v osrednjem delu Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank.
18. 2. 2015, Alpinistično-plezalni večer, podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem leta 2014 - vabilo

Spoštovane novinarke in novinarji! Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem (KA) in Komisija za športno plezanje (KŠP) vas v okviru 9. festivala gorniškega filma Domžale vabijo na slovesno razglasitev in podelitev priznanj najboljšim v alpinizmu in športnem plezanju za leto 2014, ki bo v sredo, 25. februarja 2015, ob 16. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.
12. 2. 2015, Razveseljivi slovenski uspehi na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju Verbier 2015

Na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju, ki je v švicarskem Verbierju potekalo od 4. do 12. februarja 2015, so slovenske barve zastopali trije tekmovalci: izkušena Nejc Kuhar in Klemen Triler ter Jure Šuligoj kot novinec na največjih tekmovanjih. Najboljši slovenski predstavnik je bil pričakovano Nejc Kuhar, ki je v zelo strnjeni konkurenci dosegel odlično 11. mesto v vzponu in 15. mesto posamično.
11. 2. 2015, Novinarska konferenca PZS na temo planinskega gospodarstva - vabilo

Spoštovane novinarke in novinarji! Da vam predstavimo usmeritve Planinske zveze Slovenije za novo planinsko sezono, vas vabimo na novinarsko konferenco na temo planinskega gospodarstva, ki bo v sredo, 18. februarja, ob 12. uri v veliki sejni sobi Planinske zveze Slovenije v Ljubljani.
2. 2. 2015, 120 let Planinskega vestnika, najstarejše slovenske revije

Planinski vestnik, najstarejša še izhajajoča slovenska revija, slovenske ljubitelje gora razveseljuje že 120 let. Njegova prva številka je kot glasilo Slovenskega planinskega društva v Ljubljani izšla 8. februarja 1895. Planinski vestnik je bil v vseh obdobjih svojega izhajanja ogledalo dela planinske organizacije, gorniške kulture, odraz splošnih razmer in duševnega doživljanja gora Slovencev, danes pa predstavlja najpopolnejši zgodovinski arhiv slovenskega planinstva in njegove krovne organizacije, Planinske zveze Slovenije.
27. 1. 2015, Planinske vasi in planinsko gospodarstvo na sejmu Alpe-Adria - vabilo

Planinska zveza Slovenije (PZS) se že tradicionalno predstavlja na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Med 28. in 31. januarjem 2015 ljudno vabljeni na razstavni prostor PZS ter na predstavitev avstrijskega projekta Planinske vasI (29. 1.) in 4. konferenco o planinskem gospodarstvu (31. 1.).
14. 1. 2015, Varneje v gore z GRZS in PZS

Na današnji novinarski konferenci Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) v Kranju, na kateri je sodelovala tudi Planinska zveza Slovenije (PZS), so predstavili kratko analizo reševalnega dela v letu 2014, Dneve varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki, napotke za varnejše obiskovanje gora v letošnji zimi ter novosti v članarini PZS in prednosti za planince in obiskovalce gora.
12. 1. 2015, Vabilo na novinarsko konferenco GRZS

Spoštovane novinarke in novinarji, vabimo vas na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v sredo, 14. januarja 2015, ob 10. uri, v veliki sejni sobi na sedežu Gorske reševalne zveze Slovenije, Bleiweisova cesta 34, Kranj.
11. 1. 2015, Tržičanom zmaga na 26. državnem tekmovanju Mladina in gore v Idriji

V soboto, 10. januarja 2015, je Idrija gostila 26. državno tekmovanje Mladina in gore, najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja. V najstarejšem slovenskem rudarskem mestu so zmago slavili Gorski petelini iz Tržiča, tik za petami katerim sta se uvrstili ekipi Krompirjev hribovc iz Šenčurja in Ščinkovci iz Domžal.
30. 12. 2014, Na BOFF-u nagrajena plezalska zgodovina in smučarska zavest

Po treh večerih v Bovcu žirija nagradila filma Vstaja v dolini in Meditacija, prvi najbolj pri srcu tudi občinstvu.
10. 12. 2014, Mednarodni dan gora 2014 s poudarkom na gorskem kmetijstvu

Mednarodni dan gora, 11. december, praznujemo od leta 2003, ko je po uspešnem mednarodnem letu gora 2002 ta dan generalna skupščina Združenih narodov razglasila za poseben dan, namenjen goram. Že tradicionalno je posvečen izbrani tematiki in letos je poudarek na gorskem kmetijstvu. Letošnjo slovensko poslanico je napisal Miro Eržen, podpredsednik Planinske zveze Slovenije in vodja Slovenskega planinskega muzeja.
9. 12. 2014, Novosti pri članarini Planinske zveze Slovenije v letu 2015

Planinska zveza Slovenije je v torek, 9. decembra, na sedežu organizacije v Ljubljani podpisala pogodbo z zavarovalnico Adriatic Slovenica, d. d., kar prinaša bistveni novosti članarine PZS za novo zavarovalno obdobje, in sicer dodano zavarovanje za stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za vse kategorije članstva PZS. Za člane A+ velja kritje za ves svet, za vse ostale kategorije članstva pa v Evropi in Turčiji. Planinski vestnik ni več vključen v članarini A+ in A, a je naročnina nanj v kombinaciji s članarino B še ugodnejša od dosedanje članarine A.
6. 12. 2014, Podeljena najvišja priznanja planinske zveze za leto 2014

V soboto, 6. decembra 2014, je v Ajdovščini potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2014. Podelitve, ki jo je Planinska zveza Slovenije (PZS) pripravila v sodelovanju s Planinskim društvom (PD) Ajdovščina in Občino Ajdovščina, so se udeležili številni ugledni gostje, kot slavnostni govornik je spregovoril alpinist Viki Grošelj. Najvišja priznanja PZS podeljuje enkrat letno ter so velika čast in pohvala prejemnikom za njihovo dolgoletno in predano prostovoljno delo. Svečane listine PZS je letos prejelo enajst zaslužnih posameznikov, ki so dali bistven pečat planinstvu in planinski organizaciji, spominske plakete pa je ob življenjskih jubilejih (65, 70, 75, 80 let) za uspešno delovanje in izjemne dosežke prejelo štirinajst planincev. PZS je podelila tudi tri dodatna priznanja.
2. 12. 2014, Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS, 6. 12. 2014 - VABILO

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji! Planinska zveza Slovenije, Občina Ajdovščina in Planinsko društvo Ajdovščina vas vljudno vabijo na svečano podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2014, ki bo v soboto, 6. decembra 2014, ob 11. uri, v dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini.
19. 11. 2014, Planinska založba PZS na slovenskih in himalajskih vrhovih

Letošnja jesen je bogato obrodila tudi v Planinski založbi PZS, ki je danes pospremila izid novih edicij – angleške izdaje knjige Velikani Himalaje Vikija Grošlja, vodnika Razširjena slovenska planinska pot Gorazda Goriška, zemljevida Triglavski narodni park in koledarja Nazaj v planinski raj – ter predstavila založniške načrte za prihodnje leto. Na novinarski konferenci na sedežu PZS sta poleg planinskih piscev Vikija Grošlja in Gorazda Goriška sodelovala tudi vodja Odbora za založništvo in informiranje PZS Slavica Tovšak in generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih