torek, 3. oktober 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Varstvo gorske narave

Prikazano: 41 - 60 od 563 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
9. 10. 2022, Letno srečanje KVGN PZS Varstvo gorske narave
  Letno srečanje varuhov gorske narave in gorskih stražarjev je dogodek, ki ga izvedemo dan po zaključku tečaja za varuhe gorske narave, z namenom, da omogočimo udeležencem srečanja prisostvovati že na zaključku tečaja in da se lahko novo potrjeni varuhi naslednji dan srečajo z že izkušenimi. Udeležba je vsako leto pisana, saj udeleženci prihajajo od blizu in daleč.
6. 10. 2022, Zaključek 19. tečaja za naziv varuh/inja gorske narave PZS Varstvo gorske narave
  Tradicija veleva, da zaključek izobraževanja izvedemo delovno in si lahko šele proti koncu dneva nove varuhinje in varuhi pripnejo na prsi zasluženo značko.
13. 9. 2022, Letno Srečanje varuhov gorske narave in gorskih stražarjev Varstvo gorske narave
  V nedeljo, 25. septembra 2022, bo v Planinskem domu na Mrzlici potekalo letno Srečanje varuhov gorske narave in gorskih stražarjev. Dan prej, v soboto, 24.9., pa bo v domu potekal Zaključek tečaja za varuhe gorske narave v letu 2022.
8. 8. 2022, Postani varuh ogroženih ptic, podari gozd naravi Varstvo gorske narave
  Slovenci se ponašamo z velikim deležem gozda, žal pa je ohranjenega manj kot 1 % starega, naravnega gozda. Prav ta je ključen za preživetje mnogih dragocenih živalskih vrst, katere lahko brez takojšnjega ukrepanja v naslednjih letih izgubimo.
3. 8. 2022, Dan alpske možine na Planini za Liscem pod Črno prstjo Varstvo gorske narave
  Planinsko društvo Bohinjska Bistrica v okviru vse slovenske akcije Slovenija planinari v nedeljo 7. avgusta organizira tradicionalen pohodniško naravovarstveni dogodek Dan alpske možine.
16. 6. 2022, Srečanje varstva gorske narave v Botaničnem vrtcu na Velem polju Varstvo gorske narave
  Vabljeni gorski stražarji, varuhi gorske narave in drugi gorniki na Srečanje varstva gorske narave PZS. Potekalo bo v obliki in ogleda botaničnega vrtca Balthasarja Hacqueta na Velem polju.
13. 6. 2022, Usposabljanje za pridobitev naziva gorskega stražarja Varstvo gorske narave
  Vabljeni vsi planinci, ki vas varstvo gorske narave še posebej zanima!
10. 6. 2022, 1. seja UO PZS o novih sestavih odborov Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 1. seji v mandatnem obdobju 2022–2026 sestal 9. junija 2022 na sedežu PZS v Ljubljani. Posvetil se je potrjevanju novih odborov, novih društev in splošni tematiki zveze.
3. 6. 2022, Za ohranjanje narave Triglavskega narodnega parka prilagajamo svoje navade Varstvo gorske narave
  Partnerji projekta VrH Julijcev so pred začetkom poletne sezone, 3. junija na Bledu, predstavili deset praktičnih napotkov za odgovorno in skrbno obiskovanje narave Triglavskega narodnega parka. Med številnimi novostmi, ki jih omogočajo projektna sredstva, so tudi prenovljena učna pot barje Goreljek, dela pa že potekajo tudi za prenovo Pokljuške poti in nove informacijske točke Mrzli studenec.
1. 6. 2022, 16. mednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju Varstvo gorske narave
  Mednarodni festival alpskega cvetja je šopek botaničnih tur, prireditev in kulinaričnih doživetij, posvečenih divjeraslim rastlinam, cvetličnemu bogastvu Bohinja in lokalni ponudbi.
23. 5. 2022, Planinski vestnik o zakladu Alp, o vodi Planinska kultura
  V majski številki Planinskega vestnika so tema meseca vode v Alpah. Alpski vodni krog lahko opišemo v obliki sistema - padavine, ledeniki, reke, zajetja podzemnih voda, jezera, reke z mokrišči. Območja tekočih voda so bila zaradi oskrbe z vodo in ekonomskih potencialov od nekdaj zanimiva za človeka in njegove dejavnosti. Alpske reke so pomemben vir pitne vode, zaradi svoje obilnosti pa so še danes razvojni dejavnik za več kot 14 milijonov ljudi, ki živijo na neposrednem območju Alp.
13. 5. 2022, Kako spremeniti človekov pogled na odstranjevanje rib iz jezer? | predavanje Varstvo gorske narave
  V sodelovanju z Museo Civico di Storia Naturale di Trieste – Prirodoslovnim muzejem Trst bo Nicola Bressi predaval o odstranjevanju rib iz gorskih jezer.
5. 5. 2022, Razpis| Poletni naravovarstveni tabor v Bohinjski Bistrici za otroke Varstvo gorske narave
  Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica v sodelovanju s Komisijo za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Slovenije vabi na poletni naravovarstveni tabor v Bohinjski Bistrici.
27. 4. 2022, Izšel je Letopis PZS 2021 Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije je izdala Letopis 2021, že dvanajst po vrsti. V njem so predstavljeni delovanje PZS in vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2021, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Vabljeni k branju spletne različice!
4. 4. 2022, Naravovarstveni izlet MDO PD Dolenjske in Belek krajine v Ormoške lagune in Središče ob Dravi Varstvo gorske narave
  Narava se letošnjo pomlad prebuja počasi. Vleče nas na sprehode v gozd, okrog jezer, na obalo morja, v hribe, da se predihamo in sprostimo. Letos je naša želja in potreba po sprostitvi v naravi še večja, saj nas je Covid-19 oddaljil in osamil. Želja po druženju v naravi nas je 19. marca 2022 popeljala na našo prvo letošnjo naravovarstveno ekskurzijo odbora za varstvo gorske narave MDO PD Dolenjske in Bele krajine. Odpravili smo se raziskovat močvirski svet na Štajersko.
31. 3. 2022, Zbor odsekov za varstvo gorske narave Varstvo gorske narave
  Zbor odsekov za varstvo gorske narave je eden od dveh dogodkov v letu, ko se varuhi/nje gorske narave gorski stražarji in stražarke PZS srečamo v večjem številu. Po dveh zborih na daljavo, izolacij in socialnih distanc smo bili drug drugega zelo veseli, saj je delo v živo veliko uspešnejše od komuniciranja na daljavo oziroma virtualno, predvsem pa prisrčnejše.
24. 3. 2022, Usposabljanje za naziv varuh gorske narave | razpis Varstvo gorske narave
  Usposabljanje za naziv varuh gorske narave je sestavljeno iz spletnih predavanj in treh praktičnih delov.
1. 3. 2022, Licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave 2022 Varstvo gorske narave
  Udeleženci bodo po udeležbi na licenčnem seminarju potrdili licenco za varuha gorske narave za naslednja štiri leta.
28. 2. 2022, Zbor odsekov za varstvo gorske narave | sklic Varstvo gorske narave
  Zbor bo potekal v konferenčni dvorani Centra Kope, ki se nahaja tik ob Grmovškovem domu pod Veliko Kopo – Razborca 31, 2382 Mislinja. Pred zborom bo v istih prostorih potekalo licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave.
22. 2. 2022, Po obisku 10 držav v 60 dneh Toli zopet v kraljestvu Zlatoroga Splošno
  Ob vrnitvi vzorca Triglavskega ledenika - Tolija v Slovenijo se je zgodil še zadnji mejnik projekta Misije: Triglavski ledenik v Peking. Partnerja projekta Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije sta Tolija v obliki staljene ledeniške vode v kristalni steklenički predala Slovenskemu planinskemu muzeju. Najprej bo predstavljen kot del razstave Triglavski ledenik nekoč in danes, ki si jo lahko obiskovalci pred muzejem ogledajo do 28. februarja. Ledeniška voda bo nato vključena v stalno razstavo muzeja z geslom Hodim po gorskem svetu in ga spoznavam.
Prikazano: 41 - 60 od 563 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih