ponedeljek, 27. maj 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Varstvo gorske narave

Prikazano: 81 - 100 od 597 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
13. 6. 2022, Usposabljanje za pridobitev naziva gorskega stražarja Varstvo gorske narave
  Vabljeni vsi planinci, ki vas varstvo gorske narave še posebej zanima!
10. 6. 2022, 1. seja UO PZS o novih sestavih odborov Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 1. seji v mandatnem obdobju 2022–2026 sestal 9. junija 2022 na sedežu PZS v Ljubljani. Posvetil se je potrjevanju novih odborov, novih društev in splošni tematiki zveze.
3. 6. 2022, Za ohranjanje narave Triglavskega narodnega parka prilagajamo svoje navade Varstvo gorske narave
  Partnerji projekta VrH Julijcev so pred začetkom poletne sezone, 3. junija na Bledu, predstavili deset praktičnih napotkov za odgovorno in skrbno obiskovanje narave Triglavskega narodnega parka. Med številnimi novostmi, ki jih omogočajo projektna sredstva, so tudi prenovljena učna pot barje Goreljek, dela pa že potekajo tudi za prenovo Pokljuške poti in nove informacijske točke Mrzli studenec.
1. 6. 2022, 16. mednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju Varstvo gorske narave
  Mednarodni festival alpskega cvetja je šopek botaničnih tur, prireditev in kulinaričnih doživetij, posvečenih divjeraslim rastlinam, cvetličnemu bogastvu Bohinja in lokalni ponudbi.
23. 5. 2022, Planinski vestnik o zakladu Alp, o vodi Planinska kultura
  V majski številki Planinskega vestnika so tema meseca vode v Alpah. Alpski vodni krog lahko opišemo v obliki sistema - padavine, ledeniki, reke, zajetja podzemnih voda, jezera, reke z mokrišči. Območja tekočih voda so bila zaradi oskrbe z vodo in ekonomskih potencialov od nekdaj zanimiva za človeka in njegove dejavnosti. Alpske reke so pomemben vir pitne vode, zaradi svoje obilnosti pa so še danes razvojni dejavnik za več kot 14 milijonov ljudi, ki živijo na neposrednem območju Alp.
13. 5. 2022, Kako spremeniti človekov pogled na odstranjevanje rib iz jezer? | predavanje Varstvo gorske narave
  V sodelovanju z Museo Civico di Storia Naturale di Trieste – Prirodoslovnim muzejem Trst bo Nicola Bressi predaval o odstranjevanju rib iz gorskih jezer.
5. 5. 2022, Razpis| Poletni naravovarstveni tabor v Bohinjski Bistrici za otroke Varstvo gorske narave
  Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica v sodelovanju s Komisijo za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Slovenije vabi na poletni naravovarstveni tabor v Bohinjski Bistrici.
27. 4. 2022, Izšel je Letopis PZS 2021 Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije je izdala Letopis 2021, že dvanajst po vrsti. V njem so predstavljeni delovanje PZS in vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2021, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Vabljeni k branju spletne različice!
4. 4. 2022, Naravovarstveni izlet MDO PD Dolenjske in Belek krajine v Ormoške lagune in Središče ob Dravi Varstvo gorske narave
  Narava se letošnjo pomlad prebuja počasi. Vleče nas na sprehode v gozd, okrog jezer, na obalo morja, v hribe, da se predihamo in sprostimo. Letos je naša želja in potreba po sprostitvi v naravi še večja, saj nas je Covid-19 oddaljil in osamil. Želja po druženju v naravi nas je 19. marca 2022 popeljala na našo prvo letošnjo naravovarstveno ekskurzijo odbora za varstvo gorske narave MDO PD Dolenjske in Bele krajine. Odpravili smo se raziskovat močvirski svet na Štajersko.
31. 3. 2022, Zbor odsekov za varstvo gorske narave Varstvo gorske narave
  Zbor odsekov za varstvo gorske narave je eden od dveh dogodkov v letu, ko se varuhi/nje gorske narave gorski stražarji in stražarke PZS srečamo v večjem številu. Po dveh zborih na daljavo, izolacij in socialnih distanc smo bili drug drugega zelo veseli, saj je delo v živo veliko uspešnejše od komuniciranja na daljavo oziroma virtualno, predvsem pa prisrčnejše.
24. 3. 2022, Usposabljanje za naziv varuh gorske narave | razpis Varstvo gorske narave
  Usposabljanje za naziv varuh gorske narave je sestavljeno iz spletnih predavanj in treh praktičnih delov.
1. 3. 2022, Licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave 2022 Varstvo gorske narave
  Udeleženci bodo po udeležbi na licenčnem seminarju potrdili licenco za varuha gorske narave za naslednja štiri leta.
28. 2. 2022, Zbor odsekov za varstvo gorske narave | sklic Varstvo gorske narave
  Zbor bo potekal v konferenčni dvorani Centra Kope, ki se nahaja tik ob Grmovškovem domu pod Veliko Kopo – Razborca 31, 2382 Mislinja. Pred zborom bo v istih prostorih potekalo licenčno izpopolnjevanje za varuhe gorske narave.
22. 2. 2022, Po obisku 10 držav v 60 dneh Toli zopet v kraljestvu Zlatoroga Splošno
  Ob vrnitvi vzorca Triglavskega ledenika - Tolija v Slovenijo se je zgodil še zadnji mejnik projekta Misije: Triglavski ledenik v Peking. Partnerja projekta Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije sta Tolija v obliki staljene ledeniške vode v kristalni steklenički predala Slovenskemu planinskemu muzeju. Najprej bo predstavljen kot del razstave Triglavski ledenik nekoč in danes, ki si jo lahko obiskovalci pred muzejem ogledajo do 28. februarja. Ledeniška voda bo nato vključena v stalno razstavo muzeja z geslom Hodim po gorskem svetu in ga spoznavam.
9. 2. 2022, Triglavski ledenik nekoč in danes v retrospektivni razstavi na prostem Varstvo gorske narave
  Potujoča razstava z naslovom Triglavski ledenik nekoč in danes je del projekta Misija: Triglavski ledenik v Peking in nazorno ponazarja spreminjanje našega gorskega sveta v zadnjih desetletjih, ki je posledica podnebnih sprememb. Do 13. februarja je na ogled v Ljubljani, nato v Mariboru in od 21. februarja v Mojstrani.
7. 2. 2022, 70 let proučevanja in obiskovanja velikonočnice na Boču | spletno predavanje Varstvo gorske narave
  Velikonočnica je ena naših redkih predstavnic stepskih rastlin, ki ima v Sloveniji veliko zgodovinsko in simbolno vrednost. Območje Boča je prav zaradi te znanilke pomladi postalo med najbolj obiskanimi nahajališči rastlin pri nas. Vabljeni na spletno predavanje 70 let proučevanja in obiskovanja velikonočnice na Boču, ki bo v sredo, 9. februarja 2022, ob 19. uri na spletni platformi Zoom.
14. 1. 2022, Razpis | Zbiranje predlogov kandidatov za člane organov KVGN PZS Varstvo gorske narave
  V skladu s 5. členom Pravilnika o organiziranosti in delovanju Komisije za varstvo gorske narave Planinske zveze Slovenije (KVGN PZS) in na osnovi sklepa Izvršnega odbora KVGN PZS z dne 10. 1. 2022 o postopku kadrovanja v organe KVGN PZS za mandatno obdobje 2022-2026 KVGN PZS objavlja razpis za zbiranje predlogov kandidatov za člane organov KVGN PZS.
10. 1. 2022, Za pot Triglavskega ledenika v Peking vsaj 13 tisoč posajenih dreves Varstvo gorske narave
  Misija: Triglavski ledenik v Peking je zasnovana kot ogljično nevtralen projekt z dolgoročnim pozitivnim učinkom na okolje. Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) bosta za vsak kilometer potovanja vzorčnega ledu s Triglavskega ledenika, poimenovanega Toli, na Kitajsko posadili eno drevo.
3. 1. 2022, Na 14. BOFFu gledalci (polovično) napolnili dvorano in nagradili dve domači zgodbi Planinska kultura
  Štirinajsta izvedba Bovec Outdoor Film Festivala je v Kulturnem domu Bovec v skladu z omejitvami tri večere zapored, od 28. do 30. decembra 2021, napolnila vsak drugi sedež velike dvorane. Med 36 filmi, ki so na platnu prikazovali športne podvige, čudeže narave ali oboje hkrati, sta na koncu največ glasov gledalcev osvojila dva iz tiste manjšine, ki se priklanja predvsem naravi. Izmed 36 filmov občinstvo bovškega festivala filmov o športu in naravi za najboljša izglasovalo Smaragdni raj in Divjo Slovenijo.
29. 12. 2021, Naravovarstveni planinski večeri Varstvo gorske narave
  Predstavitev seminarskih nalog varuhinj in varuhov gorske narave generacije 2021.
Prikazano: 81 - 100 od 597 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih